Home Diverse Cât de rapid poți obține bani amanetând bijuterii din aur?

Cât de rapid poți obține bani amanetând bijuterii din aur?

by admin@nunta

Cât de rapid poți obține bani amanetând bijuterii din aur?

Se întâmplă deseori ca oamenii să întâmpine probleme financiare neașteptate, fiind nevoiți să gestioneze situațiile pe fondul bugetului de care dispun. Însă, în cele mai multe cazuri, provocările depășesc resursele financiare disponibile, astfel că aceștia sunt nevoiți să găsească soluții eficiente într-un timp relativ scurt pentru a face rost de bani. 

O soluție avantajoasă pentru aceștia este împrumutul pe care îl pot obține de la o casă de amanet. 

Cum poți obține un împrumut de la o casă de amanet? 

Procesul de amanetare este unul extrem de simplu și rapid, fiind necesare garanții din aur pentru împrumutul pe care oamenii îl primesc de la casele de amanet. În plus, oricine poate obține un astfel de împrumut, în baza actului de identitate, fără a fi nevoiți să respecte foarte multe condiții.

Astfel că persoanele ce doresc să obțină un împrumut de la amanet, trebuie să dețină obiecte din aur, ele servind ca garanție pentru suma împrumutată.

Cele mai citite articole

 De regulă, pot fi amanetate numeroase obiecte de valoare, de la bijuterii din metale prețioase până la electronice și electrocasnice sau chiar mașini. În urma evaluării acestora, se stabilește și suma ce poate fi acordată ca împrumut.

De asemenea, între părțile implicate – casa de amanet și client – se încheie un contract, a cărui perioadă de valabilitate este limitată. În cazul în care clientul nu poate rambursa împrumutul la data scadentă, perioada contractului poate fi prelungită, prin achitarea comisionului aferent perioadei respective. Pentru client, acesta reprezintă un avantaj incontestabil.

Cum se stabilește valoarea bijuteriilor din aur?

În cele mai multe cazuri, obiectele amanetate sunt bijuteriile din aur. Valoarea acestora este stabilită de reprezentantul amanetului, în funcție de anumite aspecte. Printre cele vizate menționăm: 

  • greutatea bijuteriilor – primul pas pe care reprezentanții casei de amanet îl efectuează este să cântărească bijuteria sau bijuteriile din aur pentru a stabili valoarea lor;
  • puritatea aurului – ulterior, specialiștii trebuie să identifice calitatea aurului pur, calculată în karate, acesta fiind ștanțat pe bijuteria respectivă cu un cod specific: 585 pentru aurul de 14k, cu o puritate de 58,5%, 750 pentru aurul de 18k, cu puritatea de 75%, cel mai pur aur fiind cel de 24k, acesta fiind marcat cu 999;
  • starea în care se află bijuteria – orice urmă de uzură și deteriorare scade din valoarea bijuteriei;
  • accesorii precum pietrele prețioase – în situația în care bijuteria din aur prezintă pietre prețioase veritabile, acest lucru crește valoarea acesteia. În cazul lor se recomandă deținerea unui certificat de autenticitate de către client.

Prin urmare, oricine poate obține un împrumut rapid și ușor de la o casă de amanet, suma pe care aceștia o pot împrumuta fiind însă influențată de valoarea pe care o au obiectele amanetate, oferite ca garanție. 

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: