Home MireseRochii de mireasa Trash the dress – ce înseamnă și cum se face?

Trash the dress – ce înseamnă și cum se face?

by admin@nunta

Trash the dress, sau „distrugerea rochiei de mireasă,” este o tendință în creștere în industria nunților, care oferă proaspeților căsătoriți o modalitate unică și aventuroasă de a sărbători începutul lor în viața de cuplu. Această tradiție modernă implică, în esență, purtarea rochiei de mireasă în locuri neconvenționale și uneori chiar inedite, pentru a crea imagini spectaculoase și memorabile. 

Deși numele sugerează distrugerea rochiei, în practică, multe cupluri aleg să păstreze rochia lor de mireasă în stare bună după această sesiune foto aventuroasă. Trash the dress oferă mirilor o oportunitate de a se bucura de încă o zi specială în rochia lor de mireasă, fără grija petelor sau a daunelor, și creează amintiri unice care vor rămâne cu ei pentru tot restul vieții lor.

Ce este trash the dress?

Trash the dress, sau „distrugerea rochiei de mireasă,” este o tendință în creștere în industria nunților, care oferă proaspeților căsătoriți o modalitate unică și aventuroasă de a sărbători începutul lor în viața de cuplu. Această tradiție modernă implică, în esență, purtarea rochiei de mireasă în locuri neconvenționale și uneori chiar inedite, pentru a crea imagini spectaculoase și memorabile. Deși numele sugerează distrugerea rochiei, în practică, multe cupluri aleg să păstreze rochia de mireasă în stare bună după această sesiune foto aventuroasă. Trash the dress oferă mirilor o oportunitate de a se bucura de încă o zi specială cu rochia  de mireasă, fără grija petelor sau a daunelor, și creează amintiri unice care vor rămâne cu ei pentru tot restul vieții lor.

Cum a apărut trash the dress?

Cum a apărut trash the dress?

Sursa foto

Trash the dress, cunoscut și sub denumirea de „distrugerea rochiei de mireasă,” a apărut în jurul anilor 2000 ca o reacție la tradițiile mai conservatoare ale fotografiilor de nuntă. Până în acel moment, majoritatea fotografiilor de nuntă se concentrau pe capturarea momentelor de fericire și emoție în ziua nunții, iar rochia de mireasă era menținută într-o stare impecabilă pentru a fi păstrată ca amintire. Cu toate acestea, o nouă generație de cupluri a căutat să-și exprime individualitatea și creativitatea în fotografiile lor de nuntă.

Trash the dress a evoluat ca un răspuns la această dorință de a face ceva neconvențional și inovator. Cuplurile au început să-și dorească sesiuni foto care să fie diferite de cele tradiționale, în care să poată să se joace, să exploreze locuri inedite și să-și exprime personalitatea prin imagini unice. Acest lucru a dus la ideea de a purta rochia de mireasă în locuri neașteptate, precum plaje, păduri, lacuri sau chiar locuri abandonate, pentru a crea fotografii spectaculoase.

Cu timpul, trash the dress a devenit din ce în ce mai popular, iar fotografiile rezultate au devenit opere de artă în sine. Această tendință a deschis calea pentru creativitatea nelimitată în fotografia de nuntă și a oferit cuplurilor posibilitatea de a sărbători căsătoria într-un mod personal și memorabil.

Ce se face în timpul unei sesiuni trash the dress?

Cele mai citite articole

La sesiunea de trash the dress, cuplul proaspăt căsătorit și fotograful colaborează pentru a crea imagini inedite și memorabile, în care rochia de mireasă este pusă în centrul atenției. Deși numele sugerează distrugerea rochiei, acest lucru nu este întotdeauna necesar, și mulți miri aleg să păstreze rochia lor într-o stare bună după sesiunea foto. Iată câteva dintre activitățile și ideile comune asociate cu trash the dress:

 • Sesiuni foto în locuri neconvenționale: Cuplurile aleg deseori să pozeze în locuri inedite, cum ar fi plaje, păduri, lacuri, câmpuri sau chiar locuri abandonate, pentru a crea un contrast între eleganța rochiei de mireasă și mediul sălbatic sau urban.
 • Joc cu apă: O opțiune populară este ca mireasa să intre în apă, fie într-un ocean, lac sau râu, pentru a crea imagini dramatice în care rochia se îmbibă cu apă.
 • Sesiuni de pictură: Unele cupluri aleg să se picteze reciproc sau să folosească vopsea colorată pentru a crea efecte vizuale interesante pe rochie.
 • Activități aventuroase: Alte idei includ călăritul pe cai, practicarea sporturilor extreme sau plimbări cu motociclete sau ATV-uri, toate purtând rochia de mireasă.
 • Explorarea orașului: Pentru cuplurile care preferă mediul urban, pot face o sesiune foto în oraș, folosindu-se de peisaje urbane și arhitectură pentru imagini interesante.
 • Contact cu elementele naturii: Cuplurile pot folosi elemente naturale, precum nisip, frunze, flori sau zăpadă, pentru a crea imagini unice.
 • Sesiuni subacvatice: Pentru cuplurile aventuroase, sesiunile de trash the dress subacvatice oferă o perspectivă cu totul nouă, cu imagini sub apă pline de magie.
 • Sesiuni tematice: Unele cupluri aleg o anumită temă sau poveste pentru sesiunea lor de trash the dress, cum ar fi o reprezentare a unei povești de basm sau a unui film preferat. 

Superstiții despre trash the dress

Superstiții despre trash the dress

Sursa foto

Deși trash the dress este o tendință modernă și creativă în fotografia de nuntă, există unele superstiții și mituri legate de această practică:

 • Aducerea ghinionului în căsnicie: Unele persoane cred că trash the dress poate aduce ghinion sau probleme în căsnicie, deoarece se presupune că rochia de mireasă ar trebui păstrată  cu grijă ca o amintire sacră a zilei nunții.
 • Distrugerea căsătoriei: Există o credință că distrugerea sau murdărirea rochiei de mireasă ar putea simboliza un eșec în căsnicie sau un divorț iminent. Cu toate acestea, acest lucru este complet nefondat și nu are nicio legătură cu realitatea.
 • Despărțirea de tradiție: Un alt mit este că trash the dress este o trădare a tradiției și a valorilor conservatoare legate de nunți. Cu toate acestea, multe cupluri văd această practică ca pe o modalitate de a-și exprima individualitatea și de a crea amintiri unice.
 • Probleme de noroc: Există o credință că rochia de mireasă aduce noroc sau ghinion, și, prin urmare, ar trebui evitată să fie pusă în situații riscante sau să fie purtată în afara contextului nunții.

Idei de locuri în care să faci trash the dress

 • Plajă: Fotografiile pe plajă pot crea imagini spectaculoase, cu nisip fin și apă albastră în fundal. Cuplurile pot juca în valuri sau se pot plimba de-a lungul malului mării în rochia de mireasă.
 • Pădure: O sesiune foto în mijlocul naturii, printre copaci și vegetație luxuriantă, poate oferi un cadru deosebit. Pădurea poate aduce un aspect misterios sau de poveste de basm fotografiilor.
 • Lac sau râu: Dacă aveți acces la un lac sau un râu, puteți lua imagini pe apă sau în apropierea apei. Pozele cu mireasa în apă pot arăta impresionant.
 • Locuri istorice: Un castel, o cetate sau alte locuri istorice pot oferi un cadru elegant și impunător pentru sesiunea de trash the dress.
 • Orașul: Dacă sunteți iubitori de urbanism, puteți alege să faceți fotografii în oraș, în fața clădirilor interesante, pe străzi pitorești sau în cartiere cu arhitectură deosebită.
 • Locuri abandonate: Un mediu abandonat, cum ar fi o clădire industrială dezafectată sau o fermă veche, poate adăuga un element de mister și aventură sesiunii foto.
 • Munți și peisaje montane: Dacă sunteți pasionați de natură și aventură, puteți urca pe munte și face imagini spectaculoase în rochie de mireasă pe vârfurile montane sau în mijlocul peisajelor înzăpezite.
 • Sub apă: Pentru cei dornici de aventură și care știu să scufunde, sesiunile de trash the dress subacvatice pot oferi imagini unice și pline de farmec.
 • Parc de distracții: Dacă vă place amuzamentul, puteți alege să faceți fotografii într-un parc de distracții, pe roata panoramică sau în fața unor atracții colorate.
 • Grădină botanică: Grădinile botanice oferă decoruri frumoase, cu flori exotice și vegetație luxuriantă, care pot completa perfect imaginea unei mirese.
 • Locuri cu simbolism personal: Un loc care are o semnificație specială pentru cuplu, cum ar fi locul în care s-au întâlnit sau s-au logodit, poate fi o alegere emoțională pentru sesiunea de trash the dress.

Cum alegi locul pentru trash the dress?

Cum alegi locul pentru trash the dress?

Sursa foto

Alegerea locului pentru o sesiune de trash the dress poate fi o decizie personală și creativă a cuplului. Iată câțiva pași și sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți locul potrivit pentru trash the dress:

 • Reflectați asupra intereselor voastre: Gândiți-vă la ce activități și medii vă plac cel mai mult. Dacă sunteți iubitori de natură, poate doriți să alegeți un cadru în aer liber, cum ar fi o plajă sau o pădure. Dacă sunteți pasionați de orașe, puteți opta pentru un mediu urban.
 • Gândiți-vă la tematica dorită: Dacă aveți o anumită temă sau poveste în minte pentru sesiunea de trash the dress, alegeți un loc care să se potrivească cu acea temă. De exemplu, pentru o sesiune inspirată de basme, puteți alege un castel sau o pădure magică.
 • Evaluarea accesibilității și securității: Asigurați-vă că locul pe care îl alegeți este accesibil și în siguranță pentru sesiunea foto. Luați în considerare aspecte precum distanța, permisiunile necesare pentru fotografiere și orice posibile riscuri de siguranță.
 • Consultarea cu fotografii: Fotograful vostru de nuntă poate oferi sfaturi și sugestii valoroase pentru alegerea locului potrivit. Ei au experiență în realizarea sesiunilor de trash the dress și pot avea recomandări în funcție de stilul vostru și viziunea voastră.
 • Stabilirea unei conexiuni personale: Dacă aveți un loc care are o semnificație specială pentru voi ca cuplu, cum ar fi locul în care v-ați întâlnit sau v-ați logodit, puteți alege acest loc pentru a adăuga o notă de semnificație emoțională în imagini.
 • Condițiile meteorologice: Luați în considerare condițiile meteorologice ale locului și anotimpul în care veți face sesiunea de trash the dress. Asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru orice condiții și că veți avea echipamentul și îmbrăcămintea potrivite.
 • Bucurați-vă de aventură: Trash the dress este despre distracție și aventură, deci nu vă temeți să explorați locuri noi și să faceți lucruri neobișnuite. Dacă sunteți deschiși la experiențe noi, puteți obține imagini spectaculoase.
 • Testarea locului în avans: Dacă este posibil, faceți o vizită la locul ales în avans pentru a vă familiariza cu terenul și pentru a vă planifica sesiunea foto.

De ce este important să faci trash the dress?

Trash the dress este important pentru că oferă cuplului ocazia de a crea amintiri de neuitat și de a sărbători începutul căsătoriei lor într-un mod unic și personal.  Cele mai solide motive pentru care este important să faci trash the dress sunt:

 • Creativitate și individualitate: Trash the dress permite cuplului să-și exprime creativitatea și individualitatea în fotografiile lor de nuntă. Ei pot alege locuri, teme și activități care reflectă stilul și personalitatea lor, ceea ce face ca aceste imagini să fie cu adevărat unice.
 • Amintiri unice: Trash the dress oferă ocazia de a crea amintiri de neuitat. Imaginile capturate în timpul acestei sesiuni foto vor rămâne cu voi pentru tot restul vieții și vă vor aminti de momentele pline de bucurie și aventură din perioada de început a căsătoriei voastre.
 • Ocazia de a purta din nou rochia de mireasă: Pentru multe mirese, rochia de mireasă este o piesă importantă și emoțională a nunții lor. Trash the dress oferă o ocazie de a purta din nou această rochie specială fără grija de a o păstra impecabilă pentru totdeauna.
 • Explorare și aventură: Sesiunea de trash the dress poate aduce un element de aventură în perioada post-nuntă. Cuplurile pot explora locuri noi, pot face lucruri neobișnuite și pot experimenta emoții puternice, adăugând astfel o notă de entuziasm și adrenalină.
 • Eliberare de stres: Planificarea unei nunți poate fi destul de stresantă, iar trash the dress poate fi o modalitate minunată de a vă elibera de stres după evenimentul în sine. Puteți să vă relaxați, să vă distrați și să vă bucurați de momentul prezent.
 • Ocazie pentru fotografii spectaculoase: Trash the dress oferă ocazia pentru realizarea unor fotografii spectaculoase și memorabile. Fotograful poate capta momente unice, de la rochia de mireasă în valurile mării până la mireasa zburând cu parașuta.
 • Sprijinirea relației: Participarea la o activitate distractivă și aventuroasă ca trash the dress poate consolida legătura dintre cuplul proaspăt căsătorit. Ei pot lucra împreună pentru a crea imagini frumoase și pentru a se bucura de timpul petrecut împreună.

Trash the dress reprezintă o tendință captivantă în fotografia de nuntă, care oferă cuplurilor proaspete căsătorite o modalitate inovatoare de a celebra începutul căsătoriei lor. Această sesiune foto creativă permite mirilor să-și exprime individualitatea și pasiunile, să creeze amintiri unice și să se bucure de aventura post-nuntă. 

Cu locații variate, teme creative și activități îndrăznețe, trash the dress oferă posibilitatea de a captura imagini spectaculoase și memorabile, care vor rămâne cu ei pentru tot restul vieții. Cu toate că numele său sugerează distrugerea rochiei de mireasă, în realitate, această practică se concentrează mai mult pe exprimarea bucuriei și a libertății într-o rochie specială, fără griji legate de păstrarea acesteia în stare impecabilă. Așadar, trash the dress este despre celebrarea iubirii și a căsătoriei într-un mod autentic și neconvențional, iar rezultatul sunt amintiri de neuitat și imagini pline de emoție și creativitate.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: