Home Nunta Sfaturi pentru o nunta in aer liber

Sfaturi pentru o nunta in aer liber

by admin@nunta

Vara, dulce vara! Exclamatia este des asociata de catre occidentali cu faptul ca nuntile de vara sunt populare pentru un motiv extrem de temeinic: toata lumea vrea o nunta in aer liber!

Usor de spus, destul de cu atentie de pus la cale. Aceasta deoarece, in cazul nuntilor in aer liber unele „detalii sezoniere” sunt esentiale. Aceasta daca e sa iei in seama numai sfaturile asa, mai „usurele””cu privire la evitarea caldurii excesive in cazul unei nunti in aer liber, sau combaterea tantarilor. Exista liste intregi de sugestii cu privire la desfasurarea in conditii optime  a unei nunti in aer liber. Nu strica, inainte de a va planifica nunta de vara, sa va informati si chiar sa va inspirati. Prin urmare, pentru o nunta reusita in aer liber trebuie sa iei in considerare mai multe detalii. Desigur, o nunta in aer liber poate fi romantica, dar si stresanta – tocmai micile detalii fiind cauza. Potrivit specialistilor, nunţile simple au revenit la moda: in aer liber, cu obiecte decorative inspirate de peste Ocean, degajate şi nonconformiste.

Oricum ar fi, o nunta in aer liber presupune aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci cand alegi locaţia – daca se poate ajunge cu usurinta, cat va costa transportul materialelor pană acolo, daca e o zona in care vantul bate puternic, daca e in apropierea unei surse de zgomot, etc. Nu uita:  Dacă este vorba despre un spaţiu public, s-ar putea să ai nevoie de o aprobare de la autorităţile locale. Iar dacă ai ales un spaţiu privat, interesează-te care sunt condiţiile de închiriere.

Sfaturi pentru o nunta in aer liber

O nunta la cort, in aer liber, sau o nunta in general in aer liber cere o multime de detalii. Ultimul lucru pe care vi-l doriti pentru ziua nuntii este sa fiti nepregatiti si prost informati cu privire la ce anume veti avea nevoie si ce trebuie sa faceti pentru a va asigura ca nunta voastra in aer liber va fi asa cum ati visat. 

Iata cativa pasi esentiali pe care sa ii urmezi atunci cand planuiesti o nunta in aer liber, sau orice alt eveniment in aer liber:

  • Luati legatura cu compania de inchiriat corturi si rugati-i sa faca o vizita la fata locului pentru a masura spatiul. Asa va puteti asigura ca spatiul este suficient.
  • Un cort nu poate fi amplasat oriunde, terenul trebuie sa fie nivelat, este nevoie de acces la utilitati, si trebuie tinut cont de alte aspecte cum ar fi unde se va prepara mancarea, cate baruri vei avea, podeaua de dans, etc.
  • In caz de vant pot fi probleme – decorul se poate strica sau poate zbura efectiv de pe mese, plus ca tinutele si coafurile doamnelor si domnisoarelor pot avea de suferit. Poti preveni acest lucru prin montarea unor prelate laterale.
  • Invitatii trebuie sa aiba unde sa se adaposteasca daca incepe . In cazul in care nunta este la cort, nu este o problema, dar ploaiadaca nunta este intr-o gradina sau pe o terasa, atunci pot aparea neplaceri. De asemenea, invitatii trebuie sa aiba la dispozitie un sistem de aer conditionat sau ventilatoare. Daca nunta are loc la sfarsitul verii, cand noptile incep sa fie mai racoroase, un sistem de incalzire in aer liber nu poate strica.
  • Ai grija la decoratiunile pe care alegi sa le folosesti. In general, decoratiunile luminoase sunt cele mai frumoase si cele mai putin pretentioase in caz de vreme capricioasa. La fel sunt si baloanele sau decoratiunile florale. Evita decoratiunile delicate in schimb, si acorda o atentie speciala aranjatului meselor.
  • Meniul unei nunti in aer liber trebuie adaptat in functie de conditiile meteorologice. Nu le poti servi invitatilor sarmale aburinde si tocanite ori fripturi grele atunci cand afara sunt peste 30 de grade. E bine sa va consultati cu  firma de catering.
  • Aceleasi reguli de mai sus cu privire la mancare se aplica si in cazul bauturilor. Asigura-te ca invitatii tai au la dispozitie, pe langa bauturile clasice care se gasesc la orice nunta si diverse variante de limonada, sau ice tea.
  • Ai grija la decoratiuni. Decoratiunile luminoase sunt cele mai frumoase si cele mai putin pretentioase in caz de vreme capricioasa. La fel sunt si baloanele sau decoratiunile florale. Sunt de evita decoratiunile delicate.
  • O alta problema: insectele. Ar fi bine sa te asiguri ca a trecut o firma de dezinsectie de curand pe acolo. O varianta e sa pui la dispozitia invitatilor produse specifice. Pentru pahare foarte utile sunt aparatoarele de plasa impotriva insectelor.
  • In cazul in care nunta este la cort, nu ai neaparata nevoie de un plan de rezerva. Daca nunta are loc intr-o gradina ori pe o terasa este obligatoriu sa existe o zona acoperita si ferita de potentialele intemperii ale vremii.

Avantajele unei nunti in aer liber

  • Soare (daca e, daca nu oricum are farmec), aer liber, flori, verdeata, atmosfera pozitiva
  • Atmosfera ca de picnic, data de intregul context
  • Invitatii se pot bucura de peisaj – padure, malul marii, o gradina plina de flori, in functie de ce ati ales pentru desfasurarea celui mai important eveniment din viata voastra.
  • Locatia pentru sedinta foto este asigurata. Va fi suficient loc pentru invitati, si loc de joaca pentru copiii celor care nu i-au lasat pe cei mici acasa si au venit cu ei la nunta.

 

O sa-ti placa: