Home Diverse Cum să îți hidratezi corect pielea în sezonul rece

Cum să îți hidratezi corect pielea în sezonul rece

by admin@nunta

Hidratarea este o etapă esențială a rutinei de îngrijire pe tot parcursul anului, însă în sezonul rece este necesar să-i acorzi atenție sporită. Temperaturile scăzute, vântul, umiditatea atmosferică scăzută sunt trei dintre factorii externi care accelerează procesul de pierdere a apei din piele și care, astfel, tind să o usuce. În cazurile de uscăciune severă a pielii, aceasta se poate înroși și descuama și, mai mult decât atât, poate prezenta mâncărimi care creează o puternică senzație de disconfort.

Pentru a preveni uscarea pielii și pentru a-i menține aspectul sănătos și luminos, în articolul de astăzi venim în sprijinul tău cu o serie de informații utile despre cum să îți hidratezi corect pielea în sezonul rece.

 

         Evită băile lungi și fierbinți

Înțelegem dacă visezi la băi lungi și fierbinți seară de seară, cu muzică bună pe fundal și cu câteva lumânări parfumate care să creeze o atmosferă de vis. Pare un scenariu perfect pentru serile de iarnă. O astfel de baie te poate ajuta, într-adevăr, să te relaxezi, să te deconectezi și să-ți dăruiești o mică bucurie.

Totuși, este important să știi că băile lungi și fierbinți nu au tocmai cel mai bun efect, în sezonul rece, asupra pielii, pentru că o pot usca. Tocmai de aceea îți recomandăm să optezi pentru dușuri scurte, cu o temperatură moderată a apei. Bineînțeles că te poți bucura de o baie lungă și relaxantă din când în când, doar nu o transforma în obicei.

 

         Evită produsele de îngrijire care pot usca pielea

Odată cu venirea sezonului rece, este important să-ți adaptezi rutina de îngrijire la nevoile actuale ale tenului tău, care sunt diferite de cele din timpul verii. Prin urmare, evită produsele de îngrijire care conțin alcool sau parfum.

 

         Folosește produse de îngrijire hidratante

Acum, că ai înțeles care sunt produsele de îngrijire de evitat în sezonul rece, este important să știi care sunt cele care te ajută să previi uscarea pielii pe parcursul iernii. Sunt recomandate produsele puternic hidratante, special concepute pentru fiecare zonă în parte: de exemplu, cremă de mâini, cremă de picioare, balsam de buze etc. Nu uita să aplici în fiecare zi, atât dimineața, cât și seara, o cremă hidratantă, îmbogățită cu ceramide și acid hialuronic.

 

         Exfoliază-ți pielea

Exfolierea, proces prin care se îndepărtează celulele moarte, te ajută să ai o piele mai fină și mai catifelată. În acest mod, produsele de hidratare vor putea să pătrundă mult mai ușor în piele și să-și facă efectul.

Reține că există două tipuri de exfoliere la care poți apela:

  • exfoliere mecanică – aceasta constă în folosirea periilor de curățare, a bureților etc.;
  • exfoliere chimică – se realizează cu ajutorul produselor de îngrijire care conțin alfa-hidroxi acizi.

 

         Acordă atenție alimentației

Pentru a preveni hidratarea pielii și pentru a te bucura de un ten cu aspect sănătos și luminos, este necesar să completezi rutina de îngrijire cu o alimentație corespunzătoare. Astfel, asigură-te că din meniul zilnic nu îți lipsesc fructele (mere, avocado, afine etc.), legumele (castraveții, de exemplu, au un important efect hidratant), nucile și semințele – acestea din urmă conțin acizi grași Omega-3 (poți consuma, de pildă, semințe de in).

De asemenea, uleiurile (precum uleiul de măsline sau uleiul de cocos) joacă un rol important într-o alimentație care poate preveni uscarea pielii în sezonul rece.

Nu în ultimul rând, asigură-te că bei cafea și alcool în cantități moderate și, pe cât posibil, cât mai rar, întrucât acestea pot duce la deshidratare. Bea, în schimb, apă.

 

 

În concluzie, pielea este mai predispusă la uscare în sezonul rece, când factorii externi nu sunt chiar prietenoși, și tocmai de aceea este important să ai o rutină de îngrijire corespunzătoare nevoilor actuale ale tenului tău.

Ține cont de recomandările din articolul de astăzi pe tot parcursul iernii și vei reuși, cu siguranță, să-ți menții aspectul sănătos și luminos al tenului.

 

 

O sa-ti placa: