La nivel mondial, exista pe piata un numar cu adevarat impresionant de tipuri de bauturi alcoolice, unele extrem de cunoscute la nivel inalt, altele cunoscute doar pe plan local, fiecare in parte avand in spate o poveste si o istorie mai mult sau mai putin interesanta.
Cu alte cuvinte, exista pe piata o multime de tipuri de bauturi alcoolice, unele simple iar altele mai complexe in ceea ce priveste procesul de productie, unele foarte apreciate si cu o istorie vasta, iar altele relativ noi, dar care nu sunt deloc de trecut cu vederea.
O bautura foarte apreciata din foarte multe puncte de vedere, este vinul, insa nu orice tip de vin, ci vinul spumant Prosecco.
Vinurile Prosecco sunt cele mai populare vinuri spumante din Italia. Desi sunt comparate adesea cu sampania sunt preparate dintr-un sortiment diferit de struguri si printr-o metoda aparte.
Cele mai citite articole
In foarte multe situatii, Prosecco este o bautura asociata cu termenul de „sampanie” – Champagne. Totusi, exista cateva diferente care trebuie luate in seama intre Prosecco si Champagne, dupa cum urmeaza:
- Sunt din diferite locatii: Champagne este din Franta, Prosecco este din Italia
- Folosesc diferite soiuri de struguri: Champagne foloseste Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Meunier pe cand in cazul Prosecco, se folosesc strugurii Glera
- Folosesc diferite metode pentru a introduce bulele in vinul spumant. Pentru Champagne se adauga drojdia in sticle, iar in Prosecco se adauga in rezervoare si apoi bautura este imbuteliata.
Cea mai mare parte a tipurilor de vinuri spumante Prosecco sunt produse in stil brut, uscate. Cu toate acestea, datorita faptului ca sortimentul de struguri are o aroma fructata, care aminteste de mere verzi, pepene galben, pere si asa mai departe, Prosecco da impresia ca este mai dulce decat in realitate. O proportie ridicata din tipurile de prosecco disponibile la vanzare respecta acest nivel brut de dulceata pentru ca este foarte popular, dar poti gasi si versiuni mai dulci daca le cauti cu atentie.
Prosecco se poate servi in mai multe situatii, fiind o bautura alcoolica ideala in special impreuna cu felurile principale. Cea mai importanta regula de catre trebuie sa tineti cont cand doriti sa consumati Prosecco la masa, se refera la faptul ca, acest vin improspateaza cu o aroma suava, florala si evidentiaza gusturile de o intensitate medie.
Retetele care contin carne de porc sau de pui, creveti sau tofu si asa mai departe, adica acele retete care se impaca perfect cu consumul de Prosecco, precum sunt preparatele thailandeze, vietnameze, sau din alte zone ale Asiei, sunt de departe cele mai bune optiuni in momentul in care doriti sa combinati preparatele alimentare cu o bautura alcoolica deosebita.
Daca sunteti pasionati ai acestei bauturi alcoolice, ai acestui tip de vin spumant, Prosecco, magazinul online drinkonline.ro pune la dispozitia dumneavoastra, Prosecco Terra Serena Rose Brut, Brut DOC sau Extra Dry Doc ori Prosecco Alb La Gioiosa Doc Treviso si asa mai departe, la cele mai avantajoase preturi, inclusiv avand posibilitatea de a achizitiona un pachet Prosecco Terra Serena Brut + 2Pahare. Toate acestea la numai un simplu click distanta, accesand drinkonline.ro.