Home MireseInele de logodna CARE ESTE CEL MAI BUN MOMENT PENTRU A OFERI UN INEL DE LOGODNĂ?

CARE ESTE CEL MAI BUN MOMENT PENTRU A OFERI UN INEL DE LOGODNĂ?

by admin@nunta

Alegerea celui mai bun moment este foarte important în cadrul unei relații. Toată viața suntem puși în situația de a alege cel mai bun moment pentru diverse decizii. Care este cel mai bun moment pentru o cerere în căsătorie? Când e bine ca viitorii soți să discute despre conturile comune de bani? Care este cel mai bun moment pentru a face cunoștință cu părinții lui sau ai ei? Când este bine să discutăm despre animalele de companie?

Înainte de a aborda problemele mai importante, avem totuși șansa să exersăm puțin cu cele mai ușoare. Una dintre ele este oferirea inelului de logodnă.

De ce este important inelul de logodnă? Ca orice alt obicei legat de relația de căsătorie, inelul de logodnă are origini religioase. Pe scurt, un popă din anii 1200 a decis să creeze obligativitatea așteptării unei perioade de timp între logodnă și nuntă. Inelul de logodnă reprezintă intenția inițială de implicare într-o relație. Inelul de logodnă simbolizează seriozitatea, planurile pe termen lung și dorința de a construi împreună o viață după principii comune. Cu siguranță, oferirea inelului de logodnă este un semn clar că se dorește continuarea relației, în special pentru acele cupluri care doresc să aștepte puțin mai mult până la nuntă (mai mult de 2 ani).

Bărbatul oferă femeii un inel de logodnă care simbolizează dorința de a continua relația. Evident, acest lucru se poate întâmpla și în cuplurile non-romantice. Uneori, prietenii își oferă brățări ale prieteniei, pandative și alte tipuri de bijuterii drept simbol al continuării relației de prietenie. Este bine ca intenția să fie foarte clară și motivul oferirii bijuteriei să fie bine înțeles, căci acest gest are o semnificație indiferent dacă îți dorești acest lucru sau nu.

Cea mai mare greșeală pe care cuplurile o fac este să nu clarifice semnificația inelului de logodnă. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să oferi o bijuterie frumoasă iar intențiile tale să fie interpretate greșit. Bărbații oferă inele de logodnă (sau brățări sau pandative) și ar trebui să fie foarte clari în legătură cu intențiile și așteptările din spatele bijuteriei. Uneori, bărbatul vrea doar să ofere cadou o bijuterie frumoasă, sau să-și ceară scuze pentru o greșeală ori să marcheze un moment important din viața partenerei de cuplu.

Cele mai citite articole

Inelul de logodnă poate fi oferit de ziua de naștere, de Ziua Îndrăgostiților, cu ocazia unei aniversări importante, de Crăciun sau la o cină romantică la lumina lumânărilor în orice zi a săptămânii.

Cel mai bun moment pentru a oferi un inel de logodnă depinde de context:

– dacă ești prea tânăr pentru a te căsători, atunci oricare moment este bun, însă nu mai devreme de 2 luni de la începerea relației

– dacă vrei ca pasul următor să fie căsătoria, atunci momentul potrivit este după 4-6 luni. Dacă inelul este oferit după 1 an de relație, ea se așteaptă să urmeze o cerere în căsătorie și să alegeți împreună verighetele.

– În cazurile tot mai des întâlnite în ultima vreme în care niciuna dintre persoane nu dorește să se căsătorească, atunci inelul de logodnă poate fi oferit oricând și i se poate da orice semnificație doresc cei doi.

Fiecare relație și fiecare persoană este diferită iar acest lucru se reflectă în semnificația dată inelului de logodnă și alegerea momentului în care el este oferit.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: