Home Diverse De ce parintii aleg sa isi hraneasca bebelusii cu lapte praf?

De ce parintii aleg sa isi hraneasca bebelusii cu lapte praf?

by admin@nunta

Exista multe motive pentru care hranirea cu lapte praf poate fi cea mai buna optiune pentru bebelusi si pentru parinti. Nu toate femeile pot alapta: unele pot fi in imposibilitatea de a produce suficient lapte pentru nevoile copilului lor, in timp ce altele pot avea o afectiune de sanatate sau pot lua medicamente care le impiedica sa alapteze.

Ce sunt problemele legate de alaptare?

Problemele legate de alaptare pot pune presiune inutila pe mame si chiar le pot cauza suferinta, desi acest lucru nu este normal. Alte femei aleg sa nu alapteze sau s-ar putea sa nu fie intotdeauna cu copilul lor, ca de exemplu atunci cand se intorc la munca.

Multi parinti nu au optiunea de a alapta, cum ar fi tatii sau in relatii intre persoane de acelasi sex, parintii adoptivi, bunicii si asistentii sociali care iau copiii in plasament.

Cele mai citite articole

Este posibil ca unele femei sa nu alapteze daca au suferit abuz sexual, deoarece acest lucru poate declansa traume. Multe dintre femeile aflate in aceasta situatie pot sa evite sa discute problema cu strainii curiosi care intreaba de ce aleg laptele praf in locul hranirii la san.

Care sunt diferitele tipuri de formule pentru copii?

Toate formulele vandute in farmacii trebuie sa indeplineasca standarde stricte de nutritie si igiena. Majoritatea formulelor pentru bebelusi sunt facute din lapte uscat de vaca cu vitamine, minerale si uleiuri vegetale adaugate. Laptele de vaca pur nu este potrivit pentru digestia bebelusului, decat daca a fost modificat pentru a fi usor de digerat si astfel nutrientii sa poata fi absorbiti.

Exista 3 tipuri de lapte praf:

  • Formulele pe baza de lapte sunt facute din lapte de vaca, cu adaos de uleiuri vegetale, fier, vitamine si minerale.
  • Formulele pe baza de soia sunt facute din boabe de soia si au adaugate uleiuri vegetale si nutrienti.
  • Formulele de specialitate sunt facute din lapte de vaca care a fost „predigerat” si proteinele eliminate sau reduse. 

Exista, de asemenea, o gama larga de formule hipoalergenice disponibile. Majoritatea formulelor de specialitate sunt concepute pentru bebelusii care au intoleranta la lapte sau care sunt alergici la laptele de vaca. Formula poate fi, de asemenea, cea mai buna alegere pentru bebelusii care au o alergie la proteinele alimentare sau o alta forma de probleme digestive, de malabsorbtie sau intestinale. Formulele de specialitate pot fi folosite si din motive culturale sau religioase specifice.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: