Home Diverse Cum te poate afecta o cina prea târzie și ce alimente sunt recomandate?

Cum te poate afecta o cina prea târzie și ce alimente sunt recomandate?

by admin@nunta

Ritmul în care viața noastră decurge nu este unul, de cele mai multe, care să ne permită să avem parte de cele mai sănătoase mese și, cu atât mai mult, la timp.

Atunci când viața ta este plină de sarcini, de la job, familie, cumpărături, copii, curățenie și alte cele, cel mai probabil că cina ta este una târzie, de cele mai multe ori și nu chiar foarte sănătoasă.

Îngrășatul este unul dintre cele mai puțin dăunătoare lucruri pentru care merită să ai mai multă grijă de tine. De fapt acesta nu este doar un aspect fizic, pe care nu ni-l dorim, mai mult decât atât este un semnal al corpului că ceva nu este în regulă. Sănătatea ta poate fi afectată atunci când ai parte de o alimentație echilibrată.

Deci, caută pe Supermercato.ro si alege câteva retete de mancare rapida dar sănătoase, care să te ajute în acest sens.

 

Totuși, ce se întâmplă în corpul nostru seara?

Așa cum ai auzit deja, de foarte multe ori din diverse surse, mâncatul după ora 18  poate avea foarte multe efecte negative asupra sănătății corpului tău, și cu atât mai mult cu cât alimentele pe care le consumi nu sunt printre cele mai sănătoase.

Diversele studii care s-au făcut de-a lungul timpul au demonstrat faptul că metabolismul nostru funcționează foarte bine și într-un mod mai alert dimineața, încetindu-și astfel ritmul după masa.

Cu toate că creierul inima și respirația rămân active chiar și în timpul somnului, metabolismul tău funcționează foarte încet, pe această perioadă.

În plus, procesul de digestie a alimentelor pe care tocmai le-ai consumat, aici ne referim la cele ușoare, este de 3 ore iar pentru alimentele mai grele, precum mesele bogate în proteine și grăsimi,  procesul se poate extinde chiar și la 5 ore.

 

Când este bine să mănânci?

Chiar dacă majoritatea recomandărilor este de a nu mânca după ora 18:00, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te adaptezi programului tău. Evident că dacă nu ai un program de somn de la ora 22:00 – 23:00, ci adormi foarte târziu noaptea, nu vei reuși să respecți acest program de la ora 18:00 dar probabil te încadrezi la cel de ora 20:00.

De ceea, pentru a te asigura că nu vei simți foamea în timpul nopții dar și pentru a-i oferi organismului timpul necesar digestiei, cel mai bine este să alegi să mănânci cel puțin cu 3 ore înainte de a adormi, atunci când alegi alimente ușoare, și cu 5  ore înainte, dacă consumi alimente mai grase.

 

Ce alimentele sunt recomandate la cină?

Indiferent de ora la care este cina ta, înainte de toate alege alimentele ușoare precum piept de pui fiert sau la grătar, pește și legume precum broccoli, varză de Bruxelles, dovlecei, morcovi etc.

Descoperă acele rețete rapide și ușoare care să nu îți ia mult timp să le pregătești și gândește-te cu o zi înainte ce vei consuma la cină, pentru a avea la îndemână toate cele necesare. În acest fel eviți să mănânci ceea ce găsești în frigider și te poți ține de o dietă sănătoasă.

Evită grăsimile saturate sau colesterolul, pentru că acestea duc la apariția afecțiunilor cardiovasculare, dar și cantitatea de glucide, precum cele rafinate, pentru că acești carbohidrați se vor depune sub formă de grăsime în corp, în timp ce dormi.

Excesul de proteine este și acesta bun de evitate seara, pentru că acestea prelungesc procesul de digestie și contribuie la apariția senzației de balonare, de reflux gastric sau disconfort abdominal. Alege proteinele pentru micul dejun sau prânz.

O sa-ti placa: