Home Nunta Pieptul de pui, cea mai bună carne slabă pentru sportivi

Pieptul de pui, cea mai bună carne slabă pentru sportivi

by Ionescu Iuliana

Pieptul de pui, cea mai bună carne slabă pentru sportivi

Creșterea masei musculare la sportivii amatori și profesioniști depinde în foarte mare măsură de aportul caloric. Nu e de mirare că nutriția este atât de importantă pentru orice persoană care face sport.

Ce cantitate de carne de pui trebuie să mănânc zilnic pentru a-mi crește rapid masa musculară?

Iată o întrebare pe care mulți pasionați ai sporturilor cu greutăți și-o pun în ultima vreme, în căutarea unor soluții eficiente, cât mai puțin periculoase pentru sănătate.

Pieptul de pui, în topul felurilor de carne slabă

Evident,  aceia care au posibilitatea de a-și  procura pui de țară sunt cei mai fericiți, dar pentru doritorii de carne slabă, bogată în proteine de calitate superioară, există și varianta de a cumpăra pui La Provincia chiar de la supermarket. Și chiar la un preț extrem de convenabil.

Păsările  crescute în fermele aparținând acestei companii prestigioase din România sunt absolut sigure din punctul de vedere al calităților organoleptice.

Puii La Provincia sunt hrăniți cu furaje speciale,  nechimizate. În plus, în unitățile de producere a acestor păsări nu se utilizează antibiotice pentru a atinge cât mai rapid greutatea la care urmează ca să fie sacrificate.

Chiar dacă este o carne slabă, nu mânca în exces carne de pui!

Deși este o carne de calitate (mai ales pieptul de pui), totuși, trebuie subliniat faptul că o persoană care mănâncă alimente ce conțin o cantitate crescută de proteine, dar nu face antrenamente cu greutăți, riscă să se pricopsească rapid cu niște kilograme în plus. Și nu este vorba de mușchi, ci de grăsime.

Nutriționiștii precizează că 100 de g de piept de pui crescut tradițional conține circa 20 g de proteine.

Ca să vă faceți o idee, o persoană de 95 de kg are nevoie în medie de 190 de g de proteine de calitate bună zilnic. Evident, aceasta nu  înseamnă că ar trebui să mănânce  aproape 1 kg de piept de pui în fiecare zi.  Necesarul de proteine se poate lua și din alte alimente precum ar fi: albușul de ou, peștele, iaurtul, precum și  alte tipuri de carne slabă ( mai ales din cea de curcan).

Totuși,  indiferent de programul nutrițional urmat, niciun sportiv care dorește să își crească și să își definească frumos masa musculară nu va renunța la carnea de pui,  acest aliment rămânând vedeta incontestabilă  a dietei sale.

Cum se poate găti pieptul de pui ca să fie gustos?

Carnea de pui, nu doar că are o cantitate importantă de proteine, minerale și vitamine, dar este și foarte simplu de preparat într-o varietate uimitoare de moduri, fapt ce elimină elementul plictiseală din alimentație.

Unul dintre cele mai  ușoare moduri prin care carnea de pui (chiar și pieptul!)  poate dobândi un gust absolut delicios este acela conform căruia se pun cu o seară înainte de a fi preparate pe grill bucățile ce urmează a fi gătite într-o marinată. Acest sos în care carnea urmează  a se îmbiba  vreme de câteva ore, stând la frigider,  este indicat a se prepara acasă, din ingrediente verificate care nu conțin E-uri periculoase pentru sănătate.

Marinata o să dea chiar și pieptului de pui o aromă senzațională. Va fi „secretul bucătarului” care va transforma friptura respectivă într-o mâncare atât de gustoasă, încât nici măcar nu o să mai conștientizați faptul că la început era vorba doar de niște carne de pui foarte slabă, de-a dreptul fadă.

O altă metodă de a găti extrem de ușor acest tip de carne bogată în nutrienți de calitate superioară este coacerea  în cuptor, la tavă.

Pur și simplu se pune pieptul de pui cu diverse ierburi aromatice și alte tipuri de mirodenii, la foc scăzut,  eventual se adaugă și un pic de supă de pui puțin sărată pentru a favoriza menținerea umidității cărnii de pasăre pe parcursul procesului de coacere. Dacă se mai adaugă și niște legume de sezon, precum ar fi cartofii dulci tăiați în bucăți mari, niște ardei capia, dar și țelină,  morcovi sau ceapă, la final o să aveți în farfurie un fel de mâncare sățios, dar și  delicios.

Așadar,  până și pieptul de pui poate să fie foarte gustos dacă este gătit folosind mici secrete culinare și un pic de creativitate.

Cele mai citite articole

LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: