Home Diverse 888 Holdings achiziționează ramura europeană a companiei William Hill

888 Holdings achiziționează ramura europeană a companiei William Hill

by admin@nunta

Industria jocurilor de noroc este una dintre cele mai mari și interesante industrii din lume. Toți jucătorii ce fac parte din această industrie, de la site-uri online ca Vulkan Vegas  până la mari corporații ca 888 Holdings sau William Hill, toate acestea se luptă pentru clienți și popularitate. 

În acest articol vei afla despre două dintre cele mai mari companii de jocuri de noroc din lume care au decis să-și combine puterile. Astfel, 888 Holdings a achiziționat ramura europeană a companiei William Hill. 

Ce este 888 Holdings?

888 Holdings este una dintre cele mai mari și populare companii de divertisment din lume. Înființată cu mai bine de 20 de ani în urmă, compania este listată la Bursa de Valori din Londra. Odată ce te gândești la jocurile de noroc, este greu să nu-ți aduci aminte de această marcă recunoscută în practic orice țară din lume. 

Compania are peste 1800 de angajați și birouri în toate părțile lumii. De la Gibraltar la România, SUA și Marea Britanie, toate aceste filiale se ocupă de dezvoltarea tehnologiilor patentate și serviciilor de marketing online. Iată toate țările în care se află birouri 888 Holdings: 

  • Gibraltar
  • România
  • Statele Unite ale Americii
  • Marea Britanie 
  • Antigua 
  • Cipru
  • Spania 

Echipele situate în birourile internaționale ale companiei se ocupă de toate ramurile afacerii 888 Holdings. De la dezvoltarea software-ului până la dezvoltarea jocurilor video și a marketingului, compania se ocupă de această afacere de la primul până la ultimul nivel. 

Cu un venit de peste 910 milioane de dolari anual, 888 Holdings este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața internațională. Astfel, aceștia dețin monopolul pe mai multe ramuri ale industriei jocurilor de noroc. 888 Holdings este una dintre cele mai bune companii pentru a începe cariera în această industrie. Un asemenea nume este ceva pentru care trebuie să te lupți în CV-ul tău. 

Ce este William Hill? 

Compania William Hill a fost fondată în anul 1934 de afaceristul cu același nume. Aceasta a fost cumpărată de Sears Holdings în 1971, apoi de Grand Metropolitan în 1988. În anul 1989, Brent Walker a cumpărat compania cu o sumă de peste 685 de milioane de lire sterile. 117 milioane de lire sterline din acei 685 au fost recuperate de antreprenor când sa constatat faptul că Grand Metropolitan a exagerat profiturile companiei la momentul vânzării. 

În 1997 William Hill a fost scoasă la licitație de banca japoneză de investiții Nomura. Compania a fost vândută în februarie 1999 către fonduri administrative de firmele de capital privat Cinven și CVC Capital Partners pentru 825 de milioane de lire sterline. 

La 30 septembrie 2020, William Hill a fost de acord cu o ofertă de preluare de 2,9 miliarde de lire sterline din partea Caesars Entertainment, operatorul de cazinouri din Nevada. Acordul a fost recomandat în unanimitate de directorii companiei britanice. A venit după ce două oferte rivale ale grupului american de capital privat Apollo au fost respinse. În aprilie 2021, Caesars și-a finalizat achiziția William Hill. La 22 aprilie 2021, William Hill a fost radiat de la Bursa de Valori din Londra.

888 Holdings cumpără William Hill 

Caesars Entertainment a vândut pentru 3 miliarde de dolari americani partea de afacere din afara Statelor Unite ale Americii a vechii companii de jocuri de noroc William Hill în favoarea conglomeratului 888 Holdings. 

După finalizarea achiziției, 888 Holdings a confirmat faptul că foștii CEO și CFO a companiei William Hill vor părăsi această funcție, 888 Holding instaurând o nouă conducere asupra acestei companii. 

Grupul 888 lărgit va continua să fie condus de CEO-ul Itai Pazner, susținut de CFO Yariv Dafna, directorul de strategie Vaughan Lewis, directorul operațional Guy Cohen și nou-numitul director de risc Harinder Gill, care își va prelua funcția pe 3 august.

Compania 888 Holding a afirmat faptul că orice schimbări organizaționale viitoare vor fi gestionate și efectuate cu un singur scop, mărirea profitului și menținerea fiecărei ramuri a afacerii în viață. Grupul plănuite să realizeze sinergii anticipate de cost înainte de impozitare. Acestea vor ajunge la peste 100 de milioane de lire sterline până în anul 2025.

Rezultatele intermediare ale acestei combinații vor fi prezentate în august. Aceste vor conține rezultatele financiare ale companiei pentru prima jumătate a anului 2022. Compania 888 Holdings va prezenta rezultatele a patru mari segmente pe care le deține: 888( inclusiv partea americană), William Hill Online UK, William Hill Retail UK și William Hill International. Aceste ramuri au fost achiziționate în cadrul contractului dintre 888 Holdings Și Caesars Entertainment.  

Itai Pazner, CEO al 888, a declarat: „Sunt încântat să anunț finalizarea combinației noastre de transformare cu William Hill. Am construit o echipă de conducere remarcabilă, combinând punctele forte din ambele afaceri și, în timp ce privesc viitorul, combinația dintre liderul nostru de produse și conținut, alimentat de tehnologia noastră proprietară și mărcile noastre de clasă mondială, ne oferă o platformă puternică pentru creştere.

„Aș dori să le mulțumesc lui Ulrik și Eric pentru munca grozavă pe care au făcut-o la William Hill și le urez succes în viitor.”

O sa-ti placa: