Home Diverse Top cele mai bune locații de relaxare de pe litoralul din Bulgaria 2021

Top cele mai bune locații de relaxare de pe litoralul din Bulgaria 2021

by admin@nunta

Litoralul bulgăresc  este generos în oferte de calitate, pentru orice buzunar și este și aproape de România (322 de kilometri cu plecare din București). Poți ajunge acolo cu mașina personală, cu autocarul și cu avionul (aeroport la Burgas și Varna). Iar la nivel de cazare, opțiunile includ variante “all inclusive” și “ulta all inclusive”, mâncarea fiind de calitate, la nivelul ofertelor din Turcia, de exemplu. Mai mult decât atât, pasionații de golf vor găsi pe litoralul din Bulgaria numeroase terenuri de top, la fel cum și iubitorii de mișcare și de sport se pot relaxa în cele mai bune condiții în centre sportive de nivel superior. Printre cele mai bine cotate locații în materie de relaxare se numără Albena, Varna, Nessebar, Balcic, Sf. Constantin și Elena, Sunny Beach și Nisipurile de Aur.

Albena – destinație de relaxare pentru întreaga familie

Variantele Albena all inclusive înseamnă pachete de relaxare, cazare și hrană pentru toată familia. Începând cu 3 stele, așa cum este hotel Oasis Albena și până la 5 stele, ofertele de pe litoralul bulgăresc din Albena înseamnă acces la plaje cu nisip de calitate (această stațiune este recunoscută pentru nisipul albicios), beach bar-uri, servicii all și ultra all inclusive și posibilitatea de a folosi piscinele hotelurilor și centrele sportive ale acestora. Pe plaja din această stațiune sunt disponibile și trei biblioteci (cu peste 6000 de cărți), iar cei care vor să aibă parte de natură, se pot bucura din plin de cele 183 de hectare ale parcului natural Baltata.

Balcic, Nessebar și Varna – orașe de explorat la orice oră din zi

Pentru turiști, relaxarea nu înseamnă doar petrecerea concediului pe plajă, la masă sau pe șezlong, ci și explorarea orașelor, în căutarea locurilor încărcate de istorie și de cultură. Iar litoralul bulgăresc oferă acces la câteva orașe splendide din acest punct de vedere – Nessebar, Balcic și Varna.  Cel mai cunoscut dintre toate este Balcic, cu Grădina Botanică a Palatului de Vară a reginei Maria și palatul acesteia de pe malul mării. Nessebar este orașul în care istoria a lăsat urme încă vizibile (Orașul Vechi este în egală măsură o destinație romantică, dar și culturală) fiind declarată citadelă de patrimoniu de către UNESCO. Varna este unul dintre locurile în care civilizația traca a lăsat numeroase urme istorice, la fel cum s-a întâmplat și cu cea romană.

Sunny Beach, Sf. Constantin și Elena și Nisipurile de Aur – relaxare la superlativ

Cele trei stațiuni atrag mare parte dintre adulții dornici de distracție la maxim, Sunny Beach fiind cunoscut pentru festivalurile de muzică și party-urile care se desfășoară frecvent în această stațiune de pe litoralul bulgăresc. Sf Constantin și Elena este renumită pentru cele 7 izvoare termale care deservesc centrele spa din stațiune, în timp ce Nisipurile de Aur oferă una dintre cele mai bune plaje de la malul Marii Negre.

O sa-ti placa: