Home Diverse Câți bani se dau la nuntă în 2022?

Câți bani se dau la nuntă în 2022?

by admin@nunta

Odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, foarte multe cupluri care își programaseră nunțile au renunțat la „marele eveniment”. Incertitudinea legată de posibilitatea organizării unor evenimente cu un număr mai mare de participanți, imposibilitatea de a-și invita toți prietenii și rudele, îmbolnăvirile apărute în urma virusului, au fost principalele motive ale amânării nunților pentru anul viitor.

  • Altfel spus, dacă pandemia va permite, cel mai probabil, 2022 va fi anul cu foarte multe nunți. Dacă și tu ai printre cunoscuți persoane care urmează să se căsătorească în 2022, cu siguranță te-ai întrebat cât mai merge darul la o nuntă în această perioadă.

Dacă nu ești prea obișnuit cu nunțile și nu știi ce sumă să oferi în dar, există câteva lucruri de luat în considerare – bugetul, relația ta cu fericitul cuplul și dacă vii singur sau însoțit la nuntă.

Prin acest articol încercăm să oferim răspuns la toate întrebările tale.

În primul rând, verifică dacă este bine să oferi bani cadou de nuntă?

Să clarificăm un lucru! Nu este nimic în neregulă să oferim cadou de nuntă sub formă de bani. Există însă și nunți la care mirele și mireasa anunță invitații că vor organiza o nuntă fără dar.

De obicei, în astfel de situații, nuntașii aleg să le ofere tinerilor căsătoriți cadouri în loc de bani. Astfel de evenimente fie sunt mai restrânse, fie sunt ceva mai… speciale.

Dacă nu ai fost anunțat în legătură cu absența darului la nunta la care urmează să participi, oferirea unei sume de bani este sută la sută ok.

Banii pentru un cadou de nuntă pot înlocui cumpărarea unui cadou sau pot contribui la un fond pentru luna de miere. Încearcă să găsești un cuplu care la capătul planificării unei nunți și a unei luni de miere nu ar aprecia niște banii în plus!

  • De fapt, din moment ce, în zilele noastre, majoritatea cuplurilor trăiesc împreună înainte de căsătorie, ele au tot ce le trebuie în locuința lor. De aceea, proaspeții căsătoriți vor aprecia un cadou constând în bani.

Totuși, când vine vorba de bani oferiți cadou de nuntă și de suma corespunzătoare pentru cadoul de nuntă, lucrurile pot deveni confuze.

Câți bani se dau la o nuntă?

Deși nu există o sumă maximă pentru un cadou de nuntă, ar trebui să evitați să oferiți mai puțin de 300 lei (60 euro) de persoană. Și această regulă se aplică oricărei nunți – fie că este vorba despre o nuntă restrânsă sau o nuntă mare, cu peste 200 de persoane.

Vechea regulă potrivit căreia darul trebuie să țină cont de valoarea meniului este învechită. Asta pentru că prețul unui meniu la o nuntă depinde de zona geografică în care are loc nunta și de restaurant.

Dacă în unele orașe ale țării, meniul variază între 120 lei și 200 lei, în marile orașe, valoarea unui meniu poate începe de la 300 lei.

  • În medie, majoritatea oaspeților ar trebui să ofere cadou între 75 și 200 de euro de persoană. Potrivit statisticilor, valoarea medie a unui cadou în banii pentru o nuntă în anul 2022 ar fi de 160 euro de persoană.

Așa cum am spus, dacă mergeți însoțiți suma va fi cel puțin dublă.

Ar trebui ca suma oferită cadou să țină cont situația ta financiară?

Cei care se gândesc la câți bani să dea la o nuntă vor lua probabil în calcul propria lor situație financiară.

O regulă ușoară este să rămâneți în intervalul mediu cuprins între 75 euro și 200 euro, dar puteți ajusta suma exactă în funcție de situația ta financiară, precum și de relația ta/voastră cu mirii.

Cât ar trebui să cheltuiască o persoană pentru un cadou de nuntă?

Așa cum am spus, când oferiți bani pentru un cadou de nuntă și participați singur, eticheta spune că ar trebui să cheltuiți cel puțin între 50 și 75 euro. Totuși, suma este influențată de relația pe care o aveți cu mirele sau mireasa.

Dacă mireasa/mirele este un coleg de serviciu sau cineva cu care pur și simplu vă vedeți doar din când în când, această sumă este potrivită.

  • Dacă vorbim însă despre un prieten apropiat sau un membru al familiei care se căsătorește, luați în considerare să băgați mai mulți bani în plicul pe care îl veți găsi pe masă, la nuntă. În astfel de situații, ar trebui să  oferi cel puțin 75 euro – 100 euro.

O sa-ti placa: