Home Diverse Stiai ca poti scapa de stresul cotidian prin terapie culinara?

Stiai ca poti scapa de stresul cotidian prin terapie culinara?

by Ionescu Iuliana

Desi pare incredibil, multi romani au inceput diverse terapii culinare, pentru a scapa de stresul zilnic, acumulat in special la job sau in trafic. Fie ca optezi pentru a participa la cursuri de gatit sau doar o faci din placere, acasa, pentru cei dragi, terapia culinara te ajuta sa elimini stresul si sa iti redobandesti energia pozitiva.

Multi asociaza terapia culinara cu “dieta”, care se poate traduce ca un efect al acestei terapii. Daca esti pasionat de gatit, asa vei reusi sa adopti un stil de viata mai sanatos, dar si sa sa slabesti sau sa iti schimbi alimentatia in sine.

Spre exemplu, atunci cand folosesti produse de calitate, atent selectionate, pentru a gati pui shanghai, spre exemplu, retetele pot avea un efect pozitiv asupra starii de spirit. Astfel, combinand ingrediente simple pentru a pregati mese delicioase, dar sanatoase si gustoase, poti pune in aplicare o multime de tehnici pe care le-ai vazut la TV sau ai citit despre ele in cartile de bucate.

Si cum romanii au devenit tot mai pasionati de bucatariile internationale, in special de cea asiatica, puiul shanghai cu siguranta le va fi pe plac, alaturi de pui teriyaki, pui tikka masala etc. Daca mergi pe traditional, nici puiul la cuptor sau frigaruile nu sunt de evitat, mai ales daca sunt insotite de legume sau salate.

In ceea ce priveste carnea de pui, este mult mai sanatos sa optezi pentru produsele fara E-uri, exact ca la bunica de la tara. Dar carne de pui de calitate, cu gust ca de pui de tara se gaseste si la supermarket. LaProvincia este un asemenea brand care ofera clientilor produse deosebite: piept de pui, pulpe de pui, pui intregi tocmai buni de pus la cuptor etc.

Revenind la terapia culinara, gatitul este un punct de plecare pentru distractie, si nu o corvoada, asa cum era pe vremuri. Daca ti se pare greu sa gatesti carne de vita, poti incerca meniuri pe baza de pui, care se pregatesc rapid, iar cu putine condimente si un sos le vei face pe plac tuturor pofticiosilor. In plus, si internetul ofera o multime de surse de inspiratie, iar pe Youtube sunt si tutoriale cu vloggeri care te invata cum sa gatesti, fara sa dai foc bucatariei.

Doar ca pentru reusita oricarei retete, fie ea si cea mai simpla, este nevoie sa ai la indemana ingrediente de calitate, iar restul vine cu timpul. Oricum, daca gustul e demential, preparatele pot sa nu aiba initial alura de fine dining. in definitiv e vorba de o mancare preparata in casa, nu la un restaurant de lux. incercati si o sa vedeti ca veti avea un succes nesperat!

O sa-ti placa: