Home MireseMake-up artist 10 sfaturi de sănătate și beauty pentru ziua cea mare

10 sfaturi de sănătate și beauty pentru ziua cea mare

by admin@nunta

Ziua nunții este una dintre cele mai speciale zile în viața oricărei femei, care cu siguranță își dorește o experiență exact așa cum a visat. De aceea, fiecare viitoare mireasă trebuie să se asigure că totul va decurge perfect în ziua cea mare.

O problemă de estetică sau una de sănătate ar putea da peste cap planurile pentru acest eveniment important. Iată sfaturile de care ai nevoie pentru a evita aceste inconveniențe.   

Mănâncă echilibrat

Este important să ai o alimentație sănătoasă pe termen lung, nu doar cu puțin timp înainte de nuntă. Evită dietele restrictive! Un meniu zilnic echilibrat și variat ajută la refacerea rezervelor de nutrienți. Astfel, te vei asigura că în ziua cea mare nu te vei simți slăbită sau obosită. De asemenea, o dietă corectă susține imunitatea – nicio mireasă nu vrea să fie răcită la nuntă. Poți avea în vedere și remediile naturiste ce susțin și promovează sănătatea sistemului imunitar

Hidratează-te

Dacă vrei să ai o piele hidratată, iar fondul de ten să nu producă un aspect neplăcut pe față, este important să bei suficientă apă. Consumă în jur de 8 pahare de apă zilnic. 

Fă mișcare

Într-o perioadă atât de agitată cum e cea de pregătiri pentru nuntă, puțină mișcare este binevenită. Sportul te ajută să te menții în formă, să îți îmbunătățești starea de spirit și să petreci mai mult timp cu tine însăți. 

Ține stresul sub control

Ziua nunții poate fi o sursă de stres și emoții. Dacă tinzi să te stresezi ușor, este o idee bună să începi să iei măsuri înainte de marele eveniment. Meditația, tehnicile de respirație, yoga, sportul, comunicarea cu partenerul, timpul de calitate petrecut cu cei dragi, hobby-urile sunt metode prin care poți reduce stresul.

Fă-ți somnul de frumusețe

Cele mai citite articole

Odihnește-te suficient înainte de nuntă, pentru a nu te confrunta cu o stare de epuizare sau cu pungi sub ochi. Somnul va contribui la aspectul radiant al tenului. 7-8 ore de odihnă pe noapte sunt suficiente pentru un adult. 

Creează-ți o rutină de îngrijire a pielii

Pentru ca machiajul să arate perfect pe tenul tău în ziua evenimentului, trebuie să ai grijă de pielea ta în fiecare zi înainte de acesta. Creează-ți o rutină zilnică de îngrijire care să includă cleanser, toner, ser, cremă hidratantă și cremă SPF de minim 30, aplicate în această ordine. De asemenea, de 2-3 ori pe săptămână, exfoliază-ți tenul și aplică o mască hidratantă. 

Îngrijește-ți părul

Dacă îți dorești o coafură care să arate impecabil, părul trebuie să fie sănătos. Include o mască de păr, un balsam și un ulei pentru vârfuri în rutina de îngrijire a părului. Te poți răsfăța și la salon cu un tratament de rehidratare. 

Nu uita de manichiură

Bineințeles, manichiura elegantă cu gel sau ojă semipermanentă face parte din look-ul miresei. Programează-te cât mai aproape de eveniment, astfel încât să te asiguri că unghiile vor fi intacte.

Asigură-te că ai un zâmbet impecabil

Zâmbetul nu poate lipsi din pozele de album. Trebuie să te asiguri că ai în permanență grijă de dinții tăi până la nuntă. Igiena dentară include periaj de 2 ori pe zi, utilizarea aței dentare zilnic și a apei de gură. De asemenea, programează-te la dentist pentru detartraj și airflow, pentru o curățare eficientă a danturii.

Mergi la o „simulare” de make-up

Imaginează-ți următorul scenariu: ai pregătit totul în detaliu și a venit ziua mult așteptată, însă în salon apare o problemă la care nu te-ai gândit – urăști machiajul. De aceea, cel mai indicat este să mergi la o probă de make-up înainte de marele eveniment. 

Chiar dacă este de dorit să ai totul sub control în această zi specială din viața ta, micile inconveniențe pot fi uneori inevitabile. Cel mai important este să le depășești cu zâmbetul pe buze și să fii fericită în adevăratul sens al cuvântului.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: