Home Diverse Tel Aviv – un oraș surprinzător care merită văzut indiferent de anotimp

Tel Aviv – un oraș surprinzător care merită văzut indiferent de anotimp

by admin@nunta

Tel Aviv este al doilea cel mai mare oraș din Israel, după Ierusalim, un oraș modern, capitala administrativă a țării, cu o viață de noapte activă.

Deși orașul în sine are aproape 450.000 de locuitori, împreună cu o serie de orașe învecinate, formează un conglomerat urban cunoscut sub numele de Guș Dan, conglomerat în care se află 43.2% din populația Israelului.

În Tel Aviv se găsesc mare parte dintre instituțiile autorităților administrative ale țării, multe sedii de bănci sau de ziare, și peste jumătate din companii. Asta deoarece în Ierusalim au loc constant proteste care au dus la tranziția multor locuitori și nu numai către Tel-Aviv.

Cum poți ajunge acolo și ce opțiuni de cazare in Tel Aviv există?

În Israel există un singur aeroport, Ben Gurion, care se află la doar 12 kilometri distanță de Tel Aviv. Asta înseamnă că oricare ar fi destinația ta în Israel, vei ateriza mereu pe același aeroport, inclusiv dacă vrei să ajungi în Ierusalim, care e la 40 de kilometri distanță.

Zborul din București durează puțin peste două ore și jumătate, iar prețurile sunt rezonabile, în special dacă rezervi biletele din timp. Poți găsi bilete low cost dus întors sub 400 de lei pentru începutul anului viitor, de exemplu. E important totuși de reținut că prețurile biletelor de avion se modifică constant.

Fiind un oraș situat la malul Mării Mediterane, opțiunile de cazare în Tel Aviv sunt destul de variate, pentru toate gusturile și buzunarele.

Găsești aici hoteluri de lux dar și hoteluri de buget sau chiar hosteluri, apartamente în regim hotelier.

Opțiunile de cazare depind și de ceea ce ți-ai propus să vizitezi în Tel Aviv. Dacă planul este să te bucuri de plajele cu apă cu nuanțe de azur, ideal va fi să găsești un loc de cazare în apropierea plajelor fine.

Dacă însă îți propui să vizitezi partea istorică a orașului Tel Aviv, poți alege o variantă mai aproape de centrul istoric.

Iar dacă vrei să te bucuri de ambele, ia în considerare că poți folosi și transportul în comun, însă acesta nu funcționează începând cu vineri la prânz, până sâmbătă la ora 20.00, deoarece este Sabatul.

Cele mai citite articole

Ce poți face într-o vacanta in Tel Aviv?

Tel Aviv e un oraș care îți oferă multe opțiuni atunci când vine vorba despre cum să îți petreci timpul.

Viața de noapte este una foarte interesantă, cu petreceri care încep târziu și se termină devreme. Mall-urile au înăuntru sute de magazine și zeci de restaurante.

O alegere bună pentru cumpărături, dar și o vedere de excepție asupra orașului de la etajul 49 al clădirii, este Azrieli Mall.

Temperaturile sunt ridicate aici pe timpul verii, moment ideal pentru a te bucura de plajele întinse, tematice și apa caldă, care are 20 de grade, inclusiv pe timp de iarnă.

Zona istorică a Tel Aviv este recomandat să o vizitezi fie primăvara, fie toamna, atunci când temperaturile sunt mai scăzute și te poți bucura de o plimbare pe străzile orașului pline de clădiri istorice.

Unul dintre cele mai vechi porturi din lume se află în cartierul Jaffa și este o zonă plină de magazine și cafenele. Aici găsești și un muzeu de antichități (Yaffei) și o moschee (Mahmudiye).

Pentru pasionații de artă, în Tel Aviv se află și un muzeu dedicat artelor în care, pe lângă lucrările artiștilor celebri, sunt diverse expoziții inedite.

Arhitectura bauhaus este un simbol al Tel Aviv, iar în zona White City se regăsesc aproximativ 400 de clădiri construite în acest stil.

Deși nu este neapărat un oraș ieftin, Tel Aviv are foarte multe de oferit turiștilor săi, indiferent de sezon. Călătorie plăcută!

 

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: