Home Diverse 5 trucuri pentru un drum lung in masina, alaturi de copii

5 trucuri pentru un drum lung in masina, alaturi de copii

by admin@nunta

5 trucuri pentru un drum lung in masina, alaturi de copii

Un parinte ocupat stie ca timpul nu este niciodata suficient. Dincolo de obligatiile de serviciu care-i consuma o mare parte din energie, este absolut necesar ca acesta sa nu uite ca trebuie sa-si ingaduie libertatea de a petrece timp alaturi de cei dragi. Daca exista un lucru pe care cei mici va ajuta sa-l invatati zilnic este ca timpul trebuie optimizat la maximum!

De aceea, daca vreti sa plecati la un drum lung alaturi de copii, este indicat sa va pregatiti pentru distractie – cu o atitudine pozitiva,  treceti usor distantele, oricat de mari. Pentru a va sustine demersul, am pregatit, mai jos, cateva sfaturi extrem de utile.

Organizati, totul, din timp

Probabil stiti deja: calatoria cu o familie numeroasa poate fi, deopotriva, costisitoare si obositoare. Devine, esential, asadar, sa va pregatiti, cu putin timp inainte, astfel incat sa nu lasati stresul sa umbreasca nimic. De aceea, stabiliti, impreuna, unde si cum doriti sa ajungeti, ce activitati veti avea, unde veti sta, pe cine veti intalni. Este evident ca nu se poate sa cunoasteti absolut toate detaliile in avans, dar, prezenta copiilor in aceasta aventura solicita o buna organizare, pentru a putea evita posibile neplaceri.

Alegeti strictul necesar pentru bagaje

Dupa ce ati lamurit traseul si punctele cele mai importante ale calatoriei, e cazul sa porniti – cat mai eficient! – aventura impachetarii. Pregatirea bagajelor poate fi o sarcina stresanta, daca iei in considerare temerile bine cunoscute: ce, de ce, cat si cum sa incapa toate. Indiferent de destinatia calatoriei, asigurati-va ca aveti cele necesare atat pentru vreme buna, cat si pentru o eventuala schimbare climatica. In definitiv, luati minimul necesar in functie de: destinatie, sezon, specificul fiecarui calator – mai multe tricouri pentru tata, care se plange de caldura chiar si sub soarele iernii, dar mai putine, pentru mama friguroasa…

Asigurati-le copiilor tot confortul

„Calatorului ii sta bine cu drumul”, indiferent de varsta. Daca unii dintre acesti drumeti sunt copii, atunci e cazul sa le asigurati confortul atat de necesar!

Cele mai citite articole

In functie de varsta lor si de greutate, puteti folosi scaune sau inaltatoare auto de calitate, pentru ca traseul sa nu devina stresant pentru ei. Dat fiind ca organismul celor mici e in crestere, e important sa acordati atentie sporita detaliilor tehnice, astfel incat fiecare produs sa respecte normele in vigoare.

Faceti pauze pe traseu

Confortul unui itinerariu care presupune mult timp stand asezati pana la destinatie poate fi serios afectat de absenta pauzelor de relaxare. Situatia devine cu atat mai critica pentru copii, care au nevoie sa se miste cat mai des. Opriti, asadar, la intervale de 1-2 ore, in functie de nevoile copiilor – unii se obisnuiesc mai greu si solicita pauze mai dese, altii se pot pierde admirand noutatile de pe traseu. Pentru fiecare dintre ei este foarte util – si recomandat atat de medici, cat si de producatorii scaunelor auto pentru cei mici – sa respectati pauzele la drum lung.

Dati drumul distractiei!

Experientele impreuna reprezinta momente-cheie in relatia de familie si in dezvoltarea armonioasa a copiilor. Drept urmare, starea de spirit care va caracterizeaza in acele clipe este extrem de importanta: creati, astfel, o serie de amintiri unice si imprimati celor mici un model comportamental. Asadar, dezlantuiti buna dispozitie: cantati, spuneti glume, poezii, inventati jocuri de cuvinte sau de sunete, ascultati piesele preferate. Faceti din optimism si distractie punctele forte ale unui drum lung, inspirat si responsabil.

Nu in ultimul rand, fiti flexibili – intr-o calatorie alaturi de copii, elementele neasteptate par, intotdeauna, sa astepte dupa colt. Incercati exercitiul rabdarii, relaxati-va si, mai presus de toate, distrati-va! Amintiti-va ca ati fost candva copii. Este momentul potrivit pentru a imortaliza si adauga unicitate in albumul de familie, deoarece, inainte de a va putea da seama, va bucurati de cel mai important lucru care v-a fost dat: timpul!

 

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: