Home NuntaMarturii nunti 20+ Idei Originale & Haioase (Ieftine) de marturii pentru nunta

20+ Idei Originale & Haioase (Ieftine) de marturii pentru nunta

by admin@nunta

Mai ales în ultima perioadă, la petrecerile de nuntă din țara noastră au început să se ofere amintiri de diverse tipuri celor invitați.

Mărturiile de nuntă au fost împrumutate, se pare, din filmele siropoase hollywoodiene, unde acestea erau prezentate în detaliu la ceremoniile nuntă fastuoase.

La început moda de peste ocean a fost mai timid vizibilă într-o țară ca a noastră, tradiționalistă de cele mai multe ori când este vorba de evenimentele importante din viața cuiva.

La nuntă, la botez, la înmormântare trebuie să respecți cu strictețe obiceiurile venite din moși-strămoși.

Totuși, există și obiceiuri drăguțe care pot să fie implementate fără probleme la noi.

Dacă am importat cu entuziasm sărbătoarea de Sfântul Valentin, dar nu uităm nici de Dragobete, de ce nu am importa și moda mărturiilor haioase pentru nuntași din străinătate?

Dacă inițial era vorba în cazul unei mărturii de nuntă de cinci dulciuri așezate într-o cutiuță specială sau un săculeț care simboliza 5 lucruri: sănătate, bucurie, prosperitate financiară, longevitate și noroc, acum lucrurile ce se pot oferii ca mărturii de nuntă sunt într-o paletă mult mai extinsă.

Ele reprezintă un mod prin care mirii mulțumesc nuntașilor pentru că au fost prezenți la celebrarea căsătoriei lor religioase și de cele mai multe ori un soi de amintire ce poate fi păstrată de cei ce le primesc, în condițiile în care nu sunt produse alimentare, băuturi sau alt tip de produse perisabile.

A oferi mărturii de nuntă trebuie privit ca un fel de obicei invers aceluia prin care invitații vin la o astfel de sărbătoare importantă cu diverse cadouri pentru miri sau cu sume de bani.

Iată niște idei speciale pentru niște mărturii nuntă mai speciale

Dulciurile pe post de mărturie de nuntă nu sunt rele, doar că au un dezavantaj clar: nu pot fi păstrate prea multă vreme, de aceea de multe ori se alege de către perechea de miri alt tip de amintire, mai trainică în timp, care să fie un fel fel de ancoră NLP pentru cei prezenți la respectivul eveniment fericit.

Mărturiile de nuntă se împart în două mari categorii: handmade și cele cumpărate din magazin speciale.

Mărturiile de nuntă realizate artizanal au avantajul că păstrează căldura umană, iar oaspetele va fi încântat să primească un astfel de mic obiect personalizat.

Totuși, atunci când este vorba de o nuntă cu foarte mulți invitați, de regulă de ordinul sutelor, este foarte dificil ca să se realizeze un număr atât de mare de mărturii manual chiar de către miri și trebuie mai degrabă să se apeleze la cele achiziționate din magazine de specialitate online stau tradițional.

Mărturii nuntă handmade haioase

Amintirile oferite nuntașilor pot să fie de la foarte complexe la extrem de simple.

Ca de exemplu mărturii de tip origami. Sunt obiecte din hârtie de calitate pliată. Ele pot ca să fie realizate chiar de către nuntași acasă, după terminarea evenimentului. Alături de o felicitare cu o predicție, o urare, o schemă de realizare a obiectului origami va fi un ajutor neprețuit în acest sens.

Eventual un text ce poate fi citit prin extinderea foii de hârtie sau prin realizarea figurii origami respective.

O mică inimioară textilă  decorate cu nasturi, mărgele sau panglici multicolore de care să fie prins un răvaș simpatic sau un mic tablou pictat de mână cu ramă din pâslă în formă de inimă cu subiect vesel poate să fie un cadou-mărturie de nuntă excelent.

Cele mai citite articole

O ramă de dimensiuni reduse, decorată cu sclipici, în care să se afle o fotografie (instantaneu) cu cei doi miri într-o postură haioasă poate să fie o mărturie care să aducă un zâmbet nuntașilor ori de câte ori o vor privi în viitor.

Dacă sunteți adepții mărturiilor de nuntă dulci, comestibile, vă puteți orienta spre turta dulce decorată cu glazură (dacă mireasa are ceva talent în arta bucătăriei). De ce turtă dulce? Pentru că se  poate scrie pe un astfel de produs o urare haioasă și data evenimentului. Doar că ele pot să fie stocate pentru o perioadă foarte scurtă. Nu e nevoie să le mâncați, le puteți păstra sau se pot mânca la o petrecere în onoarea aniversării mirilor.

Este foarte important ca mărturiile de nuntă să se coincidă cu stilul și tema petrecerii.

Astfel, dacă este vorba de o nuntă în care predomină rozul, atunci puteți pune într-o cutiuță un săpun handmade sub forma de trandafir sau o sticluță cu esență de trandafiri, o jucărioară de pluș sub forma unui trandafir.

Pentru o nuntă în care predomină culoarea mov, un pliculeț cu lavandă uscată, un săpun de lavandă sau un ulei esențial de lavandă frumos ambalat într-un săculeț este o bună mărturie de nuntă.

Așadar, atunci când alegeți un cadou puteți începe de la culorile petrecerii și să faceți asociațiile cele mai bune.

Puteți alege drept mărturii de nuntă scrisori cu o caligrafie deosebită (există mai nou și în România firme specializate în oferirea de servicii speciale de scriere de mână cu litere extrem de frumos conturate), medalii cu descrieri amuzante ale meritelor celor care le vor primi, coroane regale miniaturale, certificate amuzante de tipul „Milionar în devenire”, „Cel mai faimos tip”, „Cel mai bun prieten al miresei”. Asemenea mici amintiri amuzante fiind personalizate vor fi primite cu încântare de invitați.

Se pot realiza inclusiv monede pirogravate din lemn. Pe o față poate exista mesajul “Mă iubește nevasta!” și pe cealaltă… „Mă iubește amanta!”.

Paharele din sticlă gravate cu desene și descrieri amuzante sunt de asemenea o bună idee de mărturie de nuntă.

Alcoolul și dulciurile reprezintă mărturii bune în toate ocaziile, mai ales dacă sunt ambalate distractiv, eventual în punguțe decorate handmade, respectiv în sticluțe cu o formă specială. Aceste recipiente din sticlă pot fi pictate de mână de către mireasă sau pe ele se pot lipi mesaje vesele. Eventual de gâtul sticluțelor se pot lega anumite răvașe personalizate sau chiar o imagine miniaturală cu chipurile celor doi miri.

Dacă ne referim la obiecte cumpărate de-a gata, cuplurile de miri porniți în căutare de mărturii ieftine de nuntă se pot orienta spre căni, magneți, lanterne, brelocuri, brichete originale, seturi de șurubelnițe, oglinzi de buzunar frumoase,  lumânări aromate etc.

Stilourile sau creioanele elegante, suporturile de lumânări fanteziste sunt de asemenea foarte bune.

Cel mai bine este ca ele să fie comandate de la o firmă care le poate și personaliza cu mesaje vesele în mod profesionist, mai ales că acest serviciu de scoatere din anonimat al unor obiecte de serie nici măcar nu costă o avere.

Mai puteți alege pe post de mărturii de nuntă și chei antichizate cu numele invitatului pe tijă sau prinse de un breloc care să aibă o imagine cu cei doi miri ori cu data nunții respective.

Dacă este vorba de o petrecere de nuntă pentru intelectuali și numărul de invitați este unor restrâns se pot dărui pe post de mărturii de nuntă chiar și cărți cu autograful mirilor. Cele cu poezii de dragoste sau romanele de dragoste sunt cele mai bune.

Cu atât mai mult dacă unul sau ambii miri sunt scriitori și au cărți publicate, se poate dărui o astfel de carte cu semnăturile cuplului și data evenimentului.

Dacă există posibilitatea, se poate dărui o ilustrată în format maxi care să aibă imaginea compusă dintr-un colaj cu instantanee ce îi arată pe miri în situații hazlii. Pe verso se poate scrie un mesaj amuzant de mulțumire pentru că respectivul nuntaș a participat la importantul eveniment din viața cuplului.

Se mai pot oferi celor invitați pe post de mărturii pandantive cu numele oaspeților care pe verso să aibă câte un mesaj anume destinat fiecăruia dintre ei.

O altă variantă de mărturie de nuntă poate fi reprezentată de o pereche de ochelari de soare cu lentile și/sau rama roz sau un colac de salvare gonflabil.

O idee inedită de amintire de la nuntă poate să fie reprezentată de un borcănel cu sare de baie roz sau lila în care să existe un cuplu de brotăcei din material plastic sau textil.

Pentru doamne și domnișoare, se pot alege sticluțe cu lac de unghii în culoarea nunții frumos ambalate în cutiuțe strălucitoare.

O idee haioasă pentru invitații vegani sunt ghivecele mini cu plante vii. Dacă mai adăugați și o jucărioară de plus cu un cuplu de miri alături, succesul este garantat.

Dacă petrecerea de nuntă se desfășoară în anotimpul hibernal, un glob de sticlă cu fulgi de zăpadă și un cuplu de miri înauntru este o mărturie perfectă.

Pentru o nuntă cu tineri invitați, o amintire utilă poate să fie un stick USB cu melodiile preferate de către cuplul de miri ori cu un curs audio de autodezvoltare emoțională sau de salvare a unei relații care stă să eșueze.

Alte mărturii haioase sunt biletele de loterie care vor fi primite cu multă încântare, mai ales dacă sunt frumos ambalate cu un mesaj pe măsură.

O mărturie de nuntă care va fi extraordinar de apreciată de către invitați va putea fi și o caricatură executată chiar la fața locului de către un artist profesionist. Ei o vor putea înrăma și pune pe perete, mai ales că va fi datată și semnată atât de autor, cât și de cuplul de miri respectiv.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: