Home Diverse Esti pregatita sa locuiti impreuna?

Esti pregatita sa locuiti impreuna?

by admin@nunta

Va iubiti, aveti ceva timp de cand formati un cuplu dar deocamdata locuiti separat. Nu ati luat inca in calcul posibilitatea de a va muta impreuna insa acum, cand credeti ca sunteti facuti unul pentru celalalt si va pregatiti pentru pasul cel mare (sau nu), vreti sa incercati asa numita “casatorie de proba”. Dar esti oare pregatita sa te muti impreuna cu el?

Mutatul impreuna este un pas important intr-o relatie insa nu este niciun secret faptul ca uneori aceasta decizie poate insemna sfarsitul acesteia. Gandeste-te bine inainte: va cunoasteti destul de bine? Ce planuri aveti de viitor, va indreptati in aceeasi directie? Faci acest lucru din motive financiare sau din dragoste? Este mutatul impreuna un inlocuitor pentru casnicie?

Alegerea trebuie sa o faci fara a fi presata de el sau de cei din jur, atunci cand te simti pregatita pentru acest lucru, cu toate implicatiile sale.

Fiecare trebuie sa lase de la el si sa respecte nevoile celuilalt

Cu toate ca vei spune ca relatia voastra nu se va schimba cu nimic daca va mutati impreuna, gandeste-te ca daca pana acum aveai libertatea sa faci tot ce vrei, de acum inainte va trebui sa tii cont si de dorintele partenerului de viata.

Ce faci atunci  cand tu vrei sa dormi iar el da volumul la maxim, cand el vine obosit de la serviciu si vrea sa se odihneasca iar tu vrei sa iesi in oras?  Te culci in camera alaturata (daca mai exista una) sau iesi singura la plimbare? Aproape sigur ca daca vei proceda asa relatia voastra va fi pusa in pericol.

Ce faci cand el vrea sa se uite la meci iar tu la un film? Sau cand tu vrei sa dormi intr-o camera fara televizor iar el nu poate adormi fara sa „butoneze” putin telecomanda? In primul caz cumpararea a doua televizoare este un lucru recomandat, ce va scuti ambii parteneri de certuri inutile. Nu incerca sa schimbi stilul de viata al partenerului, impunandu-i propriul stil si propriile obiceiuri pentru ca, in timp, relatia se va strica. Incearca sa respecti stilul de viata al partenerului, iar in acelasi timp sa lasati fiecare de la voi.

Daca stilurile de viata ale celor doi sunt mult diferite incercati sa gasiti o cale de mijloc pentru a fi amandoi multumiti. Daca, de exemplu, el are un stil de viata mai agitat, ii place (sau e nevoit) sa stea mult la calculator si in fata televizorului, iar tu iti doresti mai multa liniste, fara calculator si televizor, stabiliti ca macar o zi pe saptamana (sau, de ce nu, tot weekendul) sa stati mai mult impreuna, sa iesiti la plimbare, cu prietenii, sa mergeti la un film sau sa faceti orice alt lucru care face placere amandurora.

Cele mai citite articole

Locuind impreuna, trebuie sa-ti accepti partenerul cu bune si rele, intelegand ca mutatul impreuna nu schimba obiceiurile unei persoane. Tineti cont de nevoile si dorintele celuilalt, pentru ca numai astfel veti putea evita micile certuri care va pot strica armonia relatiei.

Mutatul impreuna implica si asumarea unor responsabilitati

Nimic nu aduce mai mult stres intr-o relatie decat banii, mai precis administrarea sau, in cel mai rau caz, lipsa lor. Cine va plati facturile? Veti imparti totul pe din doua, indiferent de cat castiga fiecare? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca fiecare are alte prioritati ale cheltuielilor: tu vrei o pereche noua de pantofi, desi mai ai cel putin trei, el are nevoie de un sistem audio. Stabiliti impreuna prioritatile!

Puneti-va de acord cum impartiti responsabilitatile intretinerii locuintei: cum platiti chiria si alte cheltuieli, cine face cumparaturile, cine face curatenie si multe alte lucruri. Ideal ar fi sa impartiti aceste responsabilitati astfel incat fiecare sa fie multumit si sa nu simta ca numai el “munceste” in casa.

Va mai fi dragostea ca la inceput?

Inainte sa locuiti impreuna va intalneati in oras, mergeati la petreceri si va plimbati pana tarziu in noapte, tu fiind intotdeauna aranjata si cu o buna dispozitie. Acum insa trebuie sa faci mancare sau curatenie, vazandu-te totodata cu el in cea mai mare parte a zilei, astfel ca s-ar putea sa dispara acele iesiri in care va intalneati si totul era perfect.

Nu va “ingropati” in rutina! Stabiliti un program potrivit caruia sa iesiti la plimbare cat mai des, sa va intalniti cu prietenii si, mai ales, sa nu uitati de voi. Surprinde-ti partenerul ori de cate ori ai ocazia cu un look nou, o reteta delicioasa si nu lasa pasiunea sa se stinga.

 

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: