Home Diverse Ce sunt mastile de protectie si care este rolul acestora?

Ce sunt mastile de protectie si care este rolul acestora?

by admin@nunta

Unul dintre cele mai bune moduri prin intermediul caruia poti sa ii protejezi pe cei din jurul tau, familie, prieteni sau straini, atunci cand ai anumite simptome ale unor infectii si virusuri, este sa porti de fiecare data cand esti in preajma acestora masti protectie Sibiu.

Cea mai mare parte dintre virusuri si bacterii se transmit prin exhalatii, in momentul vorbirii sau chiar prin faptul ca oamenii nu isi acopera efectiv gura in momentul in care tusesc sau stranuta.

Mastile de protectie te protejeaza atat pe tine, cat si pe ceilalti

Atunci cand se recomanda purtarea mastii de protectie, acolo unde exista un grup mai mare de oameni, este in primul rand pentru a-i proteja pe ceilalti in momentul in care tusesti sau stranuti. De aceea, este recomandat sa iti acoperi mereu gura si nasul, in momentul in care vei parasi domiciliul.

Ce este masca de protectie?

Masca de protectie este un instrument medical ce are menirea de a preveni transmiterea infectiilor si de a limita raspandirea germenilor.

Picaturile de agenti patogeni care se elibereaza in aer in momentul in care cineva stranuta sau tuseste pot ajunge sa contamineze oamenii din jur, ducand astfel la raspandirea infectiilor.

Insa, la fel de importante ca si purtarea mastilor de protectie sunt si masurile de igiena personala, precum spalarea mainilor cat mai des cu putinta sau folosirea dezinfectantilor pentru maini. De asemenea, este important ca atunci cand mainile nu sunt spalate, sa nu se atinga ochii, gura sau nasul.

In momentul in care este asezata pe fata, o masca trebuie sa acopere si sa se potriveasca perfect in jurul nasului si a gurii, de aceea este esential sa alegi doar acele modele de masca ce se adapteaza formei anatomice a fetei.

Cum se poarta corect o masca?

Cele mai citite articole

Masca de protectie trebuie sa fie plasata cu grija peste gura si nas, fara a se atinge cu mainile partea esterioara din bumbac. Aplicarea acesteia trebuie facuta doar prin intermediul benzilor elastice care se ataseaza de urechi sau a snururilor. Daca o vei atinge, este foarte probabil ca aceasta sa fie contaminata, iar eficienta acesteia, in ceea ce priveste protectia, va fi periclitata.

Masca de protectie trebuie sa fie purtata cateva ore, pana la maxim o zi, iar apoi sa fie aruncata direct la gunoi dupa ce a fost introdusa intr-o punga de plastic.

Exista si anumite modele de masti protectie reutilizabile, care pot fi folosite de mai multe ori. Reutilizarea acestor  tipuri de masti de protectie poate avea loc dupa ce sunt spalate la 60 grade in masina de spalat si calcate cu fierul cu abur, pana la uscarea completa.

Prin urmare, pentru a te proteja pe tine si pe toti cei dragi tie, este recomandat sa porti mereu o masca de protectie cand te afli in preajma acestora si stii ca este posibil sa le transmiti anumite virusuri.

 

 

 

 

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: