Home MireseInele de logodna BUNELE MANIERE LA CUMPĂRAREA INELULUI DE LOGODNĂ

BUNELE MANIERE LA CUMPĂRAREA INELULUI DE LOGODNĂ

by admin@nunta

Inelul de logodnă este cea mai importantă bijuterie pe care o vei aveai, de aceea vrei să faci totul ca la carte când îl cumperi și să ții cont de bunele maniere valabile în această situație. Sunt foarte multe detalii de luat în considerare, de la persoana care alege inelul până la bugetul disponibil. Și, dacă totuși se întâmplă să nu îți placă inelul pe care îl vei primi, cum faci să rămâi relaxată?

Iată câteva reguli de bune maniere și etichetă în ceea ce privește alegerea și cumpărarea inelului de logodnă, astfel încât acest proces emoționant să fie cât mai puțin stresant.

1. Îl pot ajuta pe partenerul meu să aleagă inelul de logodnă?

Bineînțeles! De fapt, 62% dintre cupluri merg împreună să aleagă inelul de logodnă. Dacă nu te simți confortabil să faci acest lucru, comunică acest lucru cu claritate și blândețe. Îi poți spune iubitului tău că nu vrei să participi la alegerea inelului de logodnă deoarece consideri că este mai romantic să fii surprinsă. Apoi, arată mamei tale, surorii și/ sau prietenei celei mai bune câteva poze cu inele de logodnă care-ți plac mult și cere-le să ofere iubitului puțină îndrumare.

2. Este OK ca sora sau prietena mea să-l ajute pe partenerul meu la alegerea inelului de logodnă?

Absolut! Este o idee foarte bună să ai pe cineva de încredere care, deoarece îți cunoaște preferințele și stilul personal, să îl ghideze pe partenerul tău către inelele de logodnă care îți plac. Alege să discuți cât mai multe detalii cu sora ta ca să te asiguri că înțelege ce-ți dorești. Dacă ți-a picat cu tronc un inel din aur cu diamante albe și un diamant central Ice Blue, spune-i. Dacă ți-ai petrecut toate pauzele de prânz făcând shopping online de inele de logodnă, trimite-i link-uri cu 4-5 inele preferate.

Dacă îți dorești un diamant mai mare cu câteva defecte minore în locul unuia mai mic dar fără defecte, spune-i și acest lucru surorii sau prietenei tale. Dacă ea va fi implicată, iubitul tău va avea un partener de nădejde cu care să se sfătuiască, tu vei primi un inel pe care-l vei adora iar ea va fi super încântată să participe la unul dintre cele mai importante momente din viața ta.

3. Cât de mult este prea mult pentru un inel de logodnă?

Răspunsul depinde în totalitate de situația financiară a viitorului tău soț. Se spune că inelul de logodnă ar trebui să coste cam salariul pe 3 luni al partenerului tău, însă acest lucru este o legendă pornită de vânzătorii de diamante – partenerul tău ar trebui să cheltuiască o sumă cu care el să fie confortabil. De exemplu, dacă el are datorii sau își face griji în privința siguranței locului de muncă, este în regulă să nu cheltuiască o sumă exagerată pe inel. Va urma cumpărarea verighetelor, care sunt mult mai scumpe decât inelul de logodnă. Dacă-ți faci griji că partenerul tău va cheltui prea mult pe inel, discută acest aspect în cadrul unei conversații relaxate.

4. Cum procedez dacă partenerul meu nu știe mărimea mea la inel?

Dacă nici tu nu-ți cunoști mărimea exactă la inel, poți face o măsurătoare profesională la un bijutier și să o rogi pe mama sau sora ta să dea informația mai departe partenerului tău. Sau, dacă ai un inel pe care îl porți în mod frecvent pe inelarul mâinii stângi, lasă-l undeva la vedere astfel încât partenerul tău să-l găsească cu ușurință și să-l ducă la bijutier pentru a compara mărimea.

5. Ce fac dacă nu-mi place inelul de logodnă pe care l-a ales iubitul meu?

Dacă partenerul tău a luat inițiativa și s-a dus singur să aleagă inelul de logodnă, atunci felicitări lui. Cu siguranță merită votul tău de încredere, mai ales că și-a asumat ca inelul de logodnă ales de el să nu îți placă sau să nu îți vină (în cel mai rău caz). Așadar, ce e de făcut? În primul rând, lasă să treacă câteva zile înainte de a lua o decizie în privința inelului. S-ar putea să ajungi să-ți placă și să vezi în el simbolistica pe care a văzut-o și partenerul tău. Dacă nu se întâmplă asta, discută sincer cu viitorul tău soț. Reamintește-i cât de mult îl iubești și ce anume îți place (totuși) la inel, abia apoi explică-i că inelul nu este exact ce ți-ai dorit/ imaginat sau nu se potrivește cu stilul tău personal. Dacă îți faci griji că se va supăra, mai bine nu-i spui nimic. La urma urmei, te vei căsători cu iubirea vieții tale și asta este mai presus decât orice detaliu care te deranjează la inelul de logodnă.

Asigură-te, totuși, că ai un cuvânt de spus în privința verighetelor!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: