Home Diverse De ce este bine să apelezi la un psihoterapeut?

De ce este bine să apelezi la un psihoterapeut?

by admin@nunta

În viaţa fiecărui om există momente dificile care îl afectează din punct de vedere emoţional, profesional, relaţional sau fizic, iar ajutorul dat de un psihoterapeut Bucuresti se va dovedi de un real ajutor. În astfel de momente grele, persoanele în cauză pot să apeleze la un ajutor profesional, pentru a nu rămâne cu situaţii conflictuale nerezolvate, cu blocaje emoţionale şi cu traume. 

Mersul la un cabinet psihiatrie in Bucuresti în momentul în care oamenii se confruntă cu probleme emoţionale este la fel de valid ca şi mersul la medic în momentul în care oamenii se confruntă cu probleme de sănătate. Tulburările emoţionale şi mentale sunt mai des întâlnite decât ar crede oamenii, de aceea întâlnirea cu un psihoterapeut este foarte importantă.

Psiholog sau psihoterapeut? La cine să apelezi? Care este rolul psihoterapeutului?

Psihologul este un termen general pentru toţi experţii care au terminat facultatea de Psihologie şi studiază o anumită ramură a psihologiei. Pe de altă parte, psihoterapeutul este un psiholog specializat care are o specializare suplimentară într-o formă de psihoterapie şi oferă sprijin persoanelor cu tulburări mentale clinice sau subclinice.

Psihoterapeutul oferă un sprijin foarte important pentru pacienţi, ajutându-i să aibă o viaţă asemănătoare cu cea la care visează aceştia, mai structurată şi mai constantă. Psihoterapeutul este un sprijin, o persoană care “traduce” ceea ce gândesc, simt şi acţionează pacienţii, reformulând totul astfel încât ei să privească propriile experienţe dintr-o nouă perspectivă. Astfel pacienţii au şanse de a descoperi noi lucruri despre ei înşişi şi de a realiza modificările pe care trebuie să le facă pentru a crea o mai bună versiune, îmbunătăţită a lor.

Beneficiile lucrului împreună cu un psihoterapeut

A lucra cu un psihoterapeut aduce pacienţilor:

  • o evaluare personalizată;
  • o şansă de a învăţa lucruri noi despre ei înşişi, de a-şi confirma sau infirma anumite ipoteze;
  • o oportunitate de a învăţa despre diferite aspecte ale psihologiei umane;
  • un prieten căruia pacienții îi pot adresa întrebări de clarificare;
  • o oportunitate de a învăţa strategii folositoare pentru sănătatea mintală;
  • sprijin şi monitorizare în implementarea şi păstrarea de obiceiuri sănătoase.

Anxietatea – unul din principalele motive pentru care pacienţii apelează la un psihoterapeut

Una din principalele situaţii pentru care pacienţii se prezintă la un psihoterapeut este anxietatea. Anxietatea este înrudită cu frică, este o reacţie a organismului uman care apare în momentul unui potenţial pericol. Frică, fiind o emoţie de bază şi un răspuns adaptativ al corpului şi minţii când pacienţii se confruntă cu un pericol iminent, este periculoasă pentru că poate creşte ritmul cardiac, poate încetini unele funcţii vitale, poate elibera adrenalină şi poate determina retragerea sângelui din piele şi din extremităţi.

Anxietate este o problemă ce se poate trata cu ajutorul unui psihoterapeut, o dată ce simptomele sunt descoperite şi pacientul recunoaşte că suferă de o astfel de tulurare. 

 

O sa-ti placa: