Home Diverse Mai este sănătatea un obiectiv pentru viitor?

Mai este sănătatea un obiectiv pentru viitor?

by admin@nunta

Obiceiurile sănătoase precum practicarea unui sport, adoptarea unei alimentații corecte sau renunțarea la practici nocive precum consumul de alcool sau fumatul devin din ce în ce mai răspândite printre români. Investigațiile medicale devin tot mai accesate, iar modul în care oamenii se raportează la instituțiile medicale evoluează odată cu ritmul în care noile tehnologii asigură oportunități și beneficii.

Printre cele mai apreciate instrumente care facilitează accesul la serviciile medicale de top se regăsește o asigurare medicală privată. Prin încheierea unui contract cu unul dintre furnizorii de asigurări, precum MediHelp Internațional, o persoană are garanția serviciilor medicale de diagnosticare sau tratament într-o rețea internațională care cuprinde 425.000 de clinici sau spitale.

Care sunt beneficiile oferite de o asigurare de sănătate privată?

O asigurare internațională de sănătate MediHelp reprezintă cea mai bună soluție pentru a reduce și a preveni problemele de sănătate. Prin încheierea unei polițe cu MediHelp Internațional, orice beneficiar are la dispoziție o gamă largă de servicii medicale de bază, precum: consultațiile multidisciplinare, analizele de laborator și alte teste de diagnosticare – EKG, fizioterapie, tratarea afecțiunilor cronice sau imagistică (RMN, CT, scanare PET). De asemenea, sunt acoperite și intervențiile chirurgicale pentru boli grave precum cancerul, dar și transplantul de organe sau țesuturi.

Unul dintre avantajele majore pe care asigurarea privată îl oferă este posibilitatea de a extinde beneficiile și către ceilalți membri ai familiei. În funcție de planul de asigurare ales, pot fi incluse și acoperirea costurilor din perioada sarcinii, iar prin intermediul asigurării pacienții pot să aleagă atât clinica la care să fie tratați, cât și medicul care să îi țină sub observație.

Creșterea interesului pentru serviciile medicale de calitate arată faptul că românii conștientizează cât de importantă este grija pentru sănătate. Ei fac din menținerea stării generale de bine un obiectiv pentru viitor și caută instrumentele adaptate nevoilor pe care le au. Un astfel de exemplu îl reprezintă Planul Light de tratament în cazul diagnosticării cu cancer, pus la dispoziție de MediHelp Internațional.

Printr-un astfel de mecanism de asigurare cancer, pacientul poate începe imediat tratamentul la cel mai bun furnizor medical din țara de rezidență, dar și din străinătate. Planul de asigurare acoperă costurile tratamentului, dar și ale complicațiilor pe care boala le poate genera. În același timp, prin intermediul acestui plan de asigurare, pacientul poate accesa platforma „A Doua Opinie Medicală” în cazul în care nu este sigur dacă diagnosticul inițial este cel corect.

Tinerele familii, dar nu numai, în momentul în care se gândesc să acceseze o asigurare de sănătate, trebuie să aibă în vedere faptul că piața serviciilor medicale trece prin schimbări fundamentale. Aceasta devine tot mai dinamică, iar raportul dintre prevenție și tratarea afecțiunilor se schimbă. Specialiștii consideră că, în viitor, accentul va cădea mult mai mult pe prevenție și pe diagnosticarea rapidă.

Cum se vor schimba serviciile medicale în viitor?

Una dintre cele mai mari schimbări preconizate este colaborarea dintre furnizorii de servicii medicale – instituții medicale, companii farmaceutice, furnizorii de asigurări – cu ajutorul bazelor de date interoperabile. În acest fel, pacienții vor primi îngrijiri medicale mult mai eficient și mai ieftin. Datele stocate vor face ca sănătatea să fie înțeleasă ca o combinație între bunăstarea fizică, mentală, emoțională sau socială, ceea ce va genera o perspectivă mai complexă asupra medicinei.

În prezent, oamenii utilizează tot mai intens dispozitive care urmăresc numărul de pași, somnul sau bătăile inimii. Această tendință va continua, iar în perioada următoare vor fi dezvoltate tehnologii care vor putea analiza mult mai amănunțit modul în care funcționează corpul. Datele colectate astfel vor oferi o imagine mult mai clară asupra stării de sănătate și vor genera soluții de tratament cu un grad de personalizare mai ridicat decât în trecut.

În momentul alegerii planului de asigurare internațională de sănătate MediHelp, o persoană trebuie să aibă în vedere capacitatea companiei de a se adapta la dinamica pieței serviciilor medicale. Asigurarea medicală de la MediHelp Internațional garantează flexibilitate prin posibilitatea personalizării serviciilor oferite, în funcție de nevoile specifice ale asiguratului și ale familiei sale.

O sa-ti placa: