Home Nunta Rochie pentru domnisoara de onoare

Rochie pentru domnisoara de onoare

by admin@nunta

Rochie pentru domnisoara de onoare

Pe langa mire si mireasa, care sunt clar cei mai importanti in cadrul unei nunti, domnisoarele de onoare sunt la fel de importante, ele fiind cele care se ocupa de o multime de lucruri. Sunt ajutoarele de baza ale miresei, ele ocupandu-se de punerea florilor in pieptul musafirilor, de ghidarea invitatiilor, de gatitul miresei.

Pentru ca sunt foarte importante, trebuie aleasa si o rochie pentru domnisoara de onoare care sa fie la inaltime. Alegerea rochiilor perfecte este foarte dificila, in special, pentru ca mireasa este cea care alege tema nuntii, iar rochiile trebuie sa se potriveasca cu tema, dar si pentru ca trebuie sa se aleaga o rochie care sa se potriveasca pentru toate domnisoarele.

Sunt putine miresele care sunt de acord cu ideea ca domnisoarele de onoare sa aiba toate aceeasi culoare la rochie, dar croiala diferita. Aceasta alegere deriva din faptul ca un anumit tip de croi nu este potrivit pentru oricine. Si, acum, la drept vorbind, toata lumea isi doreste sa arate bine intr-o astfel de zi! De aceea, uneori se ajunge la un astfel de compromis, in care domnisoarele de onoare au libertatea sa isi aleaga croiala potrivita pentru ele, care sa se muleze pe silueta si atitudinea lor, respectand, insa, culoarea.

Culoarea ramane elementul definitoriu al rochiilor domnisoarelor de onoare, de cele mai multe ori mireasa dorind ca acestea sa fie in nuantele aranjamentelor si detaliilor de la o nunta. Astfel, sunt unele mirese care adopta ideea ca domnisoarele de onoare sa poarte rochii in doua culori, fiind un numar echilibrat intre cele care poarta o culoare si cele care poarta rochii in cea de-a doua culoare.

Mai sunt inca doua posibilitati in privinta rochiilor domnisoarelor de onoare, anume alegerea unei singure croieli si o singura culoare pentru toate domnisoarele ori alegerea unei rochii la alegerea domnisoarelor de onoare, atat in ceea ce priveste croiala, dar, mai ales, culoarea. Cea mai populara varianta ramane cea in care domnisoarele de onoare sunt imbracate toate la fel.

Pe langa alegerea culorilor si a croielii, o alta, un pic mai dificila, o reprezinta alegerea materialului. Rochia domnisoarelor de onoare trebuie sa fie dintr-un material asemanator cu cel al miresei ori dintr-unul care sa fie in ton cu tematica nuntii. Multe domnisoare prefera rochiile de ocazie dintr-un material lucios, precum matase sau satin, acest material fiind fluid si usor de manevrat. Un alt material popular este tulle-ul ori dantela, care infrumuseteaza rochiile, facandu-le mai vaporoase si mai spectaculoase. De cele mai multe ori, alegerea materialului se face in functie de rochia miresei, pentru a se potrivi intr-o oarecare masura.

Un alt detaliu deloc de neglijat este lungimea rochiei, pentru care trebuie sa se tina cont de inaltimea fiecarei domnisoare de onoare. In acest caz, alegerea unei rochii lungi este favorita, in special pentru prima parte a zilei, pentru a fi in concordanta cu rochia vaporoasa a miresei care, de cele mai multe ori este si cu trena. Rochiile scurte sunt alese pentru seara, cand si mireasa alege, de cele mai multe ori, o rochie mai putin sofisticata, pentru mai multa libertate. Astfel, si domnisoarele de onoare aleg o rochie care sa le ofere libertate si lejeritate la petrecere, atat pentru a se distra, cat si pentru a duce la bun sfarsit treburile ce le revin. Exista si rochii cu lungimi intermediare, acesta fiind un croi mai aparte, acest detaliu putand fi adaugat in functie de domnisoara de onoare.

De cele mai multe ori, cadrul in care va avea loc nunta este definitoriu in privinta rochiei domnisoarei de onoare. Daca vorbim despre o locatie rustica, rochiile vor fi lungi, in culori calde, pale, care sa se potriveasca cu natura ori cu locatia, in cazul unor localuri somptuoase, rochiile vor fi in culori puternice, poate din catifea, cu detalii precum paietele ori pietricele, astfel incat sa ofere un plus de stralucire purtatoarei. In cazul unei nunti la malul marii, rochiile mai scurte, cu un croi aparte, precum cele cu umeri goi sunt perfecte pentru un astfel de decor; ele sunt completate de culori pale, nuante derivate de albastru sau verde.

De cele mai multe ori, rochiile domnisoarelor de onoare sunt accesorizate cu flori, fie sub forma unei bratari, fie a unui mic buchetel. Florile sunt alese, in mare parte, pentru a fi asemanatoare cu florile continute de buchetul miresei ori sa fie in ton cu aranjamentele florale alese pentru nunta. Si, pentru ca alegerea florilor este un alt detaliu important, alegerea rochiei va fi conditionata de alegerea celor dintai, astfel incat rochia sa se potriveasca cu buchetul si, implicit, cu decorul.

23h Events portalul in care gasesti produse si furnizori de servicii pentru nunta ta afirma ca rolul domnisoarelor de onoare in cadrul unei nunti este unul deosebit de important, ele fiind oamenii de baza ai miresei, cele care o sprijina pe timpul fericitului eveniment, care sunt alaturi de ea in toate momentele-cheie. De aceea, rochia acestora este detaliul cel mai important, de la culoare la lungime, de la material si pana la croiala, toate fac ca tinuta domnisoarelor sa fie ideala pentru evenimentul in cauza. Dar, cu toate acestea, intrebarea finala ar putea fi: pentru ce e nevoie de rochia perfecta? Raspunsul este simplu, dar totusi complex: pentru multumirea miresei de a avea nunta la care a visat, fiecare detaliu fiind la fel de important ca celalalt, dar si pentru amintirile viitoare, pastrate prin poze.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: