Home Diverse Obiecte decorative și accesorii pentru amenajare hol

Obiecte decorative și accesorii pentru amenajare hol

by admin@nunta

Holul este un fel de carte de vizită a casei. Aceasta este prima încăpere pe care o văd oaspeții când intră. Prin urmare, ar trebui să facă cea mai bună impresie, să impacteze prin ordine și, de asemenea, să fie o introducere în stilul de amenajare din în camera de zi, ba chiar și din alte camere. Cum să aranjezi holul acasă pentru a îndeplini toate aceste funcții?  În primul rând printr-o mobilă de hol bine aleasă.

Cum aranjezi holul? Reguli de bază

Holul dintr-un apartament de bloc este de obicei o mare provocare în materie de amenajare. De obicei este mic, îngust și întunecos, așa că ar trebui să respecți câteva reguli general acceptate.

Ca mai importantă dintre ele este… ORDINEA. Decorul ar trebui să conțină doar ceea ce este strict necesar: un suport de pantofi, o oglindă, umerașe, unul sau chiar două cuiere suspendate, strategic așezate în hol.

Trebuie ca să limităm numărul de rafturi și bibelouri din holul de intrare (chiar dacă fac parte din categoria de remedii feng shui). Ar trebui ascunse cât mai multe lucruri posibile, deoarece orice lucru aflat la vedere poate copleși o zonă așa de mică și poate crea un sentiment neplăcut musafirilor. Disciplina în materie de paletă coloristică este de asemenea importantă. Accentul cade pe o culoare principală, trebuie evitată neapărat explozia de culori puternice.

Mobilierul multifuncțional va fi perfect în hol. Un bun exemplu este dulapul pentru încălțăminte menționat anterior ce poate fi concomitent și o băncuță.

Dacă este vorba de un dulap încorporat în perete, merită să se planifice acolo și un loc special pentru depozitarea pantofilor (în partea inferioară a acestuia). Dacă piesa de mobilier este spațioasă, se pot păstra înăuntru jachete și paltoane, inclusiv cele care aparțin oaspeților.

Idei despre decorarea pereților holului

Merită să ne amintim de la bun început că pereții din hol se murdăresc mai mult decât, de exemplu, cei din living sau dormitor. De aceea se recomandă folosirea de vopselele acrilice pentru acoperirea lor. Motivul este clar: sunt mai ușor de curățat decât cei  zugrăviți pe bază de humă sau var.

Culorile strălucitoare aduc mai multă lumină și spațiu pe hol. Cel mai bun este albul, care se potrivește practic oricărui stil interior: modern, scandinav sau clasic. Culorile pastelate și un pic mai reci, precum albastrul pal sau menta delicată, au, de asemenea, calități bune de mărire a spațiului.

Altă variantă de decorare a holului: tapetul. Imaginile de pe pereți durabile și ușor de curățat sunt un înlocuitor excelent pentru vopselele lavabile. Este vorba în special de imagini moderne din vinil sau de imagini de fundal tip foto. Cu toate acestea, este bine să se opteze pentru modele grafice, mai schematice, astfel încât să nu se reducă optic dimensiunile holului.

O altă opțiune pentru un hol modern este folosirea de cărămidă aparentă. Caramida tradițională, roșiatică, este recomandată pentru holurile mai mari, iar cărămida albă sau gri mai degrabă pentru cele mai mici. Dacă bugetul o permite, se poate alege și o placare a pereților cu  piatră decorativă (mozaic), foarte la modă astăzi.

Holul mic și îngust: trucuri pentru mărirea optică

Un hol mic nu este deloc ușor de amenajat. Într-un spațiu mic, trebuie să punem doar ce avem nevoie și, să nu sufocăm zona de intrare. În această situație, trucurile optice inteligente sunt utile, pentru că se poate ilumina mai bine un hol mic dintr-un bloc și se poate adăuga iluzia vizuală a măcar câtorva zeci de centimetri în plus.

Cea mai simplă soluție este a unui hol cu oglindă. Oglinda din vestibul are și o funcție practică importantă: cei din casă își pot verifica ținuta înainte de a ieși din locuința respectivă

Se pot alege dintre oglinzile de perete, oglinzile mari de așezat pe podea sau cele montate pe fronturile de mobilier sau perete. Ultima variantă funcționează cel mai bine pentru un dulap de hol cu ​​uși glisante.

O sa-ti placa: