Home Diverse Garderoba de toamnă: Cum pot fi alese ghetele perfecte?

Garderoba de toamnă: Cum pot fi alese ghetele perfecte?

by admin@nunta

Ghetele sunt piese care sunt folosite atat in timpul sezonului cald, cat si cel rece, datorita aspectului placut, ce se poate potrivi cu absolut orice tinuta. Aceste articole pot fi folosite impreuna cu rochii elegante, dar si cu haine casual, pentru a schimba in totalitate intregul look. Totusi, pentru a obtine outfitul dorit, persoanele care doresc sa achizitioneze ghete trebuie sa tina cont de anumite aspecte in momentul in care aleg aceste piese de incaltaminte.

Dimensiuni

Pe piata se gasesc diferite tipuri si modele de ghete de dama, de la cele clasice, pana la cele de tip army. De altfel, acestea pot fi inalte, pe intreaga gamba sau medii, pana la glezna. Totodata, inclusiv calapodul poate diferi de la un model la altul, fapt pentru care este important ca persoana ce urmeaza sa alega un astfel de element pentru propria tinuta, sa tina cont de forma piciorului.

Dupa ce fost ales modelul ghetelor, dar si al calapodului, trebuie aleasa si inaltimea tocului. In cazul tinutelor elegante, ghetele cu tocuri inalte sunt cele mai potrivite, in timp ce incaltamintea cu tocuri de dimensiuni mai mici se potriveste cu tinutele sport si casual.

Culori

In magazine exista ghete colorate in diferite nuante, fapt pentru care acestea se pot potrivi cu numeroase tipuri de outfituri. Cu toate acestea, in cazul in care se doreste ca aceeasi pereche de ghete sa fie inclusa in mai multe look-uri, sunt recomandate piesele colorate in nuante neutre. De exemplu culoarea negru este cea mai utilizata in acest domeniu si se potriveste cu diferite piese vestimentare, inclusiv cu cele care au nuante stridente si puternice. Asadar, o simpla pereche de ghete va putea fi folosita pentru a crea mai multe tipuri de tinute, care apartin de zone stilistice complet diferite si opuse.

Accesorizate sau nu?

Anumite tipuri de ghete prezinta si accesorii, pentru a putea scoate mai mult in evidenta diferite caracteristici ale incaltamintei. Printre cele mai populare accesorii se numara tintele, capsele, sireturile si nasturii. Acestea sunt pozitionate in anumite zone de pe suprafata ghetei, precum zona sireturilor, varfuri, calcai sau chiar zona gleznei. Acestea sunt cele mai vizibile zone, care pot iesi cu usurinta in evidenta, daca sunt accesorizate corespunzator. Ghetele care prezinta accesorii pot fi utilizate intr-o serie de tinute, de la cele all black, pana la cele extrem de colorate. Totusi, este important ca acestea sa nu fie supraaccesorizate.

Ghete simple sau un model mai interesant?

Exista ghete care prezinta diferite tipuri de modele, imprimate sau cusute, care au un aspect foarte interesant. Deseori, acestea ies in evidenta prin simplul fapt ca prezinta patternuri iesite din comun. Cele mai utilizate astfel de modele sunt cele army si cele grafice, fiind, in prezent, la mare cautare de catre majoritatea persoanelor pasionate de moda. De altfel, acestea sunt extrem de apreciate datorita faptului ca pot fi purtate impreuna cu diferite piese vestimentare, indiferent de stil. Astfel, folosind piesele potrivite, se pot obtine tinute extrem de interesante care vor iesi foarte usor in evidenta.

O sa-ti placa: