Home Diverse Dieta balerina

Dieta balerina

by admin@nunta
Cum arată în detaliu dieta

De-a lungul timpului balerinele au fost mereu invidiate pentru felul în care arată și mai ales pentru siluetele lor. Însp nu mulți sunt aceia care știu cu adevărat cât efort depun ele zilnic în a se menține în formă și a-și păstra fizicul și tonusul. Ele sunt cele care intră în categoria persoanelor ce depun efort fizic destul de mult pe timpul zilei, așadar dietele ce presupun înfometare nu sunt o variant prea bună. Astfel, regula de bază a acestei diete este de a se baza pe un conținut ridicat de proteine și în același timp pe unul caloric scăzut.

Aceasta este renumită prin fatul că ar trebui ținută aproximativ 4 zile. Însă  acestea sunt caracterizate prin reguli foarte stricte în ceea ce privește mesele și regulile care trebuie respectate. Pe parcurs, ar trebui să se observe pierderea a câte unui kilogram pe zi, indiferent de greutate, vârstă sau sex.

Orice balerină trebuie să respecte reguli stricte

Orice balerină trebuie să respecte reguli stricte

Mai ales atunci cînd vine vorba de mese, balerinele sunt persoane extreme de bine organizate, care își țin din scurt porgramul și mai ales mesele . Una dintre regulile foarte bine cunoscute ale lor este aceea că nicio ballerina nu trebuie să se înfometeze pe durata unei zile întregi, ca la finalul ei să mănânce prea mult. Acestea trebuie să consume câte 3 mese în fiecare zi, ele fiind însoțite și de gustări. La fel ca orice alt sportive profesionist, porțiile lor sunt mici, dar trebui să poate adduce aportul de carbohidrați și de grăsimi necesar efortului fizic depus.

Cui se adresează această dieta

Cui se adresează această dieta

Chiar dacă poartă numele lor, aceasta nu este adresată exclusive balerinelor. Oricine poate ține acest tip de dietă. Însă, trebuie să acorzi foarte mare atenție istoricului tău medical. Dacă suferi de anemie sau alte insuficiențe în organism, această dietă îți este strict interzisă. Indiferent că suferi de anemie sau orice alt tip de afecțiune, începerea unei astfel de diet ear trebui să fie precedată de o vizită la medic. Doar el poate aproba dacă este bine sau nu ca dieta să fie urmată. Așadar, persoanele care sunt apte pentru a urma această dietă, pot ști că ea promite rezultate garantate atâta timp cât regulile sunt urmate cu strictețe, dar și faptul că este o dietă hipoalergenică.

Caracteristicile dietei balerina

carnea de pui - Caracteristicile dietei balerina

Cel mai important lucru în cadrul acestui regim este ca toate porțiile de alimente consumate să poată fi digerate ușor și să nu provoace probleme cu somnul. În general, regula constă în a consuma carbohidrați doar din fructe, legume și cereale integrale. Așadar, zahărul, orezul, pâinea, pastele sau orice alt preparat care conține făină alba sunt strict interzise pe durata ei. Atunci când vine vorba de proteine, acestea sunt consumate din carne, însă ea trebuie să fie slabă și să nu conțină grăsimi prea multe, un bun exemplu în acest caz fiind carnea de pui. De asemenea, o altă categorie utilă de proteine mai poate fi luată și din lactate, care trebuie să fie consumate doar dac au aport redus de grăsimi.

Cum arată în detaliu dieta

Cum arată în detaliu dieta

Chiar dacă deja sunt foarte bine cunoscute caracteristicile ei, este foarte important ca persoanele interesate să știe mai exact care sunt regulile ce trebuie respectate. Astfel, din punct de vedere procentual, zilnic, pentru o persoană ce dorește să o urmeze, sunt necesari 55% carbohidrați, 20% protein din carne slabă și 25% grăsimi sănătoase.

Alimentele pe care se bazează dieta compun lista de: ouă, carne de pui fără piele sau grăsimi, pește, legume, fructe, nuci și semințe, produsele lactate cu puține grăsimi, precum iaurtul grecesc, chefirul, brânza cottage, precum și grăsimile sănătoase din avocado și uleiuri vegetale sănătoase.

Dacă micul dejun și cina sunt mesele zilnice cele mai sărace din punct de vedere caloric, prânzul este cel mai important și are un aport caloric mai mare.

Ce este interzis

Cele mai citite articole

Ce este interzis

Vorbind de reguli stricte pentru a urma dieta, se poate vorbi despre câteva elemente care sunt complet interzise. Așadar, aici  este vorba de carbohidrații simpli, care au rolul de a ridica nivelul de zahăr din sânge și a oferi o lipsă de energie organismului, care este specifică unei creșteri bruște a glicemiei.

Reguli de bază

Reguli de bază - Balerine

Orice băutură consumatp nu trebuie să conțină zahăr și niciun alt fel de îndulcitor

Supele trebuie consumate ca un prânz de sine stătător și nu ca un fel precedent unui alt fel principal.

Nu trebuie consumate mai multe tipuri de proteine în cadrul aceleiași mese

Mesele trebuie luate neapărat la ore fixe, iar porțiile de mâncare trebuie înjumătățite față de cum erau înainte

Trebuie consumate produse lactata cu cel mai mic aport de grăsimi

Sarea este necesar să fie înlocuită cu alte condimente

Consumul de lichide trebuie să fie unul riguros, de 8-10 pahare de apă pe zi, iar pe lângă asta este necesar să fie consumate și ceaiuri detoxifiante

Nu în ultimul rând, este esențial ca sportul să fie practicat zilnic și fără întreruperi

Dieta balerina este una dintre cele mai cunoscute tipuri de regimuri alimentare, însă este necesar ca oricine dorește să o respecte să se informeze bine înainte despre tot ce presupune. Bineînțeles este deosebit de important ca medicul specialist să ofere aprobarea pentru ea, iar odată începută, să fie respectată pe deplin.

Sursa Foto: Pixabay / Pexels

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: