Home Diverse Cum sa-ti infrumusetezi spatiul de lucru: aranjamente florale pentru birou

Cum sa-ti infrumusetezi spatiul de lucru: aranjamente florale pentru birou

by admin@nunta

Infrumusetare spatiului de la birou este importanta si influenteaza randamentul pe care oamenii il dau zilnic aici. Chiar si studiile demonstreaza faptul ca la birou starea angajatilor este influentata si de proportia in care acestia iau contactul cu natura. Bineinteles, biroul nu trebuie incarcat cu plante de orice fel, care ar distrage atentia vizual, devenind obositoare.

Aranjamente florale care stimuleaza productivitatea la birou

Este important ca nuantele din aranjament sa se afle in armonie unele cu celelalte. Asocierile extravagante de culori nu sunt tocmai potrivite unui birou in care oamenii incearca sa se concentreze asupra unor task-uri importante. De aceea, cele mai potrivite culori sunt fie cele pastelate, fie nuantele de alb.

Un alt criteriu de alegere este mirosul florilor, ce nu trebuie sa fie foarte puternic. De aceea, pentru birou se recomanda evitarea unor aranjamente florale care au in continut crini. Desi sunt flori impresionante prin aspectul lor, mirosul puternic ar putea crea dificultati de concentrare in spatiul de lucru.

Conform Buchetto, principalele tipuri de flori de luat in considerare pentru decor la birou sunt urmatoarele:

Orhideea

Orhideele se gasesc pe piata in diverse culori, de la albastru, la galben, roz si alb. Acestea reprezinta o pata de culoare in orice incapere, iar floarea poate dura timp indelungat daca este intretinuta corespunzator. In medie, fara ingrasamintele specifice, floarea rezista pana la 3 luni. Sunt flori delicate, care emana prospetime in spatiul de lucru.

Miniroze/minitrandafiri

Desi oamenii sunt obisnuiti sa se bucure de minitrandafiri doar in aer liber, florariile ii aduc in atentia lor chiar si sub forma de buchete sau in ghiveci si au o frumusete aparte. In timpul verii, minirozele infloresc incontinuu si parfumeaza intreaga incapere cu aroma lor delicata. Aceste buchete de trandafiri deosebiti se gasesc intr-o gama variata de culori, precum: galben, roz, alb sau rosu. Ingrijirea lor necesita atentie, insa minirozele recompenseaza persoanele care le intretin corespunzator cu frumusetea lor fascinanta.

Bujor

O floare deosebita de primavara este bujorul. Nu doar ca are un aspect foarte rafinat si elegant, dar bujorul improspateaza incaperea cu mirosul sau deosebit. Se gaseste in florarii in diverse culori, toate discrete: roz, albi sau rosii.

Hortensia

Acele buchete de flori cu hortensii sunt elegante si se potrivesc de minune in decorul unui birou. Hortensia are o frumusete ce atrage admiratia tuturor si mai mult, rezista timp indelungat atat in ghiveci, cat si intr-o vaza cu apa. Este bine de stiut ca hortensia are nevoie de apa proaspata in fiecare zi pentru a-si pastra aspectul bogat si proaspat.

Lisianthus

O alta floare foarte potrivita de introdus in aranjamentele pentru birou este Lisianthus. Este o floare rezistenta, insa foarte delicata din punct de vedere al aspectului. Ca si insemnatate, este destinata unui birou, avand in vedere ca este o floare reprezentativa prieteniei si generozitatii: calitati care trebuie sa se regaseasca in cadrul unui birou de lucru.

Pentru ca florile sa reziste in birou, este nevoie ca oamenii sa le ofere periodic atentie. Atmosfera trebuie sa fie una pozitiva, iar aerul trebuie aerisit constant.

O sa-ti placa: