Home Diverse Care este principiul de functionare a incalzirii in pardoseala?

Care este principiul de functionare a incalzirii in pardoseala?

by admin@nunta

Incalzirea in pardoseala este unul dintre sistemele de incalzire inovatoare din prezent, care a devenit foarte repede popular datorita eficientei sale de lunga durata si datorita faptului ca oamenii consuma tot mai putina energie electrica, ceea ce duce, implicit, la o scadere a costurilor pentru facturile de curent electric.

Principiul de functionare este pe cat de simplu, pe atat de putin cunoscut. Asa cum este si denumirea, sistemul de incalzire in pardoseala are rolul de a transforma toata podeaua intr-un calorifer urias, care asigura confortul termic dorit. Un aspect important de mentionat este ca toata caldura emanata prin podea se distribuie uniform in toata incaperea, creandu-se astfel un spatiu placut si confortabil.

Cum functioneaza incalzirea in pardoseala?

Spre deosebire de caloriferele clasice care produc caldura in imediata lor apropiere, incalzirea in pardoseala este responsabila cu producerea caldurii radiante, care se distribuie uniform in toata camera. 

Ulterior, aerul din partea superioara a camerei se va raci, scazand pana la nivelul podelei de unde se va incalzi din nou, creandu-se astfel un flux de aer circular care ofera caldura. Caldura radianta emisa prin pardoseala este capabila, asadar, sa asigure o distributie mai uniforma a sa decat prin metodele conventionale. 

Care sunt beneficiile incalzirii in pardoseala?

Costuri reduse de intretinere

Poate unul dintre cele mai populare motive pentru care oamenii aleg sa instaleze sistemul de incalzire in pardoseala este datorita consumului redus de energie electrica si, implicit, a costurilor reduse pe care le platesc la facturile de curent.

Eficienta energetica 

Cele mai citite articole

Incalzirea in pardoseala este in general o metoda mult mai eficienta decat caloriferele clasice si, de asemenea, mult mai rentabila. Caldura radianta emanata prin podea datorita acestui sistem de incalzire este distribuita in mod uniform in camera, ceea ce creste eficienta din punct de vedere energetic.

Confort termic

Cu ajutorul incalzirii in pardoseala, intreaga locuinta va beneficia de un confort termic ideal si va deveni un loc ideal pentru copii, care oricum mereu tind sa se joace pe podea. Caldura emanata prin intermediul acestui sistem de incalzire va transforma podeaua intr-un calorifer urias, care este placut si confortabil.

Este mai igienica

Incalzirea in pardoseala este un mijloc mult mai igienic de incalzire a locuintei pentru ca, datorita caldurii emanate prin podea, nu se vor mai depune particule de praf pe jos si nici nu vor mai aparea insecte neplacute, pentru care podelele reci sunt medii propice in care sa traiasca.

Studiile arata ca instalarea incalzirii in pardoseala are capacitata de a reduce cantitatea de acarieni prezenti cu pana la 80%. Drept urmare, persoanele care sufera de boli respiratorii, cum ar fi astmul, vor beneficia de un mediu mult mai potrivit pentru conditia lor.

Prin urmare, persoanele care sunt in cautarea unui sistem de incalzire inovator si eficient, pot sa arunce o privire pe site-ul Aleroma si sa verifice variantele care sunt disponibile. Aleroma este un magazin online care cuprinde o gama larga de produse de incalzire interioara, printre care se afla si sistemul de incalzire in pardoseala.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: