Home Diverse 5 beneficii pentru a face dragoste cu partenerul

5 beneficii pentru a face dragoste cu partenerul

by admin@nunta

5 beneficii pentru a face dragoste cu partenerul

Mâncați corect, aveți grijă de greutatea dumneavoastră și faceți exerciții fizice zilnic. Dar există un pas important pe care s-ar putea să îl uitați – să faceți dragoste. Nu numai că este foarte distractiv, dar face și bine organismului. Aflați cum sexul vă prelungește viața, vă ajută inima, vă menține mai fericit și multe altele…

Gândește-te la toate sfaturile de sănătate cu care ești bombardat zilnic: Mănâncă mai multe legume, renunță la fumat, fă exerciții fizice, dormi mai mult, folosește cremă de protecție solară, folosește ața dentară, sporește-ți fibrele, nu trimite mesaje în timp ce conduci. De protecție? Sigur. Distractive? Nu chiar atât de mult.

Dar iată o sugestie care nu este deloc plictisitoare: Faceți mai mult sex. Da, ați citit bine. Să te zbenguiești regulat în așternuturi chiar face bine corpului.

„Sexul ne aduce beneficii în [multe] moduri psihologice și biologice”, spune Irwin Goldstein, doctor în medicină, președinte și director al Institutului de Medicină Sexuală din San Diego.

În ce fel? Ei bine, pentru început, sexul te face să te simți viu și conectat la corpul tău și la cel al altcuiva, spune educatoarea și consiliera sexuală Ellen Barnard, M.S.S.S.W., de la A Woman’s Touch din Madison, Wisc.

Dar plătește și niște dividende fizice importante.

A face sex reduce stresul și te ajută să dormi mai bine și să trăiești mai mult. Este chiar bun pentru inimă.

Desigur, asta atâta timp cât este sigur, consensual și ești oarecum selectiv. Nu că am judeca, dar întâlnirile riscante și ocazionale introduc pericole precum bolile cu transmitere sexuală.

„Dacă ai un stil de viață nesănătos, faptul că faci mai mult sex nu va depăși acest lucru”, spune Barnard.

Asta înseamnă că o partidă ocazională la prânz nu va șterge o viață întreagă de hamburgeri cu șuncă și brânză dublă și țigări fără filtru. Dar dacă ești suficient de sănătos pentru a face sex, atunci dacă faci sex în mod regulat nu poate decât să te facă și mai sănătos, iar dacă doriți un stimulent în plus noi vă recomandăm un magazin erotic online. Iată 5 mari beneficii ale sexului pentru sănătate.

1. Sexul face menopauza mai ușor de gestionat.

Menopauza este momentul în care apetitul sexual al unei femei se usucă odată cu estrogenul, nu-i așa?

Nu este chiar așa: Crezul „folosește-l sau pierde-l” este un fapt stabilit, spune Barnard.

„Penetrarea regulată cu lubrifiant, de 2-3 ori pe săptămână, prin orice – inclusiv cu un vibrator sau cu degetele – combate atrofia vaginală și îmbunătățește flexibilitatea și grosimea pielii din interiorul vaginului”, spune ea.

Leneviți în timpul menopauzei sau perimenopauzei (perioada de dinaintea încetării menstruației) și „veți vedea o accelerare mult mai rapidă a pierderii flexibilității și grosimii acelei piele”, spune Barnard.

Alte cercetări sugerează că sexul regulat poate reduce bufeurile. Într-un mic studiu, femeile nigeriene de vârstă mijlocie care au făcut sex cel puțin o dată pe săptămână au avut mai puține bufeuri decât femeile care au evitat acest lucru.

2. Sexul ameliorează durerea.

Și aceasta este dovedită, mai ales atunci când este vorba de orgasm.

Un punct culminant eliberează endorfine, analgezice naturale care pot atenua tot felul de dureri, de la crampe menstruale și artrită până la lovituri de bici, dureri de spate, chiar și contracții de travaliu și migrene.

Un studiu realizat la Southern Illinois University pe 83 de femei cu migrene a constatat că aproape jumătate dintre cele care au atins punctul culminant în timpul sexului au raportat că durerile de cap au dispărut.

De ce? În pragul orgasmului, toleranța la durere sare dramatic, potrivit lui Beverly Whipple, Ph.D, R.N, coautor atât al cărții The G Spot (Holt Paperbacks), cât și al cărții The Science of Orgasm (The John Hopkins University Press), care a măsurat efectele în laboratorul său.

„Când femeile [din studiu] au avut orgasm, pragul lor de durere a crescut cu peste 108%”, spune ea.

Și nu este un distractor sau un anestezic. „Este un analgezic”, spune ea, și chiar mai bun decât ibuprofenul.

Din păcate, ameliorarea este de scurtă durată – 10 minute în cel mai bun caz. Ceea ce reprezintă scuza perfectă pentru a-ți atrage partenerul înapoi pentru încă o rundă.

3. Vei trăi mai mult.

Unul dintre beneficiile sexului pentru sănătate este că te poate ajuta să trăiești mai mult, dar ceea ce este interesant este cum: Pentru femei, calitatea contează; pentru bărbați, totul se rezumă la cantitate.

Într-unul dintre cele mai cunoscute studii despre sex și longevitate, la care au participat aproape 1.000 de domni britanici de vârstă mijlocie, cei care au avut cel puțin două orgasme pe săptămână au avut jumătate din riscul de mortalitate față de cei care au raportat doar unul pe lună.

Iar un studiu suedez a constatat că bărbații care au trecut de 75 de ani au fost cei care au rămas activi din punct de vedere sexual; cei care au murit înainte de 75 de ani au pus pistolul în toc cu mult timp înainte.

În cazul femeilor, frecvența nu are nicio influență asupra longevității – sexul trebuie să fie bun.

Într-un studiu efectuat pe o perioadă de 25 de ani în Carolina de Nord și publicat în 1982, femeile care au declarat că le plăcea sexul au trăit mai mult.

Constatările sugerează că orgasmul, nu doar sexul, este important pentru sănătatea femeilor, spune Barnard.

4. Este bun pentru inima ta.

„Nemulțumirea față de activitatea sexuală” este legată de boala arterială periferică, o afecțiune care crește de până la șapte ori riscul de boli cardiovasculare și de accident vascular cerebral, potrivit datelor de la Women’s Health Initiative, un studiu de mai mulți ani realizat de National Institutes of Health.

Desigur, asta nu dovedește cu greu că o viață sexuală nefericită vă va provoca un atac de cord. Dar cercetătorii știu că stresul, furia și depresia sunt markeri uriași pentru bolile de inimă.

În plus, atunci când suntem în agitație emoțională, cu greu avem chef să facem dragoste. Dar ar trebui să o facem. Sexul îi ajută pe bărbați și femei să facă față stresului prin scăderea tensiunii arteriale, o noțiune solid susținută de cercetări.

Se știe că până și simplele mângâieri încetinesc ritmul cardiac al femeilor și reduc cortizolul, hormonul stresului, în situații de anxietate.

„Știm că îmbunătățirea stării de spirit și reducerea stresului duc la o stare cardiovasculară mai sănătoasă și știm că aceste lucruri provin din experiențele sexuale”, spune Barnard. „Din acest motiv, sexul este bun pentru inima ta”.

5. Contează ca exercițiu (oarecum).

A face sex – chiar și mult – este puțin probabil să te pună în formă pentru un triatlon, mai ales dacă partenerul tău conduce cea mai mare parte a acțiunii. Dar nici nu este un fleac.

Se spune că energia cheltuită în timpul sexului echivalează cu „mersul pe jos [câteva] etaje de scări sau cu spălatul ferestrelor”, spune Dr. Goldstein.

Din păcate, puține calorii sunt cheltuite în activitatea sexuală, deoarece – cel puțin în SUA – este un eveniment de șapte minute. „Deci caloriile arse nu sunt atât de mari”, spune Dr. Goldstein.

Dar sexul regulat vă menține în formă podeaua pelviană, spune Barnard. Iar acest lucru este important pentru că o podea pelviană tonificată înseamnă orgasme mari.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: