Home Diverse Cand si de ce ai nevoie de un birou de arhitectura?

Cand si de ce ai nevoie de un birou de arhitectura?

by admin@nunta

Multi oameni risca sa renoveze casa fara sa aiba un arhitect pentru ca ei cred ca nu este necesar. Acestia risca mult, pentru ca vor intreprinde niste lucrari fara sa stie ce vor face, cu ce materiale vor fi facute, daca vor obtine rezultatul pe care il cauta, daca vor fi utile si practice sau daca le va satisface nevoile si asteptarile. 

Acestea fiind spuse, un om isi asuma un risc si merge orbeste daca intreprinde un proiect care va implica o investitie importanta intr-un spatiu in care va locui cu familia sa, timp de multi ani. Un birou arhitectura este foarte important in acest sens si este cel care ofera garantia ca ceea ce se va implementa este corect.

La ce poate contribui un arhitect?

Are o viziune globala a reformei casei, propunand mai multe optiuni pentru a le evalua si, astfel, pentru a putea, inainte de a incepe, sa stie ce rezultat va fi obtinut.

Acesta va recomanda materiale, care sunt potrivite si care nu sunt bune pentru fiecare camera in functie de utilizarea pe care o va avea, dimensiunile si cerintele clientului, modul in care acestea ar trebui plasate, finisaje, grosimi ale peretilor, caracteristici etc.

Proiecteaza facilitatile, bine dimensionate, indicand unde ar trebui sa fie asezate, pentru a acoperi toate nevoile actuale si previziunile pentru adaugarile viitoare.

Informeaza cu privire la cele mai inovatoare tehnici, produse noi de pe piata, tehnologii aplicate constructiilor si aplicatiilor acestora.

Arhitectul stie unde sa investeasca, ce izolatie va fi mai eficienta datorita locatiei casei, tipul de ferestre si incinte care vor oferi clientului mai mult confort si vor reduce costul energetic al casei acestuia – deoarece va trebui sa cheltuiasca mai putin pe aerul conditionat sau incalzire. 

Avand in vedere toate acestea, arhitectul dezvolta un proiect in care totul este colectat, organizat si definit, cu un buget inchis in care sa se evite, pe cat posibil, evenimente neprevazute si completari de ultim moment. 

Se poate spune astfel ca arhitectul face totul, de la DTAC si pana la stabilirea si compartimentarea interioarelor in functie de preferintele clientului.

Ce obtin cei care lucreaza cu un arhitect?

Linistea ca lucrarea este executata corect, cu tehnicile si materialele adecvate si bine plasate, ca instalatiile sunt amplasate acolo unde au fost proiectate si indeplinesc functiile necesare, dar si ca proiectul este unul durabil.

Arhitectul da ritmul muncii intr-un mod fluid, evitand opririle sau intarzierile cauzate de indoieli sau lipsa de concretitate alegerilor si, astfel incat sa se poata respecta termenele limita.

De asemenea, arhitectul este cel care va solicita studii speciale de mediu si sol in momentul in care considera ca are nevoie de mai multe informatii cu privire la locul si modul in care trebuie sa se realizeze constructia. Acesta este un moment important pentru ca anumite terenuri nu permit anumite tipuri de materiale.

In plus, atunci cand clientul are anumite solicitari, este foarte important sa se tina cont de parerea arhitectului atunci cand acesta nu este de acord cu preferintele clientului si propune alternative.

O sa-ti placa: