Home Diverse 10 reguli pentru o casnicie fericita

10 reguli pentru o casnicie fericita

by admin@nunta

Desi nu exista formule magice si fiecare cuplu este diferit, exista o serie de sfaturi care pot fi urmate pentru a avea o casnicie fericita, sanatoasa si de durata. Va impartasim 10 sfaturi pentru a lucra zilnic si a consolida relatia.

Este normal sa te intrebi – daca te casatoresti sau daca esti deja in aventura casatoriei – care sunt bazele unei casnicii bune. Fiecare relatie este construita pe acorduri din partea ambelor parti si este important sa lucram in fiecare zi pentru a mentine relatia in conditii bune. Pentru aceasta, am pregatit zece sfaturi pe care le consideram importante pentru o casnicie fericita. Citeste pe vulping.ro mai multe sfaturi despre relatii, dragoste, cuplu si intalniri.

  1. Comunicare

Pare evident ca nevoia de comunicare pentru buna functionare a unei casnicii este cheia, dar de multe ori rutina nu ne permite sa o analizam in profunzime. O buna comunicare se bazeaza pe exprimarea atat a emotiilor pozitive, cat si a celor negative  in anumite situatii. In acest sens, trebuie sa se poata comunica neplacerile, pentru a gasi o solutie si un canal bun.

  1. Incredere si respect

Exista un proces lung, si care este inca in desfasurare, de revizuire cu privire la anumite valori care sunt considerate sanatoase pentru o relatie. Printre acestia, increderea fata de celalalt si respectul trebuie sa fie piloni fundamentali atunci cand vine vorba de a ne gandi unul la celalalt ca la un cuplu puternic. Desi poate aparea gelozia , este necesar sa se lucreze la ea (chiar si cu un terapeut) pentru ca va ajunge sa afecteze relatia.

  1. Spatii personale

In plus, in cheile despre cum sa mentii o casnicie fericita si de durata, este esential ca fiecare sa aiba momente individuale, sa desfasoare alte activitati si sa se intalneasca cu prietenii si familia. Timpul in afara cuplului ii va ajuta sa oxigeneze relatia si sa se construiasca ca oameni independenti cu legaturi intarite.

  1. Iesi din rutina

Planificarea unei agende cu evenimente si activitati in afara rutinei zilnice este esentiala pentru a face casnicia mai puternica. In acest sens, cauta-i sa iasa macar o data pe saptamana, fie la cina, la teatru, recitaluri, ateliere etc. Acest lucru va va servi atat personal, cat si ca cuplu.

  1. Nu inceta niciodata sa te seduci

Cele mai citite articole

Desi intimitatea si placerea depind, din punct de vedere al formelor si al frecventei, de fiecare cuplu, este crucial ca „castigarea” sa fie mentinuta zilnic. Fii incurajat sa-ti oferi locul si spatiul pentru a explora modalitatile prin care seductia nu este lasata deoparte.

  1. Aveti planuri pentru viitor

A fi capabil sa-si doreasca si sa viseze proiecte pentru ambii ii ajuta sa-si construiasca un viitor impreuna. Aceasta poate include orice, de la o calatorie lunga, pana la posibilitatea de a construi o casa, a infiinta o afacere, a locui in alta tara, a avea un copil etc.

  1. Faceti fiecare zi speciala

A bea mate sau cafea impreuna, a lasa mesaje de buna dimineata, a astepta cina sau a aduce micul dejun in pat sunt mici actiuni care iti pot schimba ziua si pe cea a partenerului tau. Sunt mici detalii dar dau zambete si bunastare.

  1. Aveti gesturi

Pe langa intarirea zilei de zi cu actiuni mici, sunt necesare si gesturi care necesita un pic mai mult efort, precum un cadou sau o iesire neasteptata . Cumpararea biletelor la film, pregatirea unei cine la lumina lumanarilor sau a unui weekend la hotel sunt cateva dintre sutele de alternative pe care le pot oferi partenerilor.

  1. Detine controlul asupra economiei gospodariei

Indiferent daca cei doi membri ai cuplului lucreaza sau nu, este important ca ambii sa participe activ la cunoasterea bugetului si controlul cheltuielilor. In casatorie, ambii au aceleasi drepturi si asta trebuie sa se reflecte si in managementul economiei.

  1. Distribuiti sarcinile in mod egal

In sfarsit, si pentru a intari ideea de tovarasie si egalitate in cuplu, este necesar ca toate treburile casnice pe care le fac acasa sa fie facute in mod egal sau sa se discute intelegeri astfel incat ambii sa depuna acelasi efort fizic si psihic astfel incat este corect.

Mentinerea unei casnicii fericite, in ciuda obstacolelor care apar uneori, este un efort zilnic, ghidat de iubire si respect. Dupa cum puteti vedea, nu exista retete infailibile, dar daca exista o dorinta, totul este posibil!

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: