Home MireseInele de logodna Inelul de logodnă. Criterii de selecție și recomandări pentru alegeri inspirate

Inelul de logodnă. Criterii de selecție și recomandări pentru alegeri inspirate

by admin@nunta

Alegerea inelului de logodnă perfect este o misiune complicată pentru viitorul mire, dar nu imposibilă. Momentul este unic și un inel de logodnă trebuie să aibă un design care să se potrivească personalității viitoarei mirese, dar și stilului ei de viață. Pentru ca surpriza să fie deplină, inelul de logodnă trebuie să fie neprețuit și unic.  

Inelul de logodnă reprezintă trecerea într-o nouă etapă a relației de cuplu. Dăruirea acestuia coincide cu cererea în căsătorie. Dar până acolo mai este un pas. Alegerea unui inel de logodnă perfect pentru viitoarea mireasă, care să reunească de pe o parte personalitatea ei, iar pe de alta să o scoată în evidență în orice ipostază, poate fi o sarcină dificilă, în condițiile în care există atât de multe modele. Am pregătit o listă cu criterii și recomandări pentru alegeri inspirate. 

1. Inel de logodnă cu piatră

Particularitatea inelului de logodnă stă în piatra pe care o are. Și aici sunt multe opțiuni – pietre prețioase de culori, forme și caracteristici diferite. 

Un inel de logodnă cu diamant este de departe alegerea perfectă. Diamantul este pentru totdeauna, iar frumusețea și strălucirea pietrei vor conferi eleganță și rafinament oricărei ținute. 

Un astfel de inel de logodnă cu diamant poate avea o piatră centrală, de o formă deosebită, înconjurată de altele mai mici sau poate fi doar un diamant central mare, montat în metalul nobil. 

Cu cât diamantul este mai incolor și mai clar, iar greutatea sa in carate este mai mare, cu atât piatra este mai prețioasă. Diamantele sunt pietre unice, nu pot exista 2 la fel, în ciuda condițiile identice care au condus la apariția lor sau a tăieturii maiestuoase și precise a bijutierilor. 

2. Metal prețios variat

Pentru selecția inelului de logodnă potrivit, metalul nobil care ține piatra trebuie ales cu grijă. Aurul galben este clasic, neprețuit, mereu la modă. Sunt însă și femei care adoră aurul alb sau pe cel roz, motiv pentru care este bine ca acest criteriu să fie avut în vedere. 

3. Design și unicitate

Cele mai citite articole

Inelul de logodnă poate satisface cele mai variate gusturi. Modelele existente pe piața actuală sunt splendide, iar unele chiar unicat. Dacă vrei să îi arăți cât de mult o iubești caută un astfel de inel de logodnă, cu design rafinat, cu o montură unică și o piatră excepțională. 

Ai posibilitatea să achiziționezi o bijuterie cu adevărat magnifică, dacă îți dorești un astfel de model și aloci un buget adecvat proiectului. 

4. Mărimea potrivită

Inelul de logodnă trebuie să fie perfect, iar pentru aceasta mărimea trebuie să fie potrivită. Atunci când ai găsit modelul ideal verifică și mărimea. Sunt magazine specializate care îți vor face modificările solicitate, atunci când este nevoie. 

Poți merge la cumpărături cu un inel pe care iubita îl poartă frecvent și care îi vine bine pe deget, nici prea larg, nici prea strâns, pentru a identifica mărimea potrivită. 

5. Atenție la degetul pe care se poartă inelul de logodnă

Inelul de logodnă se poartă de regulă pe inelarul de la mâna stângă, acolo unde va fi așezată și verigheta. Explicația pentru degetul inelar vine din vremuri străvechi, când se credea că la nivelul degetului inelar al mâinii stângi era o venă care ajungea până la inimă. 

În cazul în care viitoarea mireasă este nonconformistă și nu ține la etichetă, când achiziționezi un inel de logodnă trebuie să ai în vedere faptul că degetele au grosimi diferite, iar diferențe majore sunt și de la mâna stângă la cea dreaptă. 

Povestea inelului de logodnă în istorie este impresionantă, dar semnificația sa rămâne aceeași din cele mai vechi timpuri, simbol al iubirii și promisiunea căsătoriei, al legământului pe vecie. Pentru alegerea inspirată a inelului de logodnă criteriile vizează personalitatea și gusturile viitoarei mirese, la care se adaugă ingredientul surpriză – unicitatea inelului sau a pietrei. 

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: