Home Diverse 5 superstiții pe care le au miresele înainte de nuntă

5 superstiții pe care le au miresele înainte de nuntă

by admin@nunta

Ziua nunții reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viața femeilor. Iar importanța acestei zile a dus și la apariția a numeroase superstiții, pe care multe femei le respectă cu sfințenie de secole întregi.

Oamenilor le plac superstițiile oricât de banale ar părea. Încercăm să evităm ghinionul cu orice preț, chiar dacă atunci când judecăm la rece ne dăm seama că nu-i un capăt de lume dacă ne trece o pisică neagră prin față. Chiar și așa, super-stițiile fac parte din viețile noastre și nu ne pot ocoli nici măcar la nunți. Noi am selectat cele mai cunoscute 5 superstiții când vine vorba despre nunți și vi le prezentăm mai jos.

1. Mirele nu trebuie să vadă rochia de mireasă sau viitoarea soție îmbrăcată în rochia de mireasă înainte de nuntă

În popor se spune că aduce ghinion ca bărbatul să-și vadă viitoarea soție îmbrăcată în mireasă înainte de nuntă, dar această superstiție are un istoric amuzant. Totul a pornit de la căsătoriile aranjate din urmă cu câteva sute de ani. Astfel, tatăl miresei nu avea suficientă încredere în calitățile fiicei sale atunci când își mărita fata cu vreun bărbat bogat. Din acest motiv, el își dorea ca acesta să o vadă direct la nuntă, iar fața îi era acoperită cu un voal până când avea loc cununia.

2. Mirii trebuie să facă un lucru care să le aducă noroc

Se spune că este bine ca în ziua nunții sau în apropierea ei să faci și un lucru care să-ți aducă noroc. Pentru ca relația lor să aibă succes, mulți miri aleg să cumpere un loz în plic, să bage un bilet la loto sau poate să joace într-un cazino online câ-teva mâini. Există chiar și slotul Lucky Lady care se potrivește de minune. Oame-nii vor belșug într-o relație și se ghidează și după succesul pe care îl au în astfel de momente dinaintea fericitului eveniment.

Cele mai citite articole

3. Nu e bine să faci poză îmbrăcată mireasă înainte de nuntă

Se spune că și acest lucru aduce ghinion, motiv pentru care multe femei refuză să facă poze îmbrăcate în mireasă. S-a ajuns chiar atât de departe încât unele maga-zine sau ateliere nu le permit femeilor să se pozeze îmbrăcate în mirese, când probează rochia. Asta deoarece nu doresc să fie considerate răspunzătoare pentru ghinionul ce poate apărea. Nu se știe de unde a pornit această tradiție, dar sunt multe femei care o respectă cu sfințenie.

4. Mireasa nu trebuie să probeze voalul cât timp este îmbrăcată în rochie de mireasă

O altă superstiție respectată cu strictețe de multe femei este aceasta. Nu se știe de unde a pornit, dar se spune că aduce ghinion dacă mireasa probează voalul simul-tan cu rochia de mireasă. Din acest motiv, tot mai multe femei evită să facă acest lucru.

5. Aduce ghinion dacă vezi o altă mireasă în ziua nunții, pe drumul spre biserică

Și aceasta este o tradiție respectată din vechi străbuni. Ba chiar devin amuzante momentele în care miresele fac tot posibilul să evite contactul vizual cu alte mirese. Chiar și așa, și această superstiție e respectată cu strictețe. În acest sens, se fac adevărate culoare și baraje încât miresele să nu se intersecteze. Dacă ești în apropierea unei mirese, e bine să contribui și tu, deoarece știm cu toții că ziua nunții vine uneori și cu mult stres ca totul să iasă bine, așa că superstițiile par mult mai serioase atunci când ești în această postură.

Din fericire, totul se încheie cu bine și aceste superstiții sunt date uitare odată ce cuplul ajunge în luna de miere.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: