Vrei sa stii daca te casatoresti anul acesta sau cand te vei casatori?
Luni 21, Aprilie
nume care incep cu O, P si R

nume care incep cu O, P si R

litera O    litera P    litera R

 

horoscop2010.ro - nume care incep cu litera O

 

OCTAVIAN

La romani, cel de-al optulea copil al unei familii primea supranumele Octavus, iar Octavia reprezenta, totodata, si numele unei nobile ginte romane. Numele incepe sa devina frecvent abia dupa Renastere, el nefiind puternic reprezentat de onomastica uzuala crestina.

Carateristica principala a persoanei botezata cu acest nume este imaginatia. Aceasta functioneaza atat in interesul, cat si in dezavantajul sau, in functie de context. Daca lucreaza intr-un domeniu in care creativitatea este necesara, va face fata cu succes; in viata personala poate avea insa tendinta de imagina posibile variante ale unei situatii cu o intensitate atat de mare, incat risca sa confunde realitatea cu ipotezele pe care le construieste in minte. 

sus  

OTILIA

Nume modern, de origine germanica, Otilia pare sa provina din auda, care inseamna avere, bogatie. Daca ne gandim la caracterul personajului cu acest nume din celebrul roman Enigma Otiliei, prenumele pare sa reflecte cu destul de multa acuratete semnificatia sa.

Femeia care poarta acest nume este ordonata, organizata si, in general, pragmatica. Cu o viata interioara foarte intensa, nu este nerabdatoare sa vorbeasca prea mult despre sine si mai ales despre gandurile sale. Adopta o atitudine rece, distanta, care ii induce in eroare pe multi dintre cei cu care vine in contact, considerand-o lipsita de sentimente si extrem de calculata. 

sus

OVIDIU

Nume vechi, datand din perioada romana, Ovidiu nu are o etimologie certa, dar una dintre ipoteze sustine ca nu ar fi latin, ci ar avea provenienta etrusca.

Fire sociabila, are nevoie de public pentru a se exprima, fiindca poseda un temperament extrovertit. In cea mai mare parte a vietii are incredere in fortele proprii si nu se bazeaza prea mult pe altii. Exceptie face perioada adolescentei, cand cautarea propriei identitati duce la adevarate drame interioare, foarte rar marturisite. Aceasta perioada este definitorie pentru caracterul de mai tarziu al posesorului numelui. 

sus

 

 

horoscop2010.ro - nume care incep cu litera P

 

PATRICIU

Prenumele provine din latinul Patricius, substantiv initial comun si devenit apoi propriu, care desemna in Roma antica un aristocrat cu drepturi politice si acces la functii in stat.

Persoana purtatoare a acestui vechi nume este optimista si, in cele mai multe dintre imprejurari, generoasa. Nu este foarte adaptabila si considera ca locul sau nu se gaseste in zone incarcate de promiscuitate si imoralitate. Incearca sa se comporte conform standardelor morale ale societatii, sa faca ceea ce trebuie. In plus, isi impune propriile norme si limite. Efortul de a nu iesi din acestea este uneori atat de mare, incat uita sa se bucure de viata. De aceea, aceasta persoana trebuie sa invete sa fie mai putin rigida si sa se lase din cand in cand purtata de val, sa aprecieze bucuriile simple si sa traisca clipa. 

sus

PAUL

Nume de origine latina, Paul isi gaseste varianta post-crestina Pavel, dar in perioada imperiului roman era folosit sub varianta Paullus, cuvant care inseamna mic.

Cel care poarta acest prenume are o viata interioara foarte intensa, dar o vointa redusa. Felul in care actioneaza are la baza in mod predominant componenta emotionala, si mai putin cea rationala. Este unul dintre putinii oameni constienti ca deciziile nu se pot lua utilizand exclusiv ratiunea, dar exista riscul sa exagereze.  Inca din copilarie, parintii acestui copil trebuie sa il educe astfel incat sa separe sentimentele de ratiune. Cea mai buna modalitate de a face asta este sa il invete sa isi identifice sentimentele si sa le analizeze, inlocuindu-le, in procesul de luare a unei decizii, cu rationamentul logic si pragmatic.

sus

PETRU

Dupa cum se poate lesne intui, numele Petru provine din cuvantul latinesc petra, care inseamna piatra. Apostolul Simon-Petru este considerat patronul pescarilor, drept pentru care ocupa un loc important in traditia si obiceiurile romanilor, si nu numai.

Persoana botezata Petru sau Petre este inzestrata cu capacitatea de a parea posesorul unei personalitati multiple. In realitate, este foarte stapan pe emotiile sale si isi adapteaza comportamentul in functie de situatie si cerinte. Vointa sa este atat de mare, incat uneori frizeaza incapatanarea. O data ce isi pune ceva in minte, va merge pana la capat, indiferent cate eforturi ar trebui sa faca sau cat de mult va dura pana ce planurile sale vor prinde viata. 

sus

 

 

horoscop2010.ro - nume care incep cu litera R

 

RADU

Nume purtat de nunerosi voievozi si nobili, cu predilectie din Tara Romaneasca, Radu are origine slava si inseamna bucurie si bucuros.

Persoana care poarta acest nume are o personalitate complexa, iar una dintre trastaurile sale de caracter este dorinta de a-si impune punctul de vedere. Chiar in situatii in care nu apar puncte de vedere divergente, precum si in discutii in care partenerii se gasesc in consens intr-o problema sau alta, aceasta persoana va incerca, de cele mai multe ori inconstient si fara intentia explicita de a-si dovedi superioritatea, sa demonstreze ca parerea sa este mai buna decat a altora. O alta caracteristica a acestei persoane consta in faptul ca uraste ambiguitatile. Dorinta de a avea o imagine clara a unei situatii il determina sa puna intrebari numeroase si transante. Uraste nuantele de gri: pentru el, lumea se imparte in alb si negru. 

sus

RALUCA

Prenumele Raluca este de fapt diminutivul pentru Ralu, intrat, la randul lui, relativ recent in onomastica romaneasca. Originea sa pare sa fie greceasca si inseamna gloria zeitei Hera.

Acest nume imprima posesoarei o natura blanda si multa gratie. Accepta cu usurinta punctele de vedere si parereile altora sau cel putin lasa aceasta impresie. Evita sa se certe si se implica intr-o disputa doar atunci cand aceasta este ultima solutie de rezolvare a unei probleme. Cand porneste la atac, o face cu o abilitate remarcabila, bazandu-se in special pe elementul surpriza. Aduce atat argumente rationale, cat si emotionale, stiind sa atinga coarda sensibila a celui pe care isi propune sa il convinga de un lucru sau altul.  

sus

RAZVAN

Frecvent in zilele noastre, numele Razvan nu s-a bucurat de o prea mare popularitate in trecut. Originea sa este incerta si, desi este considerat nume slav, el nu apare la popoarele vecine. O traducere a numelui ar putea fi rebotezat, dar o forma asemanatoare se regaseste la popoarele musulmane, unde inseamna stare de multumire.

Aceasta persoana are tendinta de a se autodepasi. Cel care se numeste Razvan este rareori multumit de calitatile pe care le are si de rezultatele eforturilor sale. Nu este vorba de faptul ca ar vrea sa atinga perfectiunea, ci de credinta sa ca este intotdeauna loc pentru mai bine, ca ar putea face mai mult. Pentru a-si atinge acest scop, se straduieste foarte mult si face eforturi uriase. 

sus