Home Diverse 3 lucruri de care un electrician ar vrea să ții cont

3 lucruri de care un electrician ar vrea să ții cont

by admin@nunta

3 lucruri de care un electrician ar vrea să ții cont

Indiferent dacă vrei să montezi singur un corp de iluminat sau să intervii asupra instalației electrice, iată câteva lucruri esențiale pe care un electrician profesionist ar vrea să le cunoști înainte de a trece la treabă.

1.Nu ignora semnele de avertizare

Iată cel mai important lucru pe care ți-l va spune orice electrician: „Nu ignora niciodată semnele care te avertizează în legătură cu problemele ce pot apărea la sistemul electric”. 

Fie că este vorba de un zgomot la priză, de un comutator de lumină care devine extrem de fierbinte sau de un întrerupător care nu se închide, este important să iei în serios orice problemă.

Din fericire, cele mai multe probleme electrice pot fi rezolvate relativ rapid, atâta timp cât nu sunt lăsate să se extindă. Conștientizarea problemelor electrice este un pas cheie în prevenirea incendiilor în casă.

2.Înțelege importanța siguranței diferențiale

Defecțiunile circuitelor din baie sunt printre cele mai frecvente solicitări pe care le primesc electricienii. Toate prizele aflate la 6 metri de o sursă de apă trebuie protejate de o un întrerupător de circuit de avarie la masă (GFCI). Acesta este un tip de priză care oprește instant alimentarea la priză în momentul în care identifică un scurtcircuit/ o defecțiune la sol.

Sau poți realiza un circuit separat de alimentare la baie cu o siguranță diferențială. Aceasta are  un singur scop principal – protejarea utilizatorului instalației împotriva electrocutării.  Dispozitivele de protecție diferențială sunt adaptate la o valoare a curentului diferențial rezidual de 30 mA, în vederea scoaterii de sub tensiune a instalației electrice la atingerea acestei valori.

3.Cunoaște-ți limitele de „meșter”

Mentalitatea conform căreia o persoană pricepută poate rezolva orice probleme electrice ce pot apărea într-o locuință este una extrem de riscantă. Este foarte important să cunoști limitele abilităților tale.

Dacă ești un începător, rezumă-te la intervenții asupra componentelor electrice din afara peretelui. Pe măsură ce îți dezvolți abilitățile de electrician amator, poți face lucrări mai avansate, inclusiv cele de instalare a prizelor. Problema apare atunci când persoanele cu veleități de meșteri au mai mult entuziasm decât experiență și abordează un proiect electric.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: