Home Diverse Cum sa ne menținem calmul în situații de stres?

Cum sa ne menținem calmul în situații de stres?

by admin@nunta

Situațiile stresante pot fi uneori copleșitoare, iar păstrarea calmului devine un obiectiv greu de atins. 

Este o certitudine faptul că stresul și anxietatea au puterea de a ne sabota încrederea în forțele proprii, resimțind o senzație de încordare în stomac, afectând bunăstarea noastră generală. Mai precis, ele ne deteriorează corpul, sănătatea, energia și inteligența noastră emoțională.

Există numeroase aspecte ce ne pot stresa (spre exemplu, modificarea stilului de viață, un job solicitant, probleme în cuplu etc.), însă menținerea calmului este factorul cheie ce ne ajută să depășim anumite situații. 

Ce putem face pentru a ne păstra calmul în situații stresante

Iată câteva sfaturi utile și aplicabile pe care le poți încerca în vederea păstrării calmului și a atitudinii pozitive în situații de stres:

 • Respirația este una dintre tehnicile eficiente pentru a diminua anxietatea și furia. Respiră adânc, concentrează-te pe respirații lungi și uniforme. În felul acesta se va restabili oxigenul în corp și vă veți putea relaxa.
 • Îndreaptă-ți atenția către lucruri pozitive. Încearcă să privești situația și din altă direcție pentru a putea adopta o decizie rațională. Repetă afirmații pozitive: Pot să fac asta; Greșelile mele nu mă definesc; Această situație este temporară și va trece; etc.
 • Integrează yoga și meditația în stilul tău de viață. Ele promovează relaxarea minții și a trupului și te ajută să te detașezi de anumite gânduri negative ce îți acaparează gândirea. În sesiunile de yoga sau exercițiile de meditație poți folosi uleiuri esentiale, ele contribuind la o conectare spirituală și la un control mult mai responsabil al emoțiilor.
 • Ascultă muzică. Aceasta are un impact pozitiv asupra minții și corpului.
 • Exercițiile fizice pot fi o modalitate potrivită de a metaboliza hormonii de stres, contribuind la restabilirea stării de bine a corpului și minții.
 • Amintește-ți că dezvoltarea personală este un proces lung și dacă întâmpini provocări, privește-le ca blocaje din care poți învăța noi maniere de abordare a situație. Fii bun cu tine!

Obține starea de calm cu uleiurile esențiale doTERRA 

Pentru a prezenta o mai bună adaptabilitate la stresul cotidian și a beneficia constant de o stare de bine, uleiurile esentiale doTERRA reprezintă una dintre soluțiile cele mai sigure și eficiente. Pentru eliberarea tensiunii acumulate și obținerea unui echilibru emoțional, aromaterapia a căpătat o importanță deosebită în prezent. 

Prin prisma proprietăților lor purificatoare, uleiurile esențiale acționează la nivelul minții și trupului, promovând relaxarea, calmitatea și empatia. 

Pentru a face față provocărilor cotidiene cu o energie pozitivă și cu mult calm și compasiune poți opta pentru foarte multe uleiuri esențiale doTERRA, printre care:

 • Ulei esential de lavanda;
 • Ulei esențial de eucalipt;
 • Ulei esențial de mandarină;
 • Ulei esențial de mentă creață;
 • Ulei esențial de Ylang Ylang etc.

De asemenea, pentru sesiunile de yoga și de meditație, ideală este colecția de uleiuri esențiale, alcătuită dintr-un trio de asocieri de uleiurile esențiale doTERRA, ce ajută la purificarea minții și la diminuarea semnificativă a stresului și a anxietății. 

De asemenea, pentru echilibrul emoțional și cultivarea stării de calm pot fi utilizate și blendurile doTEERA din gama emoțională.

Concluzii

Este nevoie de multă practică pentru a ne obișnui să rămânem calmi în situații stresante. Cultivarea unei stări de spirit mai relaxate și obținerea unui echilibru emoțional este calea către menținerea calmului în viața noastră cotidiană.

O sa-ti placa: