Home Travel Valencia: destinație de vacanță pe tot parcursul anului

Valencia: destinație de vacanță pe tot parcursul anului

by admin@nunta

Cu o istorie bogată, atracții deosebite și inedite, plaje minunate, gastronomie locală de excepție și climă perfectă, Valencia este o destinație de vacanță potrivită pe tot parcursul anului. Valencia oferă și o serie de atracții turistice permanente, cum ar fi Orașul Artelor și Științelor, Catedrala din Valencia și plajele minunate. Alegerea numărului de zile de vacanță îți aparține, noi îți putem spune că ai nevoie de aproximativ o săptămână pentru a te bucura pe deplin de tot ce are locul de oferit.

Vacanță individuală sau cu familia

Valencia, al treilea cel mai mare oraș din Spania, este o destinație de neegalat pentru vacanță, fie că alegi să călătorești singur, fie cu familia. Orașul are o climă plăcută pe tot parcursul anului, cu veri calde și ierni blânde, fiind o destinație perfectă în orice sezon. Cu toate acestea, vara, orașul este foarte aglomerat, în timp ce iarna, unele obiective turistice au program redus. Lunile octombrie și noiembrie sunt ploioase, așadar, perioada ar trebui evitată. 

Rezervă un zbor București-Valencia de pe Vola.ro, locul din care poți cumpăra cel mai ieftin bilet de avion, pentru o vacanță de neuitat. Valencia dispune de o gamă largă de opțiuni de cazare, pentru toate buzunarele. Poți face rezervare pentru cazare și poți opta pentru închirierea unei mașini tot de pe același site, pentru confort și siguranță. 

Cum să te bucuri de plaje

Plajele din Valencia, întinse pe suprafețe generoase, sunt foarte bine întreținute. Atmosfera este mereu relaxantă, permițându-ți  să te bucuri de soare și de marea Mediterană într-un cadru natural deosebit de frumos.

Printre cele mai populare plaje se numără Playa de la Malvarrosa, Playa de las Arenas și Playa Patacona. Playa de la Malvarrosa este o zonă urbană largă, cu o promenadă animată, plină de restaurante și baruri. Playa de las Arenas este renumită pentru restaurantele sale de paella, în timp ce Playa Patacona este apreciată pentru atmosfera sa liniștită și pentru cluburile de pe plajă, care aduc un plus de dinamism vieții de noapte.

Valencia este o destinație perfectă pentru iubitorii de activități și sporturi acvatice. Te poți bucura și de plimbări lungi pe malul mării, jocuri pe plajă sau diverse sporturi acvatice. De la kitesurfing și windsurfing, până la scufundări, există o mulțime de opțiuni. Nu în ultimul rând, yoga la răsărit pe plajă este o experiență de neuitat, care îmbină frumusețea naturală a locului cu starea de bine și relaxarea.

Delicii culinare

Paella, mândria culinară a Valenciei, este un preparat cu o istorie bogată și variată, ce datează încă din secolul al XV-lea. Originile sale sunt strâns legate de regiunea Valencia, unde a fost creată inițial de pescari și fermieri ca mod de a obține o mâncare delicioasă și hrănitoare, într-un singur vas. Paella este un simbol al identității și al tradiției.

Ingredientele clasice includ orezul, fructele de mare, puiul și mazărea. În timp, acest produs a evoluat pentru a include o varietate de ingrediente, în funcție de regiune și de sezon, cele de bază rămân constante.

Un mod autentic de a experimenta cultura locală este să înveți să prepari paella. 

Atracții culturale

Valencia, un oraș vibrant cu o bogată istorie culturală, găzduiește numeroase atracții care îmbină elemente tradiționale și moderne. Un exemplu este Orașul Artelor și Științelor, un complex arhitectonic futurist care cuprinde o operă, un planetariu, un muzeu de științe și o grădină zoologică. Aici, poți asista la spectacole de operă încântătoare, ai posibilitatea să explorezi universul în planetariu sau să descoperi secretele lumii naturale în muzeu. Un tur al grădinii zoologice te va purta printre specii exotice de animale, pe care probabil, nu ai avea cum să le observi în alte condiții.

Valencia este cunoscută pentru Festivalul Fallas, un eveniment anual major care are loc în martie și care reflectă cultura locală. Orașul se umple de procesiuni colorate, focuri de artificii spectaculoase și monumente grandioase numite „fallas”. Acestea sunt construite din materiale combustibile și sunt arse la finalul festivalului pentru a marca purificarea și renașterea.

Experiențe inedite

Nu îți spunem noi când să vizitezi Valencia, dar vrem să îți aducem în atenție o parte a experiențelor inedite pe care le poți avea aici. Parcul Natural Albufera, unul dintre cele mai valoroase ecosisteme din Spania, este o destinație de neratat. Acesta este recunoscut pentru diversitatea faunei și florei. 

Valencia este, de asemenea, un oraș cunoscut pentru numeroasele piste de biciclete și trasee care trec prin dreptul celor mai importante obiective turistice. O plimbare cu bicicleta este o modalitate excelentă de a explora orașul, pentru o perspectivă diferită asupra arhitecturii sale impresionante și a vieții de zi cu zi.

Băile otomane Admiral’s Baths, o altă atracție istorică, oferă o oază de relaxare și o fereastră spre trecutul plin de istorie al orașului.

În cartierul El Carmen, arta stradală aduce un plus de culoare și originalitate. Fiecare piesă are propria poveste și contribuie la atmosfera unică a zonei.

În final, nu trebuie să uităm de mini-casa de pisici de pe strada Carrer del Museu nr. 11. Aceasta este o atracție neconvențională, dar adorabilă, care a devenit un simbol al orașului.

Valencia este o destinație deosebită care oferă o varietate de experiențe de-a lungul întregului an, astfel încât poți alege perioada care se potrivește cel mai bine preferințelor tale și activităților pe care dorești să le încerci. Rezervă bilete online și cazare din timp, pentru o vacanță de vis!

O sa-ti placa: