Home Nunta Tips and tricks pentru alegerea meniului de nuntă perfect

Tips and tricks pentru alegerea meniului de nuntă perfect

by admin@nunta

Nunta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om, fapt pentru care totul trebuie să fie perfect în ziua cea mare. Organizarea unui eveniment de asemenea amploare implică parcurgerea multor pași pentru asigurarea a tot ceea ce este necesar. Pornind de la stabilirea datei, rezervarea locației, alegerea muzicii, crearea invitațiilor și până la alegerea meniului, toate aceste aspecte necesită multă răbdare și atenție.

Meniul de nuntă reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte, având în vedere că va influența în mod direct invitații. Din acest motiv, tu și partenerul tău trebuie să aveți grijă la alegerile culinare pe care le faceți.

Iată aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru alegerea meniului de nuntă potrivit

Anotimp

Pentru început, înainte de a face orice demers în ceea ce privește mâncarea, nu uita să ții cont de perioada în care va avea loc marele eveniment. Dacă nunta se va desfășura în sezonul cald, atunci este indicat să optezi pentru feluri de mâncare mai ușoară. Astfel, poți opta pentru mai multe aperitive reci servite cu legume de sezon. În schimb, dacă nunta a fost stabilită iarna, numărul de gustări calde poate să fie semnificativ mai mare față de cel recomandat pe în timpul verii.

Invitați

În momentul alegerii meniului de nuntă este esențial să ții cont și de invitați. Ai în vedere vârsta acestora, dar și preferințele culinare, ținând cont de categoriile sociale din care provin majoritatea dintre aceștia. Așadar, încearcă să alegi un meniu variat, de care să se poată bucura fiecare invitat în parte. Acest aspect nu ar trebui să fie atât de greu, atâta timp cât invitații sunt reprezentați de rude și prieteni apropiați. De asemenea, dacă știi că vor participa și copii, asigură-te că cel puțin un fel de mâncare este potrivit și pentru aceștia. O opțiune este să discuți și cu cei care se vor ocupa de furnizarea mâncării pentru a vedea dacă nu se pot concepe meniuri personalizate, întrucât în multe cazuri acest lucru este posibil dacă știi numărul invitaților, vârsta și preferințele acestora.

Tematica evenimentului

Un alt aspect important de care este bine să ții cont este tematica nunții. Spre exemplu, dacă evenimentul va fi în stil rustic este indicat să optezi pentru mâncare tradițională românească, iar dacă alegi un stil mai formal și modern, atunci este ideal să alegi un meniu clasic combinat cu preparate din bucătăria internațională. Pentru a îți ușura treaba, poți alege serviciile de catering potrivite prin intermediul platformei Tulipr.ro. În acest fel, cu siguranță îți vei impresiona invitații cu mâncare delicioasă și în plus, vei câștiga timp pentru a te ocupa de alte aspecte ce țin de organizarea nunții.

Ținând cont de aspectele menționate anterior, vei reuși să alegi un meniu care să se integreze perfect în tematica evenimentul, dar și care să încânte papilele gustative ale tuturor invitaților. Ia deciziile care vă reprezintă cel mai bine pe tine și perechea ta și bucurați-vă de un eveniment memorabil din toate punctele de vedere.

Sursa foto: Pexels.com

O sa-ti placa: