Home Diverse De ce sunt recomandate implanturile dentare

De ce sunt recomandate implanturile dentare

by admin@nunta

Din cauza diferitelor cauze, anumite persoane pierd unul sau mai multi dinti. Totusi, chiar daca exista si alte solutii care pot fi folosite cu succes, in realitate implantul dentar este cea mai buna modalitate de a inlocui un dinte lipsa. In acest mod, pacientul se poate asigura ca nu vor mai aparea probleme cauzate de lipsa dintilor. De altfel, implanturile sunt recomandate indiferent de zona si cadran, fiind folosite pentru a inlocui dinti atat din zona estetica, dar si din zonele mai putin vizibile.

In cazul in care se doreste inlocuirea unui dinte cu un implant dentar, pacientii trebuie sa ia in calcul urmatoarele:

Implanturile sunt extrem de rezistente in timp

Fiind confectionate din materiale rezistente, care sunt compatibile cu organismul, implanturile pot sa reziste foarte mult in timp, nefiind nevoie ca acestea sa fie inlocuite la fel de des, precum coroanele sau alte lucrari proteice. In momentul in care acestea sunt fixate in os, sansele ca acestea sa se desprinda sau sa cedeze sunt minime. Asadar, implanturile sunt deseori recomandate, mai ales in cazul persoanelor care doresc sa aiba grija de propria dantura pentru o lunga perioada de timp.

Dupa ce bonturile au fost montate, se va utiliza si o coroana, confectionata din materiale premium, care imita in totalitate aspectul natural al dintelui, astfel incat un implant poate fi perfect inclusiv pentru zona estetica. In urma utilizarii indelungate coroanele nu vor ceda, oferind pacientului posibilitatea de a se bucura din nou de viata de dinainte de extractii.

Cele mai citite articole

Mai mult, datorita faptului ca nicio componenta a implantului nu va ceda la fel de usor precum o coroana clasica sau o plomba, pacientii se pot bucura de aceasta lucrare pe termen lung.

Pot fi inlocuiti mai multi dinti pe un singur implant

In cazul lucrarilor complexe, este important de stiut de catre pacienti faptul ca mai multi dinti pot fi reconstruiti pe un singur implant. Deseori pot fi realizate in laborator chiar inclusiv doi dinti, care vor fi plasati pe acelasi implant. Deoarece implantul este foarte rezistent, poate sa sustina cu succes si o lucrare de acest gen, fara prea mari probleme. In acest mod, cu ajutorul doar a catorva implanturi se pot realiza lucrari complexe de reabilitare, ce vor arata natural. 

Mai mult, in momentul in care astfel de coroane sunt montate, pacientul se va puta bucura de o lucrare ce va rezista.

Implanturile sunt compatibile cu orice tip de organism

In prezent medicina a evoluat considerabil, iar rata ca un implant sa fie refuzat de catre organism este una extrem de mica. Acest lucru este datorat faptului ca implanturile sunt confectionate din materiale rezistente, dure, ce sunt compatibile cu orice tip de organism. Asadar, rata ca un insertia unui implant sa fie un adevarat esec este zero. 

Astfel, orice pacient poate sa apeleze la ajutorul chirurgilor pentru a isi putea rezolva in cel mai scurt timp problemele dentare si sa se bucure din nou de alimentele preferate. In acest mod, orice pacient isi poate relua obiceiurile alimentare pe care le avea inainte.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: