Home Diverse Cum ajunge apa sa se infiltreze in structura casei si care sunt motivele pentru care sa folosesti hidroizolatii?

Cum ajunge apa sa se infiltreze in structura casei si care sunt motivele pentru care sa folosesti hidroizolatii?

by admin@nunta

Apa are natura de a ajunge peste tot si de a trece prin toate crapaturile. Pentru a evita cu succes infiltrarea apei in structura cladirii, la Hidroizolatii Conduraru pot fi gasite in prezent cele mai moderne solutii de hidroizolare a constructiilor. Alegand hidroizolatia potrivita in functie de tipul specific de locuinta, se vor obtine rezultate avantajoase pe termen lung.

Cum patrunde apa in interior?

Pe blogul Hidroizolatii Conduraru se explica toate detalii despre modul in care apa afecteaza structurile si se infiltreaza in cladire, in profunzime. De obicei, exista doua moduri prin care apa se infiltreaza intr-o fundatie, subsol sau spatiu de acces. 

Pot exista probleme cu sistemul de drenaj al acoperisului. Jgheaburile infundate sau obturate pot cauza revarsarea apei, ceea ce poate contribui la infiltrarea acesteia sub casa. Apa poate curge, de asemenea, pe peretii exteriori, provocand aceleasi probleme. Aceste lucruri sunt relativ usor de reparat, dar uneori poate parea ca nu exista de fapt o problema, deoarece apa apare doar cand ploua si in cele din urma se usuca atunci cand vremea se imbunatateste. 

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, prin neverificarea zonelor mentionate, proprietarul casei nu este constient de vreo problema potentiala care, pe termen lung, poate provoca daune unei case. Apa poate patrunde intr-o fundatie sau subsol chiar si dupa ce apa statatoare se evapora, deoarece exista inca un nivel ridicat de umiditate ramas in sol. 

Cand umiditatea se acumuleaza in sol, se creeaza o presiune hidrostatica care poate provoca o crestere a umiditatii, aceasta poate provoca crapaturi in fundatii si peretii de subsol daca nu sunt protejati corespunzator. Cand se creeaza fisuri, atunci umiditatea are o modalitate mai usoara de a intra in casa. Umiditatea are, de asemenea, potentialul de a se acumula in spatiile de acces, ceea ce va crea un mediu umed, rezultand aceleasi probleme.

De aceea, recomandarea este ca fiecare cladire sa fie hidroizolata corespunzator, cu ajutorul specialistilor in domeniu, astfel incat toate problemele pe care apa le-ar putea genera sa fie prevenite sau stopate la timp.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: