Home Nunta Cum îți calculezi ascendentul din astrogramă și ce semnificație are fiecare ascendent?

Cum îți calculezi ascendentul din astrogramă și ce semnificație are fiecare ascendent?

by admin@nunta

Astrograma este o reprezentare grafică a configurației planetelor și a altor elemente astrologice în momentul nașterii unei persoane sau într-un anumit moment al timpului. Este o metodă folosită în astrologie pentru a obține informații și interpretări despre personalitatea, trăsăturile și direcția de viață a unei persoane. Astrogramele sunt create pe baza pozițiilor planetelor în momentul nașterii și utilizează simboluri astrologice specifice pentru a indica diverse aspecte ale vieții, cum ar fi temperamentul, cariera, relațiile și sănătatea. Aceste hărți astrale complexe sunt considerate un instrument valoros în înțelegerea și explorarea sinelui și a potențialului uman, oferind o perspectivă unică asupra influențelor cosmice asupra individului.

Ce este astrograma?

Astrogramele, cunoscute și sub numele de hărți astrale sau hărți natale, sunt reprezentări grafice ale pozițiilor planetelor, a stelelor și a altor elemente astrologice în momentul nașterii unei persoane sau într-un anumit moment al timpului. Acestea sunt create utilizând coordonatele astronomice exacte ale planetelor și alte date astrologice relevante, cum ar fi casa astrologică în care se află fiecare planetă. Astrogramele oferă o imagine complexă și detaliată a cerului în momentul specific și sunt utilizate în astrologie pentru a oferi informații și interpretări despre personalitatea, trăsăturile, tendințele și direcția de viață a unei persoane. Ele pot dezvălui influențe astrale, aspecte karmice, potențiale talente și lecții de învățat, precum și relații și evenimente importante în viața individului. Astrogramele sunt adesea utilizate ca instrumente de auto-descoperire și de înțelegere a relației dintre indivizi și cosmos.

Care sunt variabilele care se iau în calcul când se calculează astrograma?

Care sunt variabilele care se iau în calcul când se calculează astrograma?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-vector/celestial-object-vector-golden-sketch-collection-black-background_16351984.htm#query=astrology&position=1&from_view=search&track=sph 

Când se calculează o astrogramă, se iau în considerare mai multe variabile pentru a obține o reprezentare precisă a pozițiilor planetelor și a altor elemente astrologice în momentul nașterii sau într-un anumit moment al timpului. Aceste variabile includ:

 • Data nașterii sau momentul specific – Astrogramele se bazează pe pozițiile planetelor în momentul exact al nașterii unei persoane sau în momentul specific pentru care se dorește realizarea astrogramei.
 • Ora nașterii sau momentul specific – Este importantă cunoașterea orei exacte a nașterii sau a momentului specific pentru a determina pozițiile planetelor în casele astrologice. Această informație ajută la obținerea unei astrograme mai precise și detaliate.
 • Locația nașterii sau momentului specific – Coordonatele geografice ale locului nașterii sau al momentului specific sunt esențiale pentru a determina pozițiile planetelor în cer. Această informație permite astrologilor să calculeze ascendentul și să stabilească casele astrologice.
 • Timpul universal (UTC) – Pentru a evita erori datorate diferențelor de fus orar, este recomandat să se folosească timpul universal (UTC) atunci când se calculează astrogramele.
 • Efemeride – Efemeridele sunt tabele sau cărți care conțin pozițiile planetelor în diferite momente ale timpului. Acestea sunt utilizate pentru a determina pozițiile planetelor în astrogramă în funcție de datele de mai sus.

Aceste variabile sunt esențiale în calculul astrogramei și oferă astrologilor informațiile necesare pentru a interpreta influențele și semnificațiile astrologice asociate cu pozițiile planetelor și ale altor elemente în astrogramă.

De ce este ora nașterii atât de importantă în calcularea astrogramei?

Ora nașterii este extrem de importantă în calcularea astrogramei, deoarece aceasta determină pozițiile planetelor în casele astrologice. Casele astrologice sunt segmente ale cerului care reprezintă diferite domenii ale vieții noastre, cum ar fi personalitatea, cariera, relațiile, sănătatea și multe altele. Poziția planetelor în casele astrologice oferă informații valoroase despre modul în care acele influențe astrale se manifestă în viața noastră.

Ora nașterii determină și ascendentul sau zodia ascendentului, care este semnul zodiacal care se ridică pe orizontul estic în momentul nașterii. Ascendentul are o influență semnificativă asupra personalității și modului în care ne manifestăm în lume.

În plus, ora nașterii ajută la calcularea altor elemente importante în astrogramă, cum ar fi aspectele planetare. Aspectele reprezintă unghiurile formate între planete și indică relațiile și interacțiunile dintre ele. Aceste aspecte pot oferi informații despre potențiale talente, provocări, oportunități și lecții de învățat în viață.

Prin urmare, ora nașterii este crucială în calcularea astrogramei, deoarece influențează distribuția planetelor în casele astrologice și determină alte aspecte și relații astrologice. Fără cunoașterea orei nașterii exacte, interpretarea și înțelegerea astrogramei ar fi mai puțin precise și mai limitate în privința informațiilor oferite.

Ce înseamnă ascendentul în fiecare din cele 12 zodii și cum le influențează?

Ce înseamnă ascendentul în fiecare din cele 12 zodii și cum le influențează?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/planets-space-with-blue-purple-background_39915723.htm#query=astrology&position=13&from_view=search&track=sph 

Nativii cu ascendent în Berbec

 • Energie puternică: Nativii cu ascendent în Berbec emană o energie intensă și sunt plini de vitalitate.
 • Curaj și impulsivitate: Acești indivizi sunt cunoscuți pentru curajul lor și pentru tendința de a acționa impulsiv sau rapid în fața provocărilor.
 • Leadership natural: Au o abilitate innascută de a prelua conducerea și de a fi lideri în diverse contexte. Sunt adesea inspiraționali pentru cei din jurul lor.
 • Inițiativă și determinare: Nativii cu ascendent în Berbec sunt motivați și determinați să-și atingă obiectivele. Au o puternică dorință de a acționa și de a face lucrurile să se întâmple.
 • Impulsivitate și răbdare limitată: Uneori, acești nativi pot fi impulsivi, acționând fără a gândi prea mult. De asemenea, pot avea o răbdare limitată și pot deveni frustrați atunci când lucrurile nu se întâmplă suficient de repede.
 • Sinceritate și onestitate: Nativii cu ascendent în Berbec sunt cunoscuți pentru sinceritatea lor și pentru abilitatea de a spune lucrurilor pe nume. Nu se feresc să-și exprime opiniile și sunt directe în comunicare.
 • Competitivitate și dorință de a câștiga: Acești indivizi au o puternică dorință de a fi cei mai buni și de a câștiga în diverse domenii ale vieții. Sunt competitivi și se străduiesc să obțină succesul.
 • Spirit aventuros: Nativii cu ascendent în Berbec sunt atrași de aventură și de experiențe noi. Au un spirit explorator și nu se tem să iasă din zona lor de confort.
 • Implicare emoțională intensă: Acești nativi tind să se implice emoțional în tot ceea ce fac. Au o intensitate puternică în sentimente și pot deveni pasionați în relații și în proiectele lor.
 • Rezistență și putere interioară: Nativii cu ascendent în Berbec sunt puternici și rezistenți în fața provocărilor vieții. Au o forță interioară notabilă și sunt capabili să depășească obstacolele cu determinare.

Nativii cu ascendent în Taur

 • Stabilitate și răbdare: Acești indivizi sunt cunoscuți pentru stabilitatea lor emoțională și capacitatea de a rămâne calmi în fața provocărilor. Au o răbdare remarcabilă și pot face față cu brio situațiilor dificile.
 • Pragmatism și meticulozitate: Nativii cu ascendent în Taur adoptă o abordare practică în abordarea vieții. Sunt atenți la detalii și se concentrează pe construirea unei fundații solide în tot ceea ce fac.
 • Apreciere pentru confort și plăceri senzoriale: Acești nativi se bucură de lucrurile materiale și de plăcerile senzoriale. Pot avea un interes deosebit pentru artă, muzică, gastronomie și tot ceea ce aduce satisfacție senzorială.
 • Loialitate și devotament: Nativii cu ascendent în Taur sunt loiali și devotați în relațiile personale. Sunt persoane de încredere și se implică profund în relațiile lor, fiind dedicați partenerilor lor.
 • Persistență și rezistență: Acești indivizi sunt perseverenți și nu se lasă ușor descurajați. Au o putere interioară remarcabilă și pot depăși obstacolele cu determinare și rezistență.
 • Conexiune cu natura: Nativii cu ascendent în Taur au o legătură puternică cu natura și apreciază frumusețea și armonia pe care aceasta le oferă. Pot fi atrași de activități în aer liber și pot simți o conexiune profundă cu mediul înconjurător.
 • Stabilitate financiară: Acești nativi sunt motivați să obțină stabilitate financiară și să-și asigure securitatea materială. Au o abordare pragmatică în gestionarea banilor și sunt pricepuți în a-și construi resursele financiare.
 • Tranziție lentă și aversiune față de schimbări bruște: Nativii cu ascendent în Taur pot avea tendința de a se atașa de rutină și de a fi reticenți în fața schimbărilor bruște. Preferă tranziții lente și stabile în viața lor.
 • Sensibilitate și plinătate emoțională: Acești indivizi au o latură sensibilă și sunt conectați la emoțiile lor interioare. Pot manifesta afecțiune și compasiune în relații și pot fi receptivi la nevoile celorlalți.
 • Gust pentru frumusețe și senzualitate: Nativii cu ascendent în Taur apreciază frumusețea și senzualitatea în toate formele lor. Pot fi atrăși de artă, estetică și pot avea o abordare plină de plăcere față de experiențele senzuale.

Nativii cu ascendent în Gemeni

Nativii cu ascendent în Gemeni

Sursa foto: https://www.freepik.com/premium-ai-image/digital-art-two-faces-with-star-word-venus-bottom_44130868.htm#query=gemini%20sign&position=39&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Iată o listă cu trăsăturile comune ale nativilor cu ascendent în Gemeni:

 • Comunicare fluentă: Nativii cu ascendent în Gemeni sunt cunoscuți pentru abilitățile lor excelente de comunicare. Sunt vorbăreți și se exprimă cu ușurință în fața celorlalți.
 • Curiozitate și adaptabilitate: Acești indivizi sunt foarte curioși și au o sete constantă de cunoaștere. Sunt deschiși la noi idei și se adaptează ușor la diferite situații.
 • Minte ageră și inteligență: Nativii cu ascendent în Gemeni au o minte ascuțită și sunt capabili să asimileze rapid informații. Au o abordare intelectuală și pot fi pasionați de învățare continuă.
 • Versatilitate și adaptabilitate: Acești nativi sunt versatili și se descurcă bine într-o varietate de domenii. Au abilități multiple și se pot adapta ușor la diverse roluri și responsabilități.
 • Umor: Nativii cu ascendent în Gemeni au un simț al umorului dezvoltat și aduc o notă de jucăușie în interacțiunile lor. Pot aduce veselie și bucurie în mediul înconjurător.
 • Sociabilitate și abilități sociale: Acești indivizi se simt în elementul lor în societate. Sunt sociabili, extrovertiți și se conectează ușor cu ceilalți. Au abilități excelente de networking și sunt capabili să creeze relații armonioase.
 • Schimbare constantă și adaptare rapidă: Nativii cu ascendent în Gemeni tind să se simtă în largul lor în situații în schimbare. Sunt flexibili și se adaptează rapid la noile circumstanțe.
 • Spirit aventuros și dorință de explorare: Acești nativi sunt atrași de aventură și de experiențe noi. Le place să exploreze și să descopere lumea înconjurătoare.
 • Intelectualitate și curiozitate intelectuală: Nativii cu ascendent în Gemeni manifestă o sete de cunoaștere și sunt interesați de diverse subiecte. Au abilități analitice și pot avea un interes deosebit pentru domeniul intelectual.
 • Adaptabilitate în relații: Acești indivizi sunt capabili să se adapteze la nevoile și preferințele partenerului lor în relațiile personale. Sunt deschiși la comunicare și se potrivesc ușor cu diferite personalități.

Nativii cu ascendent în Rac

 • Sensibilitate și empatie: Nativii cu ascendent în Rac sunt cunoscuți pentru sensibilitatea lor emoțională și abilitatea de a se conecta cu emoțiile celorlalți. Au o mare empatie și sunt capabili să simtă și să înțeleagă nevoile și sentimentele celor din jur.
 • Loialitate și devotament: Acești indivizi sunt extrem de loiali și devotați în relațiile personale. Acordă o importanță deosebită familei și prietenilor apropiați și fac tot posibilul să-i protejeze și să-i sprijine.
 • Intuitivitate puternică: Nativii cu ascendent în Rac au o intuiție ascuțită și pot simți și anticipa nevoile și situațiile viitoare. Se bazează adesea pe instinctul lor în luarea deciziilor și în navigarea prin viață.
 • Grijă și protectivitate: Acești nativi au un puternic spirit matern sau patern și sunt predispuși să aibă grijă de ceilalți. Au o dorință naturală de a proteja și de a-i sprijini pe cei dragi.
 • Receptivitate emoțională: Nativii cu ascendent în Rac pot fi foarte receptivi la emoțiile și atmosfera din jurul lor. Pot fi ușor influențați de stările de spirit ale celorlalți și pot absorbi energia din mediul înconjurător.
 • Conservatorism și legătură cu trecutul: Acești indivizi pot manifesta un sentiment de atașament față de tradiții și obiceiuri. Au adesea o legătură puternică cu trecutul și pot fi interesați de genealogie și de istorie.
 • Imaginație și creativitate: Nativii cu ascendent în Rac au o imaginație bogată și pot fi talentați în expresia artistică și creativă. Pot fi pasionați de literatură, artă și alte forme de exprimare artistică.
 • Nostalgie și melancolie: Acești nativi pot fi adesea melancolici și se pot înclina către stările nostalgice. Au o sensibilitate crescută față de trecut și pot fi afectați de schimbările și pierderile din viață.
 • Grijă pentru casă și confort: Nativii cu ascendent în Rac au o mare dragoste pentru casa lor și pun un accent deosebit pe confortul și siguranța în mediul lor domestic. Au o abilitate deosebită de a crea un cămin cald și plăcut.
 • Empatie și sprijin emoțional: Acești indivizi sunt adesea căutați de ceilalți pentru sprijin emoțional și sfaturi. Au abilitatea de a oferi un umăr de încredere și de a asculta cu atenție problemele celorlalți.

Nativii cu ascendent în Leu

Nativii cu ascendent în Leu

Sursa foto: https://www.freepik.com/premium-ai-image/lion-with-purple-mane-stars-it_45464065.htm#query=leo&position=8&from_view=search&track=ais_ 

 • Carismatici și încrezători: Nativii cu ascendent în Leu emană un magnetism și un carismă natural. Au încredere în sine și pot atrage atenția celor din jur prin prezența lor puternică.
 • Creativitate și expresivitate: Acești indivizi au o mare creativitate și își exprimă pasiunile și talentele în moduri artistice. Pot fi talentați în domeniul artei, teatrului, muzicii sau alte forme de exprimare creativă.
 • Îndrăzneală și curaj: Nativii cu ascendent în Leu sunt curajoși și au o atitudine îndrăzneață față de viață. Sunt dispuși să-și asume riscuri și să iasă în evidență prin acțiuni îndrăznețe.
 • Înclinație către poziții de lideri: Acești nativi au tendința de a fi lideri naturali și de a prelua roluri de conducere în diferite domenii ale vieții. Sunt carismatici și inspiră pe cei din jur prin încrederea și determinarea lor.
 • Generozitate și bunătate: Nativii cu ascendent în Leu sunt generoși și iubitori. Sunt dispuși să ofere sprijin și să ajute pe cei din jur și pot fi foarte grijulii cu cei dragi lor.
 • Nevoia de recunoaștere și apreciere: Acești indivizi au o nevoie puternică de a fi apreciați și recunoscuți pentru realizările lor. Sunt motivați de laude și recunoaștere și se simt împliniți când sunt în centrul atenției.
 • Încredere în sine și autoexpresie: Nativii cu ascendent în Leu au o încredere în sine puternică și se simt confortabil în a-și exprima liber ideile și opiniile. Au un simț al valorii personale ridicat și își prezintă cu mândrie punctele de vedere.
 • Dramatism și entuziasm: Acești nativi aduc o notă de dramatism și entuziasm în tot ceea ce fac. Sunt pasionați și se implică cu pasiune în proiectele și relațiile lor.
 • Noblețe și onoare: Nativii cu ascendent în Leu manifestă o noblete interioară și au un simț al onoarei și al respectului de sine. Au o abordare demnă și se așteaptă la același nivel de respect din partea celorlalți.
 • Generozitate și spirit jucăuș: Acești indivizi pot fi generoși și dornici să împărtășească bucurie și entuziasm cu cei din jur. Au un spirit jucăuș și pot aduce o energie pozitivă și plină de viață în orice mediu.

Nativii cu ascendent în Fecioară

 • Perfecționism și atenție la detalii: Nativii cu ascendent în Fecioară sunt cunoscuți pentru abordarea lor meticuloasă și atenția acordată detaliilor. Au un simț puternic al organizării și caută perfecțiunea în tot ceea ce fac.
 • Analiză și raționalitate: Acești indivizi au o gândire analitică și rațională. Sunt logici și obiectivi în abordarea problemelor și pot fi buni în rezolvarea de puzzle-uri sau în găsirea de soluții practice.
 • Responsabilitate și loialitate: Nativii cu ascendent în Fecioară sunt foarte responsabili și se pot baza pe ei înșiși în îndeplinirea sarcinilor. Sunt loiali și își asumă angajamentele pe care le fac.
 • Eficiență și organizare: Acești nativi sunt cunoscuți pentru abilitățile lor de a organiza și de a planifica eficient. Sunt meticuloși în gestionarea timpului și a resurselor și pot fi perfecționiști în a-și îndeplini sarcinile.
 • Prudență și rezervă: Nativii cu ascendent în Fecioară tind să fie prudenți și precauți în luarea deciziilor. Pot fi rezervați în relațiile interpersonale și își păstrează adesea distanța până când își formează încrederea.
 • Orientați spre sănătate și bunăstare: Acești indivizi sunt adesea preocupați de sănătatea și bunăstarea lor. Acordă o atenție deosebită alimentației, exercițiilor fizice și igienei personale.
 • Disciplină și auto-control: Nativii cu ascendent în Fecioară sunt disciplinați și au un puternic auto-control. Pot fi capabili să-și suprime emoțiile și să rămână concentrați în situații stresante.
 • Pragmatism și realism: Acești nativi au o abordare pragmatică și realistă a vieții. Sunt orientați spre fapte și acționează în mod practic în fața provocărilor.
 • Critică constructivă și atenție la detalii: Nativii cu ascendent în Fecioară pot fi buni critici și pot oferi feedback constructiv. Au un ochi ager pentru detalii și pot observa aspecte pe care alții le-ar putea să le scape.
 • Îngrijire și sprijin practic: Acești indivizi sunt dispuși să ofere ajutor practic și să sprijine pe cei din jur. Au o abilitate deosebită de a rezolva probleme și de a oferi sfaturi utile.

Nativii cu ascendent în Balanță

 • Diplomație și echilibru: Nativii cu ascendent în Balanță sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a menține armonie și echilibru în relații. Sunt diplomați și încearcă să găsească soluții care să satisfacă pe toată lumea.
 • Charm și sociabilitate: Acești indivizi sunt carismatici și sociabili. Au un farmec natural și pot fi atrăgători pentru ceilalți. Se simt confortabil în societate și au abilități bune de comunicare.
 • Apreciere pentru frumusețe și artă: Nativii cu ascendent în Balanță au un gust rafinat și apreciază frumusețea în diferite forme. Pot fi atrași de artă, muzică, design și alte expresii estetice.
 • Justiție și echitate: Acești nativi au o puternică conștiință a justiției și a echității. Caută să obțină un tratament corect și egal pentru toți și sunt sensibili la nedreptăți.
 • Indecizie și dificultăți în luarea deciziilor: Nativii cu ascendent în Balanță pot avea dificultăți în luarea deciziilor. Fiind echilibrați, pot vedea ambele părți ale unei situații și pot fi indeciși în alegerea potrivită.
 • Cooperare și compromis: Acești indivizi sunt dispuși să colaboreze și să găsească soluții prin compromis. Evită conflictul și caută soluții care să satisfacă toate părțile implicate.
 • Afectivitate și nevoia de relații apropiate: Nativii cu ascendent în Balanță tind să aibă o mare nevoie de relații apropiate și de conexiune emoțională. Sunt afectuoși și se angajează în relații bazate pe echilibru și armonie.
 • Cooperare și lucru în echipă: Acești nativi sunt buni în a lucra în echipă și au abilități de a coordona și a facilita colaborarea. Sunt deschiși la ideile și opiniile celorlalți și se străduiesc să obțină consens.
 • Diplomație în conflicte: Nativii cu ascendent în Balanță au abilități de gestionare a conflictelor și de rezolvare a problemelor prin dialog și negociere. Caută să găsească soluții care să satisfacă pe toți implicații și să restabilească armonia.
 • Grijă pentru aparențe și prezentare personală: Acești indivizi acordă o importanță deosebită aparențelor și modului în care sunt percepuți de ceilalți. Au o atitudine elegantă și își doresc să fie percepuți ca fiind rafinați și bine îngrijiți.

Nativii cu ascendent în Scorpion

Nativii cu ascendent în Scorpion

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/small-yellow-crab-crawls-wet-sand-generated-by-ai_42290561.htm#query=scorpio&position=1&from_view=search&track=ais_ai_generated 

 • Intensitate și pasiune: Nativii cu ascendent în Scorpion sunt cunoscuți pentru intensitatea lor emoțională și pasiunea lor în tot ceea ce fac. Au o putere interioară profundă și se implică cu devotament în relații și proiecte.
 • Profunzime și mister: Acești indivizi au o latură misterioasă și adâncă. Sunt interesați de aspectele mai profunde ale vieții și caută înțelegerea în profunzime. Au o intuiție puternică și pot observa lucruri pe care alții le pot trece cu vederea.
 • Putere și determinare: Nativii cu ascendent în Scorpion sunt puternici și determinați. Au o voință puternică și pot depăși obstacolele în calea lor. Sunt rezistenți și pot fi dedicați în atingerea obiectivelor lor.
 • Emoționalitate și rezonanță emoțională: Acești nativi sunt adesea foarte sensibili la emoțiile proprii și ale celor din jur. Au o capacitate puternică de a simți și de a se conecta la stările emoționale ale altora.
 • Mister și atracție magnetică: Nativii cu ascendent în Scorpion pot avea o prezență magnetică și enigmatică. Sunt atrași de mister și de profunzime și pot emana un farmec captivant.
 • Inteligență strategică și capacitate de observație: Acești indivizi au o inteligență strategică și o abilitate de a observa subtilități și motive ascunse. Pot fi buni în descoperirea de informații și în înțelegerea dincolo de aparențe.
 • Determinare și perseverență: Nativii cu ascendent în Scorpion sunt perseverenți și nu se dau bătuți ușor. Au o putere de a depăși obstacolele și de a-și atinge obiectivele. Sunt motivați și nu se lasă influențați de adversități.
 • Capacitate de transformare și regenerare: Acești nativi au o puternică capacitate de transformare și de regenerare. Pot trece prin schimbări profunde în viață și pot renăscând din propria cenușă.
 • Profunzime intelectuală și spirit de cercetare: Nativii cu ascendent în Scorpion au adesea o gândire profundă și o dorință de a descoperi adevăruri și înțelesuri ascunse. Sunt atrași de subiecte complexe și de misterele lumii.
 • Loialitate și protecție: Acești indivizi sunt loiali și protecțivi față de cei dragi lor. Au un simț puternic al dreptății și pot fi dornici să lupte pentru cauza în care cred.

Nativii cu ascendent în Săgetător

 • Optimism și entuziasm: Nativii cu ascendent în Săgetător sunt cunoscuți pentru optimismul lor contagios și entuziasmul lor în fața vieții. Au o viziune pozitivă și sunt dornici să exploreze și să experimenteze lucruri noi.
 • Aventură și libertate: Acești indivizi sunt în căutare de aventură și libertate. Sunt deschiși să își extindă orizonturile și să descopere noi experiențe și culturi. Au o dorință puternică de a se simți liberi și de a se exprima în mod autentic.
 • Curiozitate și învățare: Nativii cu ascendent în Săgetător sunt foarte curioși și dornici să învețe și să își extindă cunoștințele. Sunt interesați de filozofie, religie, călătorii și alte domenii care le permit să exploreze lumea dintr-o perspectivă mai largă.
 • Sinceritate și lipsă de inhibiții: Acești nativi sunt cunoscuți pentru sinceritatea lor și pentru faptul că spun lucrurilor pe nume. Sunt direcți și lipsiți de inhibiții în exprimarea opiniilor lor. Au o abordare deschisă și autentică în relațiile interpersonale.
 • Independență și nonconformism: Nativii cu ascendent în Săgetător tind să fie independenți și să urmeze propriile lor căi. Sunt nonconformiști și pot să își asume riscuri în căutarea libertății și autenticității lor.
 • Înțelepciune și perspectivă amplă: Acești indivizi au o înțelepciune innăscută și o perspectivă amplă asupra vieții. Sunt capabili să vadă imaginea de ansamblu și să găsească sens și înțelesuri mai profunde în experiențele lor.
 • Generozitate și deschidere față de ceilalți: Nativii cu ascendent în Săgetător sunt adesea generoși și deschiși față de ceilalți. Sunt dispuși să împărtășească cunoștințele lor și să ofere ajutor celor din jur. Au o atitudine prietenoasă și optimistă.
 • Călătorie și explorare: Acești nativi sunt atrași de călătorie și de explorarea lumii. Sunt dornici să descopere noi locuri, culturi și experiențe. Călătoria le oferă oportunitatea de a se conecta cu lumea și de a-și extinde orizonturile.
 • Filozofie și căutarea sensului: Nativii cu ascendent în Săgetător sunt adesea interesați de filozofie și de căutarea sensului în viață. Sunt în căutarea unei înțelegeri mai profunde a lumii și a propriei existențe.
 • Spirit aventuros și impuls de explorare: Acești indivizi au un spirit aventuros și un impuls puternic de a explora. Sunt dispuși să-și asume riscuri și să își urmeze pasiunile în căutarea aventurii și a libertății.

Nativii cu ascendent în Capricorn

 • Ambiție și determinare: Nativii cu ascendent în Capricorn sunt cunoscuți pentru ambiția și determinarea lor de a-și atinge obiectivele. Sunt muncitori și disciplinați, având o puternică voință de a reuși în viață.
 • Responsabilitate și seriozitate: Acești indivizi sunt responsabili și serioși în abordarea vieții. Au o etică de muncă puternică și se străduiesc să își asume responsabilități și să fie loiali în relațiile lor.
 • Stabilitate și organizare: Nativii cu ascendent în Capricorn apreciază stabilitatea și ordinea în viața lor. Sunt buni la organizare și planificare, având tendința de a fi meticuloși și de a-și gestiona resursele eficient.
 • Determinare și rezistență: Acești nativi au o puternică determinare și rezistență în fața dificultăților. Nu se dau bătuți ușor și sunt capabili să depășească obstacolele în calea lor.
 • Prudență și rezervă: Nativii cu ascendent în Capricorn sunt prudenți și rezervați în exprimarea emoțiilor lor. Au tendința de a fi mai rezervați și de a analiza situațiile înainte de a se implica.
 • Inteligență și înțelepciune practică: Acești indivizi au o inteligență practică și un bun simț al realității. Sunt buni în evaluarea situațiilor și luarea deciziilor bazate pe logica și rațiunea.
 • Determinare în carieră și succes profesional: Nativii cu ascendent în Capricorn sunt adesea motivați să obțină succes în carieră și să-și dezvolte abilitățile profesionale. Au o dorință puternică de a se realiza în domeniul lor de activitate.
 • Responsabilitate socială și respect pentru tradiții: Acești nativi au un simț puternic al responsabilității sociale și respectă tradițiile și valorile stabilite. Pot fi implicați în comunitate și își doresc să aducă contribuții pozitive în societate.
 • Stabilitate emoțională și control al impulsurilor: Nativii cu ascendent în Capricorn sunt capabili să mențină stabilitatea emoțională și să-și controleze impulsurile. Au tendința de a-și păstra calmul și de a aborda situațiile cu o atitudine rezervată și rațională.
 • Punctualitate și respect pentru autoritate: Acești indivizi sunt cunoscuți pentru punctualitatea lor și pentru respectul pe care îl acordă autorității. Au o atitudine disciplinată și se străduiesc să respecte regulile și să-și îndeplinească angajamentele.

Nativii cu ascendent în Vărsător

Nativii cu ascendent în Vărsător

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/colorful-spiral-with-words-galaxy-it_42027237.htm#query=cancer%20zodiac%20sign&position=24&from_view=search&track=ais_ai_generated 

 • Independență și originalitate: Nativii cu ascendent în Vărsător sunt cunoscuți pentru independența lor și pentru abordarea lor originală a vieții. Au o dorință puternică de a fi diferiți și de a se exprima în mod unic.
 • Mentalitate progresistă și deschidere către noutate: Acești indivizi au o mentalitate progresistă și sunt deschiși să îmbrățișeze idei și concepte noi. Sunt dornici să exploreze și să adopte inovații în diferite domenii ale vieții.
 • Gândire rațională și analitică: Nativii cu ascendent în Vărsător sunt buni în gândirea rațională și analitică. Au abilitatea de a evalua situațiile obiectiv și de a găsi soluții creative la problemele întâlnite.
 • Spirit al comunității și activism: Acești nativi sunt implicați în comunitate și pot manifesta un spirit de activism. Sunt interesați de probleme sociale și sunt dornici să contribuie la schimbările pozitive în societate.
 • Originalitate și nonconformism: Nativii cu ascendent în Vărsător sunt originali și nonconformiști în modul lor de a fi și de a se exprima. Tind să își dezvolte propriul stil și să își urmeze pasiunile, fără a fi limitați de normele sociale.
 • Sociabilitate și prietenie: Acești indivizi sunt sociabili și se integrează bine în grupuri. Au abilitatea de a se conecta cu oamenii și de a forma prietenii solide. Sunt dornici să facă parte dintr-o comunitate și să se implice în activități sociale.
 • Originalitate și creativitate: Nativii cu ascendent în Vărsător au adesea o abordare creativă și originală în exprimarea lor. Pot fi inventivi și pot găsi soluții neconvenționale pentru problemele întâlnite.
 • Inteligență și gândire abstractă: Acești nativi au o inteligență ridicată și o abilitate de a gândi în mod abstract. Sunt interesați de concepte mai largi și pot face conexiuni neobișnuite între diferite idei.
 • Toleranță și respect pentru diversitate: Nativii cu ascendent în Vărsător sunt toleranți și respectă diversitatea umană. Au o deschidere către diferite culturi, ideologii și stiluri de viață.
 • Dorință de libertate și excelență intelectuală: Acești indivizi tind să dorească libertate și autonomie în viața lor. Sunt motivați să atingă excelența intelectuală și să învețe în permanență pentru a-și extinde cunoștințele.

Nativii cu ascendent în Pești

 • Sensibilitate și empatie: Nativii cu ascendent în Pești sunt extrem de sensibili și empatetici. Au o capacitate puternică de a resimți și de a înțelege emoțiile altora, fiind adesea empatici și compasiune.
 • Imaginație și creativitate: Acești indivizi au o imaginație bogată și o abilitate naturală de a se exprima prin creativitate. Sunt deschiși către artă, muzică și alte forme de expresie artistică.
 • Intuiție puternică: Nativii cu ascendent în Pești au o intuiție puternică și pot avea acces la informații subtile și nevăzute. Sunt capabili să perceapă lucruri care nu sunt evidente și să intuiască înțelesuri mai profunde.
 • Sensibilitate la energiile și atmosfera din jur: Acești nativi sunt sensibili la energiile și atmosfera din mediul lor. Pot simți ușor emoțiile și stările celor din jur și pot fi influențați de ele.
 • Spirit altruist și dorință de a ajuta: Acești indivizi au un spirit altruist și o dorință de a ajuta și de a servi pe ceilalți. Sunt sensibili la suferința altora și pot fi dedicați în a aduce alinare și compasiune.
 • Visători și tendință către evadare: Nativii cu ascendent în Pești pot fi visători și pot avea tendința de a se retrage în lumea lor interioară. Pot căuta evadarea din realitate și pot fi atrași de meditație, yoga sau alte practici spirituale.
 • Capacitate de adaptare și flexibilitate: Acești nativi au o mare capacitate de adaptare și flexibilitate. Sunt capabili să se adapteze la schimbările și să se sincronizeze cu fluxul vieții.
 • Spirit artistic și talent creativ: Acești indivizi au adesea un spirit artistic și pot avea un talent natural în domeniile creative. Pot excela în artă, muzică, dans sau alte forme de expresie artistică.
 • Sensibilitate față de mediul înconjurător: Nativii cu ascendent în Pești sunt sensibili față de mediul înconjurător și față de natură. Pot avea o conexiune profundă cu elementele naturii și pot fi sensibili la problemele de mediu.
 • Spiritualitate și căutare interioară: Acești indivizi sunt adesea atrași de spiritualitate și de căutarea interioară. Pot avea o dorință de a înțelege aspectele mai profunde ale vieții și de a se conecta cu esența lor spirituală.

Care este ascendentul din astrograma natală pentru fiecare zodie?

Care este ascendentul din astrograma natală pentru fiecare zodie?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/concept-nebula-with-galaxies-deep-space-cosmos-discovery-outer-space-stars-universe_40583282.htm#query=astrology&position=0&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Ascendentul pentru nativii din zodia Berbec

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Pești.

Ascendentul pentru nativii din zodia Taur

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Berbec.

Ascendentul pentru nativii din zodia Gemeni

Ascendentul pentru nativii din zodia Gemeni

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/gemini-zodiac-sign-gold-glitter-horoscope-astrology-background-gemini-dark-background_24570621.htm#query=gemini&position=5&from_view=search&track=sph 

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Taur.

Ascendentul pentru nativii din zodia Rac

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Gemeni.

Ascendentul pentru nativii din zodia Leu

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Rac.

Ascendentul pentru nativii din zodia Fecioară

Ascendentul pentru nativii din zodia Fecioară

Cele mai citite articole

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/virgo-zodiac-sign-blue-sky-horoscope-astrology-background-virgo-blue-horoscope_24605575.htm#page=2&query=libra%20zodiac&position=16&from_view=keyword&track=ais 

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Leu.

Ascendentul pentru nativii din zodia Balanță

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Fecioară.

Ascendentul pentru nativii din zodia Scorpion

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Balanță.

Ascendentul pentru nativii din zodia Săgetător

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Scorpion.

Ascendentul pentru nativii din zodia Capricorn

Ascendentul pentru nativii din zodia Capricorn

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/ram-with-large-horn-circle-with-numbers-1-2-it_40431589.htm#query=capricorn&position=11&from_view=search&track=sph 

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Săgetător.

Ascendentul pentru nativii din zodia Vărsător

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Vărsător.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Capricorn.

Ascendentul pentru nativii din zodia Pești

 • Dacă te-ai născut între 00:00 – 01:00, ascendentul tău este Pești.
 • Dacă te-ai născut între 01:01 – 02:00, ascendentul tău este Berbec.
 • Dacă te-ai născut între 02:01 – 03:00, ascendentul tău este Taur.
 • Dacă te-ai născut între 03:01 – 04:00, ascendentul tău este Gemeni.
 • Dacă te-ai născut între 04:01 – 05:00, ascendentul tău este Rac.
 • Dacă te-ai născut între 05:01 – 06:00, ascendentul tău este Leu.
 • Dacă te-ai născut între 06:01 – 07:00, ascendentul tău este Fecioară.
 • Dacă te-ai născut între 07:01 – 08:00, ascendentul tău este Balanță.
 • Dacă te-ai născut între 08:01 – 09:00, ascendentul tău este Scorpion.
 • Dacă te-ai născut între 09:01 – 10:00, ascendentul tău este Săgetător.
 • Dacă te-ai născut între 10:01 – 11:00, ascendentul tău este Capricorn.
 • Dacă te-ai născut între 11:01 – 12:00, ascendentul tău este Vărsător.

Cum influențează ziua nașterii astrograma?

Cum influențează ziua nașterii astrograma?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/free-photo-green-dynamic-grunge-abstract-background-pattern-wallpaper_40746782.htm#query=astrology&position=5&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Ziua nașterii este unul dintre factorii importanți care influențează astrograma unei persoane. Aceasta se referă la poziția Soarelui în momentul nașterii și are o influență semnificativă asupra caracteristicilor individuale și trăsăturilor de personalitate.

Poziția Soarelui în astrogramă determină zodia solară a unei persoane, adică semnul zodiacal în care se afla Soarele în momentul nașterii. Acest aspect oferă informații despre energia fundamentală a unei persoane, trăsăturile sale dominante și orientarea generală în viață.

De exemplu, dacă cineva se naște în zodia Berbec, Soarele se află în semnul Berbecului în momentul nașterii lor. Această persoană poate fi caracterizată ca fiind energică, curajoasă, impulsivă și aventuroasă. Ziua nașterii oferă astfel o perspectivă asupra naturii esențiale a individului și modului în care își exprimă energia și personalitatea.

Pe lângă ziua nașterii, și alte elemente ale astrogramei, cum ar fi pozițiile planetelor și caselor astrologice, au un rol semnificativ în determinarea profilului unei persoane. Interpretarea completă a unei astrograme necesită luarea în considerare a tuturor acestor aspecte și poate fi realizată în mod detaliat de către un astrolog profesionist.

Ce este descendentul unei zodii?

Ce este descendentul unei zodii?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/futuristic-computer-generated-illustration-glowing-abstract-decoration-communicates-technology-generated-by-ai_42179078.htm#query=astrology&position=12&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Descendentul în astrologie se referă la punctul opus ascendentului într-o astrogramă. Ascendentul este semnul zodiacal care se ridică la orizont în momentul nașterii, în timp ce descendentul este semnul zodiacal care se află pe partea opusă a cerului în acel moment.

Descendentul este adesea asociat cu relațiile și parteneriatele într-o astrogramă. Aceasta oferă indicii cu privire la tipul de partener pe care o persoană îl atrage în viața sa și la modul în care se implică în relații. El poate reflecta, de asemenea, nevoile și dorințele unei persoane în ceea ce privește parteneriatul și căsătoria.

De exemplu, dacă cineva are ascendentul în semnul Leu, atunci descendentul lor va fi în semnul Vărsător. Acest lucru ar putea indica faptul că persoana este atrasă de parteneri care sunt independenți, neconvenționali și cu o viziune largă asupra vieții. Descendentul poate oferi indicii importante despre tipurile de parteneri și dinamica relațională pe care o persoană le poate experimenta.

Interpretarea descendentului trebuie făcută în contextul întregii astrograme și a altor factori astrologici. Un astrolog profesionist poate oferi o analiză mai detaliată și personalizată a descendentului și a influențelor sale în astrograma unei persoane.

Care este descendentul pentru fiecare zodie? 

 • Descendentul pentru Berbec este Balanță.
 • Descendentul pentru Taur este Scorpion.
 • Descendentul pentru Gemeni este Săgetător.
 • Descendentul pentru Rac este Capricorn.
 • Descendentul pentru Leu este Vărsător.
 • Descendentul pentru Fecioară este Pești.
 • Descendentul pentru Balanță este Berbec.
 • Descendentul pentru Scorpion este Taur.
 • Descendentul pentru Săgetător este Gemeni.
 • Descendentul pentru Capricorn este Rac.
 • Descendentul pentru Vărsător este Leu.
 • Descendentul pentru Pești este Fecioară.

Cum influențează poziția planetelor astrograma?

Poziția planetelor în astrogramă are o influență semnificativă asupra interpretării și înțelegerii unei persoane și a vieții sale. Fiecare planetă are propriile sale caracteristici și simboluri asociate, iar modul în care acestea se plasează în astrogramă dezvăluie informații despre trăsăturile de personalitate, direcția vieții, potențialul și influențele predominante în viața unei persoane.

Acestea sunt câteva dintre planetele principale și modul în care influențează astrograma:

 • Soarele (reprezentând esența, voința și identitatea): Poziția Soarelui în astrogramă indică semnul zodiacal în care se află și aduce lumină asupra energiei fundamentale și a trăsăturilor dominante ale unei persoane.
 • Luna (reprezentând emoțiile, intuiția și nevoile emoționale): Poziția Lunii dezvăluie modalitatea în care o persoană resimte și răspunde emoțional la lumea înconjurătoare, precum și nevoile sale emoționale și instinctuale.
 • Mercur (reprezentând comunicarea, gândirea și învățarea): Poziția lui Mercur oferă informații despre stilul de comunicare, modul de gândire și învățare al unei persoane, precum și modul în care aceasta se exprimă și asimilează informațiile.
 • Venus (reprezentând iubirea, relațiile și frumusețea): Poziția Venerei în astrogramă dezvăluie preferințele în materie de iubire, stilul relațional și atracția către frumusețe, artă și plăceri.
 • Marte (reprezentând acțiunea, energiile masculine și dorința): Poziția lui Marte indică modul în care o persoană acționează, energia sa, motivațiile și dorințele sale, precum și modul în care își gestionează agresivitatea sau impulsurile.

Acestea sunt doar câteva exemple, iar în astrogramă există și alte planete, cum ar fi Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto, fiecare aducând propria sa influență și semnificație.

De asemenea, modul în care planetele formează aspecte între ele (cum ar fi conjuncții, opoziții, trigonuri, pătrate etc.) oferă informații suplimentare despre interacțiunea dintre energiile planetare și modul în care acestea se manifestă în viața unei persoane.

Interpretarea astrogramei înseamnă analizarea poziției planetelor, aspectelor și caselor astrologice, și cum acestea se combină pentru a oferi o imagine complexă a profilului și potențialului unei persoane. Este recomandat să consulți un astrolog profesionist pentru o analiză mai detaliată și personalizată a astrogramei tale.

Concluzii

Astrograma este o reprezentare grafică a pozițiilor planetelor și a altor elemente astrologice în momentul nașterii unei persoane. Aceasta oferă informații valoroase despre trăsăturile de personalitate, potențialul, relațiile și direcția vieții unei persoane. Prin analizarea interacțiunii planetelor și a altor factori astrologici, astrogramele ne pot ajuta să ne înțelegem mai bine și să ne ghidăm în alegerile noastre. Cu toate că astrogramele nu prezic viitorul în mod absolut, ele oferă o hartă a influențelor și tendințelor posibile. Prin interpretarea astrogramei, putem obține o înțelegere mai profundă a sineleui nostru și a modului în care ne putem dezvolta și exprima potențialul în viață.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: