Home Diverse Beneficiile uimitoare pe care le are mazărea și cum poți să o prepari la Thermomix

Beneficiile uimitoare pe care le are mazărea și cum poți să o prepari la Thermomix

by admin@nunta

Parte din numeroase preparate românești, mazărea este o leguminoasă a căror propietăți sunt adesea subestimate. Cu un gust dulceag și o culoare vie, mazărea se poate număra printre alimentele preferate, dar, din păcate, este lăsată mai la urmă tocmai pentru că este atât de comună.

Puțini știu că boabele de mazăre sunt bogate în vitamine și minerale, au un conținut mare de fibre, puține grăsimi și sunt o sursă excelentă de proteine.

Vitaminele și mineralele prezente în mazăre

Mai mult decât o garnitură, mazărea este o leguminoasă necesară în meniul vegetarienilor, copiilor, femeilor însărcinate și oamenilor care vor să aibă parte de o alimentație variată și sănătoasă.

Mazărea conține, printre alți nutrienți, vitaminele B1, B3, B4, B5, B6, B9, vitamina C, vitamina A, vitamina K, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, mangan, seleniu și cupru.

Principalele beneficii ale consumului de mazăre

Înainte de toate, este important de știut că mazărea ajută la menținerea senzației de sațietate pentru un timp îndelungat și contribuie la o siluetă ideală în timp ce oferă corpului o mulțime de nutrienți. Astfel, o poți include în dieta ta fără să îți faci griji cu privire la greutate.

Mazărea, bună pentru prevenirea anemiei

Boabele de mazăre au o cantitate generoasă de fier, mai exact 1,47 mg de fier la 100 g de mazăre. Este recomandată pentru persoanele care au carențe de fier și pentru femeile însărcinate. Bineînțeles, în urma unui consult medical, se decide care sunt alimentele recomandate pentru fiecare persoană în funcție de nevoile personale.

Mazărea ajută la prevenirea ridurilor

Cu o cantitate mare de antioxidanți, mazărea este ideală pentru păstrarea unui ten frumos. Ajută la prevenirea semnelor de îmbătrânire și chiar îmbunătățește aspectul. În plus, antioxidanții prezenți în mazăre, alături de proprietățile ei antiinflamatoare, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Mazărea ajută digestia

Datorită conținutului mare de fibre, mazărea contribuie cu succes la eliminarea deșeurilor alimentare din corp și împiedică suprapopularea cu bacterii nedorite.

Cele mai citite articole

Rețetele cu mazăre îndrăgite de utilizatorii Thermomix

Să ai un regim alimentar variat și sănătos poate sa fie dificil atunci când puținul timp liber te împinge să cumperi mâncare gata făcută. Cu robotul de bucătărie Thermomix poți însă să ai mâncare făcută acasă imediat, fără să stai să toci la nesfârșit legume.

Utilizatorii de Thermomix aleg o varietate de preparate, iar printre ele se numără rețete cu mazăre la Thermomix.

O bună sursă de inspirație pentru preparate românești, dar și internaționale este GoostoMix, platforma de rețete adaptate la Thermomix.

Pe lângă supe și clasica rețetă de mâncărică de mazăre la Thermomix, pe GoostoMix înveți și cum să prepari un piure de mazăre cremos și incredibil de gustos.

Piure de mazăre la Thermomix

Ca să prepari piure de mazăre la Thermomix, conform rețetei publicate pe GoostoMix, ai nevoie doar de: boabe de mazăre proaspătă sau congelată, apă, smântână lichidă grasă, unt și puțină sare.

Se prepară în 21 de minute, timpul poate să varieze în funcție de cât de repede fierbe mazărea.

Acest piure de mazăre la Thermomix este delicios, fin și se poate consuma simplu, cu smântână sau ca și garnitură.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: