Home Diverse Care sunt trendurile 2021 în materie de amenajări interioare la o bucătărie?

Care sunt trendurile 2021 în materie de amenajări interioare la o bucătărie?

by admin@nunta

În prezent, bucătăria trece dincolo de caracterul său funcțional, devenind un spațiu în care designul interior încurajează membrii familiei să petreacă mai mult timp împreună. De asemenea, tendințele actuale surprind rolul important pe care amenajările interioare îl au în schimbarea comportamentului uman, în asigurarea confortului și în obținerea sustenabilității.

De reținut că, indiferent de ce idei de amenajare a unei bucatarii ai, stilul pe care îl alegi trebuie să se se integreze cu succes în stilul general al locuinței tale. Fie că vrei să renovezi complet, fie că dorești să schimbi doar anumite elemente din designul interior, iată care sunt trendurile anului 2021 referitoare la amenajarea unei bucătării.

1.Depărtarea de conceptul de open space

Cu toate că înainte bucătăriile open-space erau aspectul care favoriza vânzarea unei locuințe, în prezent, nu mai este cazul. Influențați de nevoia de a munci de acasă și de a beneficia de un nivel mai mare de intimitate, proprietarii au fost nevoiți să închidă bucătăria cu usi de interior sau să compartimenteze bucătăria cu sisteme culisante din sticlă securizată.

2. Abordarea unei palete de culori în 3 tonuri

În anii precedenți, cele mai multe bucătării erau amenajate fie într-o culoare, fie în două tonuri. Principalele culori alese până în prezent erau albul, maroul sau griul. Astăzi, paleta de culori se extinde la 3 tonuri, proprietarii optând chiar și pentru nuanțe îndrăznețe de roșu, albastru, verde și galben. 

3. Integrarea soluțiilor inteligente

Tehnologia a invadat mai ales zona bucătăriei, sub forma gadget-urilor și electrocasnicelor de lux menite să eficientizeze toate activitățile din cadrul acestei încăperi. Astfel, în bucătăriile actuale regăsim:

  • Frigidere smart, care transmit alerte despre epuizarea sau deteriorarea alimentelor;
  • Iluminat inteligent, care permite controlul luminilor de pe dispozitivele mobile;
  • Baterii dotate cu senzor de mișcare și funcții de filtrare a apei;
  • Aparate de cafea programate să pregătească cafeaua atunci când te trezești, etc.

4. Abordarea unor stiluri de amenajare bazate pe simplitate

Anul 2021 continuă să se remarce prin abordarea unor stiluri simple de amenajare a bucătăriei. Astfel, minimalismul, stilul industrial, stilul scandinav și alte designuri similare continuă să se bucure de succes și în acest an.

Caracterizate de simplitatea formelor, culori neutre și liniștitoare, texturi naturale și materiale eco-friendly, aceste stiluri creează în bucătăria ta condițiile optime menite să stimuleze calitatea vieții. 

Dacă ai în vedere amenajarea bucătăriei ținând cont de tendințele actuale, specialiștii Rom Decor îți pot oferi consultanță gratuită și soluții personalizate proiectului tău. Contactează-ne!

O sa-ti placa: