Home Diverse Avantajele unui pat cu tăblie tapițată

Avantajele unui pat cu tăblie tapițată

by admin@nunta

Multe modele frumoase paturi tapițate la comandă sau chiar vândute de-a gata vor fi căutate și în 2021, deoarece aceste piese de mobilier spectaculoase sunt în trend și în acest an. Cu alură clasică sau modernă, un asemenea pat este oricând o bună alegere pentru orice client.

Patul tapițat, cea mai bună alegere pentru dormitorul tău 

Dacă îți decorezi acum dormitorul, una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei va fi fără îndoială alegerea patului. Și, dacă ar fi să ne referim la ceva și mai specific, capului patului (tăblia) reprezintă elementul cel mai vizibil prin care putem ca să dăm personalitate acestei camere de o însemnătate majoră în orice locuință, fie ea mică sau mare. 

Deși tratate anterior ca personaje secundare, burgheze, paturile cu tăblii capitonate, în ultima vreme au ajuns ca să fie tot mai apreciate în demersul de mobilare al unei case. Cu noptierele potrivite, creează un spațiu confortabil, plăcut, relaxant în orice dormitor.

Acest element component al patului (căpătâiul) este potrivit și pentru cei cărora le place să citească sau să se uite la filme în pat. În aceste cazuri, alegerea se poate face cel mai mult orientată spre modelele de tăblii tapițate, astfel încât capul patului să fie confortabil, dar și rezistent în egală măsură.

Există, de obicei, îndoieli cu privire la dimensiunea tăbliei ideală. Nu există nicio regulă clară, dar se merge de obicei pe aceeași dimensiune a patului sau pe una mai mare decât lățimea patului, una care să inclusă și noptierele (mai rar). 

Dacă ne referim la materialele din care se realizează paturile capitonate, trebuie spus că există o paletă vastă de posibilități. Sunt bine apreciate atât materialele textile din fibre naturale sau sintetice, dar și pielea naturală sau ecologică. Alegerea variază în funcție de stilul dormitorului, de preferințele proprietarilor din locuința respectivă, de curentele modei în materie de decorațiuni interioare de la un moment sau altul.

Unii mai consideră (în mod eronat!) că dacă este vorba de niște dormitoare mici și/sau dacă au fonduri limitate pot apela fără probleme la un autocolant sau la o pictură pe pereți pentru a da senzația de tăblie a patului. Adevărul că aceasta este o soluție fără niciun fel de beneficii reale. Astfel doar se poate delimita zona de odihnă optic, fără avantajele de confort aduse de o tăblie normală. 

Tablia patului, apreciată și de specialiștii feng shui 

Importanța tăbliei unui pat este de subliniată cu putere de către specialiștii în feng shui ca fiind o soluție cunoscută din vechime de asiatici pentru a oferi protecție în timpul somnului.

O astfel de piesă de mobilier pentru dormitor (un pat capitonat cu o tăblie potrivită) nu doar că arată senzațional, dar induce automat și un sentiment plăcut de liniște, de pace profundă de securitate. Tăblia capitonată a patului poate fi înțeleasă chiar ca o extensie a propriei personalități care să impregneze camera de odihnă cu un stil aparte.

Nu este de mirare așadar că un pat tapițat cu o tăblie frumoasă este dorit de clienții de orice vârstă.

Chiar și copilașii de câțiva anișori își doresc un pat de prințesă (fetițele) sau un pat-mașinuță ori un pat-avion care să aibă și o tăblie deosebită. 

De asemenea, tăblia patului servește și ca izolator de perete, protejând de frig. La fel, va fi un element care va ajuta să nu murdărească peretele în sine. 

Plus că, dacă în timp te vei sătura de tapițeria veche sau pur și simplu gusturile tale ori moda s-au schimbat, poți oricând să îmbraci pur și simplu tăblia patului cu un alt tip de material sau de același  fel dar cu o altă culoare ori model. Va fi o soluție rapidă, mai ieftină decât cumpărarea unei tăblii noi sau chiar a unui pat complet cu tăblie capitonată.

Cu un aspect similar cu pielea naturală, dar mult mai economică, pielea sintetică, de exemplu, are o elasticitate mare, este foarte rezistentă la abraziune, zgârieturi și utilizare generală, cu o microporozitate adecvată. Plus că arată foarte bine într-un dormitor mobilat modern. 

Vrei și tu un pat tapițat frumos? Îl poți comanda pe vimasleep.ro chiar acum!

O sa-ti placa: