Home Diverse Cum sa cresti productivitatea proprilor angajati?

Cum sa cresti productivitatea proprilor angajati?

by admin@nunta

 

Conducerea unei echipe indiferent daca este formata din 10 membri sau 100 nu este niciodata usoara. Gruparea diferitelor tipuri de persoane cu temperamente diferite poate duce adesea la confruntari, comunicare gresita si poate afecta productivitatea. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a obtine rezultate foarte bune.

 

Oricat de productiva este echipa ta, exista intotdeauna cateva modalitati prin care poti duce activitatea la un nivel complet nou. Eficienta semnifica un nivel de performanta care descrie un proces care utilizeaza cea mai mica cantitate de actiuni pentru a crea cea mai mare cantitate de rezultate. Pe de alta parte, productivitatea este media intre eficienta si procesul de productie. Poate fi exprimata ca raportul dintre iesirile si intrarile utilizate in procesul de productie.

 

Lasa membrii echipei sa ia decizii

 

Cei mai buni lideri din afacere inteleg puterea de a lua o decizie si importanta ei. Cand faci un membru al echipei raspunzator pentru munca sa, acest lucru induce un sentiment de responsabilitate in ceea ce priveste munca sa. Incepe sa-si vada munca in mod diferit, intr-un mod in care deciziile sale pot afecta performanta intregii echipe.

 

Stabileste obiective in ceea ce priveste comunicarea

 

Comunicarea este unul dintre factorii cheie care contribuie in mare masura la productivitatea echipei. Fara o comunicare eficienta, afacerile nu reusesc. O multime de afaceri de succes prospera printr-p comunicare eficienta. Acum, este de datoria unui manager de proiect sa se asigure ca predomina o comunicare eficienta intr-o echipa. Pentru ca echipa sa comunice mai bine poti organiza si evenimente  corporate in afara serviciului cum ar fi intalnirile, jocurile in echipa sau team buildingul.

 

Cunoaste punctele tari si punctele slabe ale membrilor echipei tale

 

Fiecare fiinta umana are niste talente si daruri ascunse care pot fi folosite in mod optim. Astfel, devine de datoria unui manager sau a unei echipe de a descoperi aceste talente si de a le tine minte in timp ce aloca sarcini. Cunoasterea abilitatilor  este coloana vertebrala a rezultatelor unei echipe productive .

 

Diverse idei de tam building

 

 

Productivitatea echipei depinde foarte mult de camaraderia dintre membrii echipei. Daca membrii echipei se inteleg intre ei, sunt constienti de punctele tari si punctele slabe, locul de munca devine automat un loc mai fericit. Daca membrii echipei sunt fericiti in interior, productivitatea si eficienta echipei  vor inregistra automat cresteri.

 

Atunci cand diferiti oameni lucreaza in cadrul unei echipe, exista probabilitatea ca nu toata lumea sa se placa reciproc. Pentru a bate animozitatea dintre membrii echipei, puteti incorpora cateva exercitii de team building. Nu numai ca veti adauga un element distractiv, dar veti ajuta si la comunicarea eficienta.

 

Mediul de munca si infrastructura contribuie esential la imbunatatirea eficientei si productivitatii echipei. Conform unui studiu recent, mediul fizic afecteaza foarte mult modul in care angajatii se simt, gandesc si fac performante la locul de munca. Din aceasta cauza, multe organizatii acorda atentie in timp modului de proiectare a interioarelor, astfel incat sa creeze un mediu bun in birou.

Mai multe detalii pe SkyBar

O sa-ti placa: