Home Diverse Sarcina după 40 de ani – Ce trebuie să știți

Sarcina după 40 de ani – Ce trebuie să știți

by admin@nunta

Sarcina după 40 de ani – Ce trebuie să știți Din ce în ce mai multe femei au primul sau unul dintre copiii lor de 40 de ani sau mai târziu. Există multe motive în spatele acestui lucru, cum ar fi tratamentele de fertilitate, urmărirea carierelor sau stabilirea mai târziu în viață. Uneori, beneficiile de a avea un copil la 40 de ani sau mai târziu le pot depăși pe cele de a avea copii când sunt mai mici. De exemplu, s-ar fi putut stabili deja o carieră, ceea ce înseamnă că aveți potențial mai mult timp pentru creșterea copiilor, iar situația financiară poate fi mai favorabilă. Astfel de sarcini pot fi, de asemenea, periculoase, în special pentru femeile în vârstă de 43 de ani și peste, deci este important să aveți o atenție și o monitorizare constantă a afecțiunii. Înainte de a continua să citiți, faceți o mică pauză și aruncați o privire la NetBet și distrați-vă!

La vârsta de 40 de ani, o sarcină se termină de obicei bine cu îndrumarea corectă. Cu toate acestea, lucrurile sunt puțin mai dificile la 43 de ani și mai ales după 45. Aceste sarcini sunt considerate cu risc ridicat și tind să prezinte mai multe riscuri pentru sugar. Când vine vorba de o femeie în jur de 40 de ani, sarcina este mai periculoasă pentru copil. Acest lucru se datorează faptului că există șanse crescute de anomalii cromozomiale, cum ar fi trisomia 18 și trisomia 21. Trisomia 18 este cunoscută sub numele de sindrom Edward și trisomia 21 ca sindrom Down. Sindromul Edward este o afecțiune rară, dar gravă și afectează grav durata de viață a copilului. Din păcate, majoritatea copiilor cu această afecțiune vor muri înainte sau imediat după naștere. În cazul sindromului Down, oamenii vor avea un anumit nivel de dizabilitate de învățare și o serie de abilități. Această copie suplimentară a cromozomului modifică modul în care se dezvoltă corpul și creierul bebelușului și acest lucru poate provoca provocări mentale și fizice pentru copil. În plus, șansa avortului spontan afectează o treime din femeile cu vârsta peste 40 de ani și jumătate din toate sarcinile la 45 de ani. „explică experții.

Alte riscuri pentru copil care rezultă din sarcina avansată includ o șansă crescută de naștere prematură, greutate mică la naștere și un risc mai puțin cunoscut, un risc crescut de deces prematur al fătului în uter, în special din a 39-a săptămână de sarcină și mai departe. Ultimul risc este deosebit de mare după vârsta de 45 de ani. Motivul care se întâmplă este vascularizația slabă a uterului datorată îmbătrânirii și, în plus, mamele prezintă un risc crescut de a dezvolta o patologie care poate duce la o astfel de moarte prematură a fătul. Aceste sarcini pot fi, de asemenea, periculoase pentru mama din diverse motive. Când vorbim despre o sarcină la 40 sau mai târziu, în același timp vorbim despre un risc crescut pentru mama. Diabetul gestațional crește odată cu vârsta, la fel ca tensiunea arterială și pre eclampsia. Diabetul gestațional afectează 3,5% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30-34 și 6% dintre femeile cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani. Pre eclampsia afectează 5% dintre femeile între 30-34 și 10% dintre ele între 40-44 de ani. De la vârsta de 45 de ani, riscul de diabet gestațional se înmulțește cu 10.

Riscul crește din cauza îmbătrânirii uterului și, respectiv, a vaselor de sânge. Femeile ale căror sarcini rezultă din fertilizarea in vitro prezintă un risc și mai mare de a dezvolta tensiune arterială crescută. Contrar credințelor multor oameni, femeile care au deja copii (cel puțin o sarcină anterioară) prezintă un risc mai mare de a dezvolta diabet gestațional sau hipertensiune arterială decât cele care devin mame pentru prima dată la 40 de ani. Aceste sarcini avansate prezintă, de asemenea, un risc mai mare, deoarece mama are mai multe șanse să dezvolte anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul sau fibromele. În plus, femeile peste 40 de ani sunt mai predispuse să nască prin cezariană. Aceste sarcini trebuie să fie monitorizate mai strict pentru siguranța bebelușului și a mamei. Este important ca astfel de sarcini să fie monitorizate de un medic și, în mod ideal, de persoana care va naște. O urmărire mai specifică constă în ecografii complementare. În plus, întreruperea sarcinii este recomandată femeilor care sunt mai predispuse să nască prematur. În timpul unei sarcini mai vechi, pe lângă testele obișnuite, se recomandă un test ne invaziv pentru anomalii cromozomiale. Acest test de sânge implică căutarea celulelor embrionare, astfel încât cromozomii bebelușului să poată fi analizați. Alte teste recomandate femeilor însărcinate cu vârsta de 40 de ani sau peste sunt controalele periodice pentru diabetul gestațional, precum și monitorizarea săptămânală a tensiunii arteriale.

Femeile de peste 40 de ani care se nasc pot face față mai multor provocări și riscuri, opuse mamelor mai tinere. Riscurile se referă atât la mamă, cât și la făt. Se recomandă mai multă precauție, monitorizare și teste. De obicei, cu îndrumarea corectă, sarcina se va încheia bine la 40, dar la 43 și după 45 lucrurile devin puțin mai complicate. Cu toate acestea, se poate naște un copil sănătos și este important să rămâi mereu calm, să reduci nivelul de stres și să crești conștientizarea călătoriei și experienței sarcinii și a riscurilor pe care le poate include pentru a maximiza șansele de a avea un copil și o mamă perfect sănătoși. Consultați-vă întotdeauna cu medicul dumneavoastră și aveți grijă de dvs. în timpul sarcinii la orice vârstă.

O sa-ti placa: