Home Mirese Care sunt beneficiile acidului hialuronic pentru frumusete? Dar riscurile?

Care sunt beneficiile acidului hialuronic pentru frumusete? Dar riscurile?

by Ionescu Iuliana

Daca in urma cu ceva ani apelarea la chirurgia estetica era privita ca ceva exclusivist, lucrurile s-au schimbat si s-au transformat treptat intr-o chestiune banala, tot mai multe persoane testand pe „propria piele” efectele acesteia. Bineinteles, femeile reprezinta cele mai fidele adepte, dar si barbatii vin tare din urma si se lasa pe mana medicilor plasticieni, pentru a diminua cat mai mult trecerea timpului in defavoarea aspectului lor, precum si pentru eliminarea unor neajunsuri care pot fi corectate gratie hialuronului. 

Iar daca vine vorba despre marirea buzelor cu acid hialuronic, beneficiile sunt certe atunci cand se considera ca natura nu ne-a inzestrat suficient la acest capitol la care, evident, cele mai sensibile sunt femeile. In cea mai mare masura, femeile sunt cele care isi doresc buze senzuale, mai pline si care ofera un aer tineresc si atragator, fie pentru ca natura nu le-a inzestrat asa cum si-ar fi dorit, fie pentru a corecta din urmele lasate de trecerea anilor. 

Si nu este vorba despre injectarea  unor chimicale periculoase, pentru ca acidul hialuronic este o solutie naturala, pe care organismul nostru o are in componenta sa, in special in piele, articulatii, iar trecerea anilor o face sa scada in proportii, deci injectarea vine cu o improspatare a rezervei pe care o avem in mod firesc in corpul nostru. Iar daca vom da dovada de moderatie, nu vom cere medicului estetician schimbari dramatice in aspectul nostru, buze nefiresc de umflate si care de fapt ne vor face sa parem o ciudatenie, nicidecum un chip armonios, atragator, atunci vom avea parte de beneficii certe. 

Pentru ca hialuronul injectat in doze corecte, nu excesiv, in concentratia potrivita nevoii personale, va avea efectul asteptat. Si pentru ca este o solutie naturala, corpul il va absorbi, efectul acestuia mentinandu-se intre sase luni si pana la un an de zile, cu deosebiri de la un organism la altul. 

Daca suntem la prima experienta de acest tip, nu trebuie sa ne panicam atunci cand vom constata ca efectele dorite nu se vor instala imediat dupa procedura. Ne vom bucura de un chip mai frumos, mai tanar, dupa cateva zile, intre trei si cinci zile, timp in care este foarte posibil sa experimentam pe fata, in zonele unde s-au aplicat injectiile, umflaturi, vanatai, inrosirea pielii, dar care nu sunt motive de ingrijorare. 

Care sunt riscurile si contraindicatiile?

De riscuri la aplicarea acestei proceduri sunt vizate in special persoanele care sunt alergice la acid hialuronic, precum si cele care urmeaza un tratament pe baza de antiinflamtoare sau anticoagulante. |

De asemenea, este contraindicata efectuarea acestei proceduri femeilor insarcinate sau care alapteaza, sufera de boli precum diabet sau alte afectiuni autoimune. 

Tot unor riscuri se supun si persoanele care apeleaza la injectarea cu acid hialuronic de catre persoane care nu au pregatirea necesara in acest domeniu si care doar au urmat vreun curs neacreditat, fara a fi specialisti dermatologi sau medici plasticieni.

O sa-ti placa: