Home Nunta 3 tipuri de spatii in care este necesar un aer conditionat de 12000 BTU

3 tipuri de spatii in care este necesar un aer conditionat de 12000 BTU

by Ionescu Iuliana

Aparatele de aer conditionat nu mai sunt un moft, ci o necesitate. Oamenii le achizitioneaza pentru ca vara nu mai suporta caldura infernala si unii isi declanseaza chiar boli cardiace din cauza caniculei. Din fericire, pe piata exista mai multe modele de aparate de aer conditionat, in functie de capacitatea de racire. Aceasta poate fi mai extinsa sau mai restransa, in functie de spatiile in care este folosita.

Aparatele de aer conditionat de 12000 BTU, de exemplu, sunt ideale in incaperile mari sau in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea mai multi oameni. Pentru a vedea cat de eficient este un aparat de aer conditionat, trebuie sa se tina cont de numarul BTU. Acest numar trebuie sa corespunda suprafetei pe care proprietarii imobilelor doresc sa o acopere instalatia de climatizare.

Ce inseamna BTU si in ce incaperi se potriveste aparatul de aer conditionat de 12000 BTU?

Capacitatea de racire sau de incalzire a unui echipament este data de valoarea BTU. Practic, valoarea BTU este echivalenta capacitatii de 1055 jouli din punct de vedere energetic, adica 293 de W. Pentru spatiile comerciale foarte mari, pentru birouri cu o arhitectura speciala sau cu geamuri multe se impune un proiect de la firmele de montare autorizate.

Proiectul poate fi scump, dar asigura eficienta excelenta aparatelor de climatizare montate, mai ales daca sunt cu inverter. In spatiile casnice, in birouri si spatii mai mici, alegerea numarului de BTU pentru instalatiile de climatizare este destul de scumpa.

Aparatele de aer conditionat cu o putere de 12000 BTU sunt recomandate pentru spatii de pana la 35 de metri patrati, atat in spatiile comerciale, cat si in locuintele mai mari. Acest aparat are o putere destul de mare si nu se recomanda montarea acestuia in locuri in care bate catre o singura persoana in mod direct.

Montarea unui aparat de aer conditionat de 12000 BTU este cea mai buna alegere pentru locuintele cu suprafata de 24 pana la 35 mp si in birouri si spatii comerciale.

Functiile aparatului de aer conditionat de 12000 BTU este de racire si de incalzire, de ventilare si de dezumidificare. Ideal ar fi ca aparatul sa aiba si o functie de autocuratare, de programare sa porneasca si sa se opreasca automat la o anumita ora, sa aiba split dublu.

De asemenea, se va tine cont si de faptul ca aparatul de aer conditionat trebuie sa aiba un filtru antipraf, un filtru electrostatic antibacterian, un filtru dezodorizant si chiar un filtru catechin care elimina bacteriile de dezodorizeaza aerul. Clasa energetica in care se incadreaza aparatul de aer conditionat trebuie sa fie din gama A, A+, A++, A+++, astfel incat consumul de energie sa fie cat mai mic.

De asemenea, aparatul de aer conditionat nu trebuie sa faca prea mult zgomot, chiar daca este de capacitate mare, sa fie usor de instalat, sa aiba o garantie extinsa si sa se incadreze in cerintele si in preferintele utilizatorilor.

O sa-ti placa: