Home Diverse Care sunt beneficiile pe care le poate oferi consumul de cafea?

Care sunt beneficiile pe care le poate oferi consumul de cafea?

by admin@nunta

Care sunt beneficiile pe care le poate oferi consumul de cafea?

Despre o parte dintre efectele pe care le are consumul de cafea se cunoaste inca din cele mai vechi timpuri, descoperirile arheologice demonstrand ca boabele de cafea au fost cultivate si utilizate – sub diferite forme: boabe sau prajita – cu aproximativ 1000 de ani i.H.. 

De-a lungul timpului insa oamenii de stiinta si pasionatii de cafea au fost curiosi sa afle care sunt beneficiile pe care le poate oferi consumul de cafea. Ceea ce este de retinut referitor la acest aspect este faptul ca a fost analizata o ceasca de cafea de aproximativ 200 ml, neagra, fara zahar sau lapte. 

Proprietatile nutritive ale cafelei

O astfel de cantitate de cafea contine, in medie, 2,4 calorii, proteine (0,3 g), o parte din grupul de vitamine B (B2, B3 si B5), precum si potasiu (116 miligrame), magneziu (7,1 miligrame), mangan (0,1 miligrame) si cofeina (aproximativ 95 miligrame). 

Cantitatea de cofeina insa poate fi diferita, in functie de sortimentul si calitatea cafelei. Cum specialistii barista recomanda mai ales cafeaua boabe, datorita aromei mai intense, un astfel de produs de cea mai buna calitate poate fi cumparat din magazinul online Cafea Premium, unde poate fi gasita o gama foarte vasta de cafea boabe, dar nu numai. 

Principalele beneficii ale cafelei 

Cele mai citite articole

Desi rolul de stimulent al cafelei, care ofera mai multa energie si inlatura senzatia de oboseala, este cel mai cunoscut, beneficiile oferite sunt insa mult mai multe:

Contribuie la arderea grasimilor 

Conform studiilor, cofeina poate ajuta cu pana la 29% la arderea grasimilor, motivul pentru care multe astfel de produse si suplimente alimentare au in componenta lor si cofeina. 

Este bogata in antioxidanti 

Faptul ca antioxidantii se regasesc intr-o cantitate mare in cafea este cunoscut de consumatorii acesteia, fiind deci un aliment care ar trebui sa se regaseasca in dietele oamenilor. 

Este un aliat in combaterea sau tratarea unor afectiuni medicale grave 

Indiferent daca este vorba despre riscul de aparitie a diabetului sau accidentului vascular cerebral, consumul de cafea poate contribui la prevenirea si reducerea acestor riscuri. De asemenea, cafeaua poate ajuta si la combaterea bolii Alzheimer sau la protejarea ficatului. 

Prin urmare, consumul de cafea este chiar sanatos, dar in cantitati moderate. 

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: