Home Nunta Nunta de aur

Nunta de aur

by admin@nunta

Esti casatorit? Sau te vei casatori? Ei bine afla ca fiecare an care trece de la nunta poarta o denumire. Ca e de hartie, de lemn, de panza, an de an aniversarea nuntii reprezinta o buna ocazie de rememorare a clipelor frumoase. In popor, aproape fiecare an de casnicie poartă o denumire simbolica.

Pana la 20 de ani, an de an, exista cate o denumire pentru aceasta aniversare. Apoi, totul se ”masoara” in decenii ce trec peste momentul nuntii. Aniversarea nuntii a inceput inca din Evul Mediu. Atunci se serba doar implinirea a 25 de ani, respectiv 75 de ani de casnicie. Sotul ii punea sotiei pe cap o coroana de argint, la aniversarea celor 25 de ani, si de aur la implinirea a 50 de ani de casnicie. Stiti bine ca exista nume traditionale pentru unele dintre nunti. De exemplu, implinirea a 50 de ani de casatorie este numita „Aniversarea nuntii de aur” sau pur si simplu „o aniversare de aur” sau „Nunta de aur”.  La modul general vorbind, dupa primul an de casatorie se sarbatoreste nunta de hartie, dupa 5 – nunta de lemn, dupa 10 – nunta de tinichea, dupa 25 de ani – nunta de argint, dupa 50 de ani, asa cum am specificat deja – nunta de aur, dupa 75 de ani – nunta de diamant. Fiecare „material” are o semnificatia sa in aniversarea casatoriei.

Se zice ca in primul an de casatorie, mariajul este fragil ca foaia de hartie si daca e sa se ajunga la 50 de ani de convietuire, relatia sotilor capata consistenta aurului.  Premiate de primarii, aniversate cu drag in familie, cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie au cu ce se mandri: amintiri si realizari, totul este…de aur.

Nunta de aur – Idei de cadouri

O masa festiva organizata din timp de copii, ori de prieteni sau rude, ar putea fi o surpriză deosebită pentru cei care aniverseaza 50 de ani de casatorie. Cadourile pentru nunta de aur ar trebui sa rezoneze cu valorile pe care le transmite un cuplu ce a reusit sa promoveze testul timpului. Trainicia, intelepciunea si buna intelegere pot fi exprimate prin intermediul mai multor tipuri de cadouri.

● Obiecte din aur sau placate cu aur, cum ar fi tacâmuri placate cu aur, ceas din aur (sau placat cu aur), o bluză sau o rochie cu inserții aurii s.a.

● Un cadou simbolic, care aminteste de dragostea care uneste cuplul sarbatorit dupa 50 de ani de viata impreuna ar fi un  colier nuanta gold, accesorizat cu un pandantiv in forma de inima – simbol al pasiunii si al iubirii. Un accesoriu pretios, pentru celebrarea unei lungi sarbatori a dragostei.

● O vacanță intr-un loc cu mult soare (soare=auriu)

● Un CD cu melodii de genul „Oldies but glodies”

● Un frumos tablou de familie inramat cu rama aurie

● Un buchet mare de flori galbene

Ce se aniverseaza in fiecare an al casatoriei

1 an – nunta de hartie

2 ani  – nunta de bumbac

3 ani – nunta de piele

4 ani –  nunta de flori sau de fructe

5 ani – nunta de lemn

6 ani – nunta de zahăr

7 ani – nunta de lana

8 ani – nunta de bronz

9 ani – nunta de salcie

10 ani – nunta de tinichea

11 ani – nunta de otel

12 ani – nunta de matase

13 ani – nunta de dantela

14 ani – nunta de fildes

15 ani – nunta de cristal

20 ani – nunta de portelan

25 ani – nunta de argint

30 ani – nunta de perla

35 ani  – nunta de coral

40 ani – nunta de rubin

45 ani – nunta de safir

50 ani – nunta de aur

55 ani – nunta de smarald

60 ani – nunta de ametist

65 ani – nunta de alabastru

70 ani – nunta de platină

75 ani – nunta de diamant

O sa-ti placa: